Opax Alarm 2646 / 2747 Kurulum Kılavuzu, Öncelikle Opax Alarm Panelini tercih ettiğiniz için teşekkür ederiz. Opax ailesine hoşgeldiniz.Ürüne ait teknik destek ve Tanıtım videolarını www.opaxteknikdestek.com web sayfamızdan ve youtube adresimizden (https://www.youtube.com/@Opaxcom) inceleyebilirsiniz. Opax-2646 ile Opax-2747 arasındaki fark , Opax-2747 Panelinde tuş takımı (keypad) ve Lan & Network modülünün panel üzerinde birlikte gelmesidir.. Opax-2646 da Lan modülü ve Tuş takımı opsiyoneldir. Geri kalan Tüm özellikleri aynıdır.
Opax-2747/2646 Alarm Panelimizin Kablolu/Kablosuz Bölge Sayısı ve Desteklediği Dedektör Kapasitesi:
32 adet Kablosuz Bölge, 96 adet Kablosuz Dedektör Tanıtabilirsiniz..
Her bölgeye 3 adet Kablosuz dedektör Tanıtarak toplamda 96 Adet Kablosuz Dedektör Destekler. 32 Bölge x3 = 96 Kablosuz Dedektör Tanıtabilirsiniz.
8 Kablolu Bölge (Extra Bölge zon artırma modülü ile 16 Kablolu Bölgeyi Destekler) Sınırsız sayıda Kablosuz Siren tanıtabilirsiniz. İç Ortam / Dış Ortam Tüm Kablosuz Sirenlerimizin Tek Tuşla Kendini Kopyalama Özelliği Mevcuttur)
GPRS/GSM Alarm Sistemi Nedir?
GPRS Alarm nedir?
GPRS, cep telefonu gibi mobil ağlarda şebeke üzerinden anahtarlamalı veri alış-verişi yapan bir mobil veri aktarım teknolojisidir. GPRS, ingilize General Packet Radio Service (Türkçe olarak Genel Paket Radyo Servisi) ifadesinin baş harflerinden oluşmaktadır. Cep telefonu gibi taşınabilir aygıtların internete bağlanmasını sağlar. GPRS alarmda 1 adet sim karta ihtiyacım ız vardır.
GPRS Alarm sisteminde kullanılan hatlara M2M Hattı denir, M2m Hattı 50MB, 100MB, 500MB ve 1GB paketleri olan data internet olan hatlara verilen isimdir. Bu hatta konuşma desteklenmez sadece internet verir. Ayrıca Gprs Alarm panelindede içerisinde internet,konuşma ve sms paketi olan hatlarda kullanılır.Ancak bu hatların aylık ücretleri pahalı olduğu için müşterilerimizi M2M hat almalarını tavisye ediyoruz. Gprs özelliği ile alarm paneliniz anlık olarak alarm izleme merkezine sinyal gönderir, diğer pstn alarm paneli gibi günde 1 kez test sinyali değil isterseniz her 1 dakikada test sinyali gönderimi yapabilirsiniz. Gprs alarm alarmının, normal PSTNveya GSM alarmlardan önde gelen özellikleri budur diyebiliriz.
Gprs Alarm panelimiz ilede uzaktan alarm panelinin bulunduğu ortamı dinleyebilir, karşılık görüşme yapabilirsiniz. bunun için M2M hat yerine normal konuşma ve internet paketi olan hatları kullanmanız gerekmektedir.
GPRS Alarm sisteminde yapılan tüm komutlar online olarak yapılmaktadır. Cihaz ile ilgili yapılan tüm ayarlar ve sorgulamalar sanki cihaz başında yapıyor muşunuz gibi hızlı ve gerçek zamanlıdır. Ayarların yapılıp yapılmadığını ve sorgulamalarınızı aynı anda görebiliyorsunuz. Yapılan tüm programlamalar cep telefonu üzerinden yapılabilmektedir, panelin başında iken tuş takımına ihtiyacınız yoktur.
Opax Grps alarm panelinin uygulaması ile , montajınızı yapan bayilerimizin , size extra bir ücret almadan ,uzaktan mobil uygulamanız ile alarm panelinizi paylaştığınızda , ihtiyacınız olan tüm teknik ihtiyaçlarınızı, işyerinize veya evinize gelmeden teknik desteğini verebilmektedir. Panelin başında yapılacak tüm işlemler, opax uygulaması ile uzaktan yapılabilmektedir, bu özelliği ile müşterilerimizin tüm isteklerini uzaktan yapabilmektedir.
GSM Alarm nedir?
Gsm alarm ise, alarm panelinde kullanılan hattın ses ve sms özelliği olan sim kartların kullanıldığı sistemlerdir. GSM alarm da kullanılan sim kartın hem ses görüşmesi hemde sms özelliği kullanılmaktadır. Ancak GSM alarmda kontrol sms lerle yapılmaktadır. GSM alarmda panelin bulunduğu ortamı dinleyebilirsiniz ve karşılıklı görüşme yapabilirsiniz, ayrıca paneli cep telefonu olarak kullanabilmektesiniz.
GPRS/GSM Alarm nedir?
Alarm Paneliniz GPRS/GSM özelliğini destekliyorsa alarm paneliniz hem internetten(M2M Hattı) hemde GSM hattı (Ses, SMS) üzerinden sms ile sorgulayabiliyor ve programlıyorsunuz. Hem M2M hattını hemde normal ses, internet ve sms paketi olan Sim Kartı destekliyor anlamına gelmektedir.
GPRS Alarmı neden tercih etmeliyim?
GPRS destekli alarm panelinde, paneliniz kurma Açma işlemi, programlama ve cihazın tüm ayarları online gerçek zamanlı olarak yapılabilmektedir. GSM Alarm panelinde ise Komutlar SMS olarak gönderilmektedir. Bu şekilde 5 -6 saniye gecikmeli olarak gerçekleşmektedir, önce komut gönderilir sonra komutun gerçekleştiğini gösteren sms cevabı gelir. GPRS ise gerçek zamanlı görmektesiniz. Ancak GSM panelde kullanılan normal ses hattı olduğunda ortamı dinleme, Alarm panelinin olduğu ortam karşılıklı konuşma özellikleri GPRS M2M hattında bu özelliği gerçekleştiremeyiz. Norm al Ses Hatlarının aylık tarife ücretleri 90-100 TL arasındayken, M2M hatlarının aylık tarife ücretleri 14-18 TL arasındadır.
OPAX-2647 Alarm Paneli hem GPRS hemde GSM özelliği bulunduğu için sizin herhangi bir özelliği tercih etmenize gerek yoktur, ister M2M hattı alarak alarm panelinizi GPRS üzerinden, ister Normal Ses Hattı alarak GSM alarm panelinizi, Ses veya SMS komutlarıyla kullanabililirsiniz.
Lan Network Özelliği (2747 Panel Üzerinde Network Girişi mevcuttur / 2646 panelde opsiyoneldir.)
Lan Network internet Modülü ile Panel üzerinde bulunan ethernet girişi ile Alarm panelimizi internete bağlar. Müşterilerimizin sim kart almadıkları durumunda panel üzerinde mevcut olarak bulunan internet modülü ile yine aynı sim kart takıldığında yapacağınız tüm özellikleri yapabilirsiniz. Cep telefonunuz üzerinde Opax alarm uygulamamızla dilediğiniz şekilde panelimizi yönetebilirsiniz. Ayrıca panelimizi sim kart ile Alarm izleme merkezine bağlanabildiği gibi ,Lan network girişi il e de alarm izleme merkezine bağlanır.Dilediğiniz her dakika alarm paneline sinyal gönderebilirsiniz.Panelimiz Tüm Haberalma merkezlerini desteklemektedir.
Lan Modülü ve Sim Kart Aynı anda Çalışır mı?
Panelimiz bu durumlarda da öncelikle Sim karttan Çalışır ,Lan modülü ise yedekli durumda çalışır.Bu tercihi önce Lan , sonra Gprs (Sim kart) şeklindede ayarlayabilirsiniz. Ne zaman sim kartınızda internet kesildiğinde veya fatura ödemeyi unuttuğunuzda sistem otomatik olarak Lan Network modülü üzerinden internete bağlanır.ikisinin aynı anda takılı olmasınında çok büyük avantajlarıda bulunmaktadır. Sadece Network girişi haberlama merkezine bağlanmanızı güvenlik açısından önermiyoruz, elektirkler kesildiği an haberalma merkezine sinyal gönderemediği gibi , mobil uygulama üzerindende alarm panelinizi yönetemezsiniz. Ancak güç kaynağınız veya Jeneratörünüz varsa endişelenmenize gerek yoktur.
Elektrik kablosu, siren ve Dedektörlere ait kabloları da dahil olmak üzere sistemin tüm kabloları, panel kapağının arkasına bağlanarak gizlenmelidir. Panel üzerinde kolay ve rahat bir çalışma yapılabilmesi için duvara montaj yapılabilir. Kurulum yapmadan önce panelin içerisine bir akü bağlayarak GSM sinyalinin seviyesinin kontrolünü yaptıktan sonra sabitleyiniz, GSM sinyali ve kablosuz bağlantı sinyalinin sorunsuz çalışabilmesi için alarm panelinin kurulum yapılan ortamın orta noktasına monte edilmesi gerekir.
Paneli büyük metal nesnelerden, yüksek frekanslı ev aletlerinden, kalın beton duvarlardan ve wireles modemlerden uzakta montaj yapılmalıdır.Asla panelin 1 metre yakınında Kablolu veya Kablosuz montajı yapmayınız, Özellikle cihaz ile birlikte gelen GSM anteninin kablosu mutlaka açılması gereklidir, sarılmış vaziyette anten kablosu durmamalıdır, manyetik rezulansa sebeb olabilir..
Dedektörlerin ve alarm sisteminin doğru bir şekilde sorunsuz çalışabilmesi için kesin kurulum yapmadan önce tanıtılan detektörlerin alarm sisteminden yeterli bir mesafeye montaj yapılmış olmasına dikkat ediniz.Cihazın pili takılarak monte etmeden sinyal testini yapmalısınız. Mutlaka Duracell pil kullanınız ve Uzun ömürlü batarya ömrü için dedektörünüzün jumper ayarını “ Mode 1 “ durumuna getirmeyi unutmayınız. , bu durumda pilleriniz 3 yıla varan pil ömrü sağlayabilirsiniz.
Kablosuz iletişim fonksiyonu: Alarm sistemi, kablosuz dedektörler ve alarm paneli arasında uzak mesafe veya duvar gelmesi nedeniyle kablosuz dedektörlerden gelen sinyali güçlü alamaz, bu gibi durumlarda kablosuz tekrarlayıcı ile kablosuz iletişim mesafesini arttırabilirsiniz. Bu durumlarda ARD-1924 Tekrarlayıcı (Repepater) modelimizi kullanabilirsiniz.
.Opax Endüstriyel GPRS & LAN Network Kablolu & Kablosuz Alarm Sistemi Model No: Opax-2646 / Opax- 2747
Şekil 1: Ön Panel Şeması
Şekil 2: Panel LCD Ekranı
Not: GSM modülünün sinyal seviyesi 0-5’arasındadır. “0” seviyesi sinyal yok, “3” seviyesi ve üzerindeki sinyal normal çalışma anlamına gelir. Kullanıcı, paneli kurmak için sinyalin yüksek olduğu yeri bulmak için panele akü takarak anlık sinyal seviyesine göre montajını yapmalıdır..(Tavsiyemiz 4-5 sinyalin bulunduğu yere montajı yapılmalıdır.)
Sim kartınızı Panel üzerindeki bölüme taktıktan sonra, elektrik ve akü bağlantısını yapınız. Sim Kart takarken panelde elektrik olmamasına dikkat ediniz.
internet olmadığını gösterir.
.
Gösterge Işığı | Işık Açık | Işık Kapalı | Hızlı Yan/Sön | Yavaş Yan/Sön |
. Power Işığı | . AC Elektrik Var | . Batarya Gücü | . | Panel / Dedektörlerin Bataryaları Zayıf |
. Hazır Işığı | Bölge Hatası Yok, Alarm Kurulabilir | Kurulu Değilken, Bölge Hatası | Panel Alarm Veriyor | . |
Kurulu Işığı | Alarm Kurulu | Alarm Açık | . | Ev içi Kurulum |
Arıza Işığı | Hata | . | Panelde Hata Var | . |
.
: Alarm Kurma Tuşu: 3 saniye tuşuna basılı tutup alarmınızı Devreye alabilirsiniz..
: Alarm Açma tuşu: Kullanıcı şifresinizi giriniz “Kullanıcı Şifresi”, ardından tuşuna basınız.
BAYPASS :. Bypass tuşu. Bypass fonksiyonunu açmak ve Bypass fonksiyonunu iptal etmek için kullanılır.
SOS : Acil Durum tuşu. 3 saniye boyunca basılı tutulmalıdır
: Reset tuşu. Silmek, geri gelme yada önceki işlemi iptal etmek için kullanılır. : Onay tuşu.
.
iletim Tonu | Gösterge |
. Kısa “Di” Sesi | . Dedektör Tanıtma ve Kurma Başarılı |
. Uzun “Di” Sesi | Yanlış işlem (Önceden tanıtılmış) , Kablosuz cihazı tanıtmayı Tekrar deneyin , |
2 Kez Kısa “Di” Sesi | işlem Doğru, Açma Başarılı |
Kısa “Di” Sesi/1s (her 1 saniyede) | Gecikmeli Çıkış / Gecikmeli Giriş |
Uzun “Di” Sesi/15saniyede bir | Dedetör Bataryaları Zayıf |
.Opax Endüstriyel GPRS & LAN Network Kablolu & Kablosuz Alarm Sistemi Model No: Opax-2646 / Opax- 2747
.
.
Panel, kablolama şemasında gösterilen ve her biri farklı kullanımlar için farklı renklerdeki kablolar kesinlikle ayrı ayrı bağlanmalıdır. Öncelikle, kurulum ve inşaat planına göre, kablolar kurulum alanına çekilmeli ve panele doğru ve uygun şekilde bağlanmalıdır. Kabloları bağlamadan önce, kabloların derzlerinin soyulması gerekir ve çıplak bakır uzunluğunun tel et derinli ği ile uyumlu hale getirilmesi gerekir. Çok kısaysa, kötü bağlantıya neden olabilir; çok uzunsa kısa devreye neden olur. Eğer bir arayüz iki kablo veya daha fazla kablo ile bağlanmışsa, çıplak bakır tellerin sıkılması, ara yüz içine sokulması ve gevşemeyecek şekilde sıkıca vidalanması gerekir.
SIM kart yuvası, SIM kartın GSM sinyalini alması için kullanılır. Her panele sadece bir SIM kart yuvası bağlanabilir, GSM modülü normal olarak çalışabilir.
Not: SIM kartı takarken, statik elektrikten kaynaklanan arızaların oluşmaması ve panele zarar vermemek ve sistemin normal çalışmasını etkilememek için lütfen ana karta ve üzerindeki diğer bileşenlere dokunmayın.
Uyarı: Güç açıkken yani sistem çalışırken SIM kart takılırsa, SIM kart zarar görebilir ve bir daha çalışmayabilir. SIM kartı takmadan önce AC gücü ve batarya gücünü kesmeyi unutmayın.
SMA anten soket girişini GSM antenini vantuzu ile sabitleyin, SMA fişi tabanına takın ve SMA fişinin vidasını saat yönünde sıkın.
.
Not: GSM anteninin kalitesi doğrudan GSM sinyalini, GSM gücünü ve alarm iletim hızını etkileyecektir. SMA fişinin vidasını doğru olarak sıktığınızdan emin olun.
6
Opax Endüstriyel GPRS & LAN Network Kablolu & Kablosuz Alarm Sistemi Model No: Opax-2646 / Opax- 2747
AC güç transformatörü (trafo) 16V/15A, 50/60Hz dir. Transformatörün 16V AC çıkışına 220V AC elektrik bağlanmalıdır. Transformatöre 16Volt güç haricinde başka voltaj verilmemelidir. Trafoyu güç kaynağı veya kısa devre koruması olmayan devreye bağlamayın.
Not: AC 220V güç kesintisi önceden belirlenmiş süreden fazla ise panel AC gücünü keser. Panel üzerindeki kayıtlı alarm telefon numarasına AC Güç Hatası uyarısı gönderir. AC güç kesintisi belirlenen süreden fazla ise panel tanımlı olan alarm telefon numarasına AC Güç Kurtarma Raporu gönderir.Mobil uygulam üzeirnden anlık olrak görebilirsiniz.
Panel gücü kesildiğinde panelin normal çalışmasını sağlamak için yedek akü (Şekil 3) bağlanmalıdır. Panel içerisindeki kırmızı kablo akünün artı (+), siyah kablo ise akünün eksi (-) ucuna bağlanmalıdır. 220V AC elektrik bağlantısı yapılmadan önce 12V/7.2Ah akü bağlantısı yapılarak panelin doğru olarak çalışıp çalışmadığını kontrol ediniz.
Belirtilen değerler dışında kullanılan aküler alarm panelinizi bozabilir. Sağlıklı ve sorunsuz kullanım için akünün her iki yılda bir değiştirilmesi gerekmektedir.
Not: Akü voltajı 11.6V’un altına düştüğü zaman, panel düşük akü uyarısı verecektir. Sistem hatası olduğu için panelde kayıtlı olan alarm telefon numarasına Düşük Akü Gücü Uyarısı gönderilecektir. Düşük güç durumu 2 saati aştığın zaman panel aküyü korumak için aküye gelen enerjiyi kesecektir.Mobil uygulama üzerinden anlık bildirim gönderecektir.
Uyarı: Tüm kablo bağlantılarının doğru olarak bağlandığından emin olmadan akü bağlantısını yapmayın. Firmamız panelin sağlıklı bir şekilde çalışması için 12V/7.2AH-SC akü kullanılmasını tavsiye etmektedir.
Siren panel üzerinde BELL, GND ve PGM klemenslerine bağlanır. Alarm çaldığı zaman panel sirene DC 10.9V/14.5V güç verir ve elektrik akımı 350mA’nın üzerine çıktığı zaman, sigorta atar ve panel ile siren arasındaki bağlantı otomatik olarak kesili r. Siren bağlantısını yaparken Opax BGR-10 sirenimizdeki TRG+ klemensini Paneldeki BELL klemensi ucuna, BGR-10 sirenimizdeki GND eksi(-) klemensini Paneldeki GND klemensi eksi (-) ucuna bağlayın. BGR-10 sirenimizdeki +12V klemensini Panelimizdeki AUX(+) Klemesine bağlayınız (Şekil 4).
PGM arayüzü alarm çaldığında eksi (-) topraklama ucu sinyalini destekler. PGM sirene bağlandığında topraklama desteklenmez. AUX çıkışı artı (+) uca bağlandığında PGM eksi (-) uca bağlanacaktır.
.Opax Endüstriyel GPRS & LAN Network Kablolu & Kablosuz Alarm Sistemi Model No: Opax-2646 / Opax- 2747
AUX & GND, kablolu siren ve dedektörler için DC 10.9V-14.5V/350mA güç sağlar, kısa devre ve yüksek akım durumunda sigorta ile (F2) korunur.
.
AUX & GND kablolu modüller için enerji sağlar ve DAT ise panel ile modül arasında data aktarımı için kullanılır DAt Kablolu Tuş takımında , Röle Modüllerinde ve Zon çoğaltma modüllerinde kullanılır . Sisteme, 8’li bölge modülü ve 8’li röle modülü vb. modüller bağlanabilir. Tüm Modül kablolarında mutlaka 22AWG (0.643mm) bakır kablo kullanınız ve en fazla 200 metre mesafeye kadar montaj yapılabilir.
.
Not: Modül öncelikle panelden beslenir. Panel gücü yeterli olmadığında, DC güç adaptörü kullanılabilir. Modül harici güç kaynağı (UPS) ile desteklenmelidir. Aksi takdirde şebeke elektriği kesildiğinde dedektörlerin enerjisi kesilir ve panel yanlış alarmverir.
.
Bu porta direkt kablolu Tuş Takımıyi bağlayabilirsiniz. Keyped Modül kablosu 22AWG (0.643mm) bakır kablo olduğu zaman en fazla 200 metre mesafeye kadar montaj yapılabilir.
.
.
Panelde 8 adet Z1-Z8 ve GND bölge arabirimi bulunmaktadır. Z1-Z4 klemenslerine dedektörlerden gelen artı (+) ucu yani NC veya NO uclarına bağlanır; C klemensine ise dedektörlerden gelen eksi (-) yani COM ucu bağlanır.
Cihazlara zarar vermemek için bağlantı uçlarına özellikle dikkat edin.
.
Her bölge döngü tipi programlanabilir “NO” Normalde Açık “, ” NC ( Normalde Kapalı)” ve “Hat sonu Dirençli” olarak 3 farklı modelde alarm programlanabilir. Eğer bölge döngü tipi “NO” veya “NC” olarak programlanırsa, dedektörün zon giriş kısmına direnç bağlanmamalıdır.. Eğer bölge döngü arayüzü “hat sonu” olarak programlanmışsa, 2.2K direnç döngü sonuna (bölge döngüsü dahil) bağlanmalıdır.
.
Dedektörin güç bağlantısı 12V bağlantısı , AUX (+) ve C (-) klemenslerine yapılmalıdır.Direnç takılan kabloların kesildiği kısmı lehimlemeyi ihmal etmeyiniz. Direnç kablo uzunluğunu fazla uzun bırakmayınız, kısa devreye sebeb olabilir.
.
NC / NO Dirençsiz Bağlantı
Hat Sonu Dirençli Bağlantı
.
Şekil 6: Bölge Kablolama Şeması
Panel arayüzündeki NO & COM & NC programlanabilir bağlantı çıkışlarıdır. Çeşitli alarm olayları röle çıkışı ile kontrol edilebilir. NC Normalde Kapalı; NO Normalde Açık; COM ise ortak klemens ucudur. NO, NC ve COM 1A 120V AC/24V DC akım taşıyabilirler. Panelde çalıştırılacak elektronik cihazlar yüksek akım çekiyorsa, panele zarar vermemek için daha güçlü röleler ve kondaktörler kullanılmalıdır.
Opax Endüstriyel GPRS & LAN Network Kablolu & Kablosuz Alarm Sistemi Model No: Opax-2646 / Opax- 2747
Bu port üretici tarafından yazılım versiyonunu güncellemek için kullanılmaktadır.
.
TAMPER panel sabotaj arabirimidir. Panel kapağı kurulum yapıldıktan sonra izinsiz olarak açılması durumunda uyarı verilmesi için sabotaj koruma switch’i kullanılır. Panel arayüzünde tamper için düzenlenmiş bir Jumper bulunmaktadır. Jumper doğru konumda olduğuna dikkat edilmelidir. Aksi takdirde panel kapağının açılması sonucunda panel alarm vermez ve koruma sağlanmaz.
Bu özellik sadece alarmı kurmak için kullanılır. Bu yetki kullanıcıya tanımlandığında Alarm paneli devre dışı bırakılamaz, sadece kullanıcı alarmı devreye alır.
.
Bypass / Kurma / Açma / Resetleme gibi tüm fonksiyonları kullanıcı gerçekleştirebilir.
.
Bölge kapalıdır. Kablolu ve Kablosuz ekipmanlar çalışmamaktadır.
.
Kullanıcı kurma işlemini gerçekleştirdiği zaman belirlenen bölgeye verilen süre miktarı kadar panel kısa kısa “Di” sesleri vererek kullanıcıya Çıkış/Giriş süresi tanımaktadır. Aynı zamanda alarmı iptal etme süreside tanımaktadır.
.
Genellikle iç ortamdaki Manyetik kontak , hareket dedektörleri için kullanılır. Alarm Kurulu olduğunda anında alarm verir gecikme yoktur. Anca alarm devre dışı (alarm kurulu değil iken) dedektörler alarmı çaldırmaz.
.
Genellikle iç ortamdaki Manyetik kontak , hareket dedektörleri için kullanılır. Alarm Kurulu olduğunda anında alarm verir gecikme yoktur. Anca alarm devre dışı (alarm kurulu değil iken) dedektörler alarmı çaldırmaz
.
Kapı ve pencerelerdeki manyetik kontaklarda , hareket dedekörlerinde kullanılır. Dükkanlar, depolar, ilaç deposu vb. Özel yerlerde / giriş Bölgelerinde hareket algılandığında . Alarm kurulu değilken manyetik kontaklar açıldığı zaman ve hareket dedekörü hareket algıladığında panelden uyarı sesi (Din Don) gelir ve kullanıcıyı uyarır. Alarm kurulu olduğu zaman dedektörler tetiklenirsede panel alarm verir,Aynı anda alarm anında Mobil uygulamadanda alarm çalacaktır.
.
Alarm devre dışındayken (kurulu değilken) veya Devrede (Alarmınız kurulu iken) ,Manyetik kontaklarınızı , Dedektörlerinizi yada o bölgeye takmış olduğunuz kablolu yada kablosuz her türlü dedektörlerinizin bölgesini sessiz alarm olarak tanımladığınızda, bu tanımlanan bölgeden her gelen alarm sinyalinde alarmınızın sireni çalmaz ancak mobil uygulama üzerinden size ve AHM merkezine bildirim verecektir..
.
Özellikle Acil Yardım (SOS) için kullanılır. ister kumanda üzerinden ister Alarm paneli üzeirndeki SOS tuşuna basarak Hem Alarm Haber Alma Merkezi(Contact ID)’ne rapor verir hemde sesli olarak alarmı çaldırır hemde mobil uygulama üzerinden size bildirim gönderir. Ön panelde bölge numarası görülür.
.
.Opax Endüstriyel GPRS & LAN Network Kablolu & Kablosuz Alarm Sistemi Model No: Opax-2646 / Opax- 2747
.
Duman veya ısı dedektörleri olan alanlarda kullanılması tercih edilir. Diğer deyişle 24 Saat bölge olarakda adlandırılabilir.. Dedektörler tetiklendiğinde, panele yangın sinyali gönderir ve bölge numarası ön panelde gösterilir. Bu arada, panel sireni çaldırır ve Alarm Haber Alma Merkezi(Contact ID)’ne alarm raporu (yangın raporu şeklinde gönderir) gönderir.Bu tanımlanan bölgede Alarmınız kurulu olsun yada olmasın her gelen sinyalde alarm panelinizi çaldırır ve mobil uygulama üzerindende bilgi gönderir.
.
.
Gaz,Duman veya ısı dedektörleri olan alanlarda kullanılması tercih edilir. Diğer deyişle 24 Saat bölge olarakda adlandırılabilir.. Dedektörler tetiklendiğinde, panele yangın sinyali gönderir ve bölge numarası ön panelde gösterilir. Bu arada, panel sireni çaldırır ve Alarm Haber Alma Merkezi(Contact ID)’ne alarm raporu gönderir (AHM de gaz alarmı olarak görünür) .Bu tanımlanan bölgede Alarmınız kurulu olsun yada olmasın her gelen sinyalde alarm panelinizi çaldırır ve mobil uygulama üzerindende bilgi gönderir.
.
Acil Yardım (SOS) tuşu, acil durumlarda kullanılır. Dedektörler tetiklendiğinde, panele sinyal gönderir ve bölge numarası ön panelde gösterilir. Bu arada, panel sireni çaldırır ve Alarm Haber Alma Merkezi (Contact ID)’ne alarm raporu (Acil Tıbbi yardım) gönderir..
.
Alarm kurulu veya açık olduğu zaman kapı veya pencerelerdeki manyetik tetiklendiğinde, panel “Ding Dong” sesi verir, Alarmınız devrede yada devre dışı olsada alarmı çaldırmaz, işyeri girişlerinde hareket görüldüğünde yada kapı açıldığında işyeri sahibine sesli uyarı amaçlı kullanılır.
.
Kablolu bölgelerin kurma ve açma kilididir. Bölge hata verdiğinde panel otomatik olarak kurar ve bölge normale döndüğünde otomatik olarak açar.
.
Acil Yardım (SOS) tuşu, acil durumlarda kullanılır. Dedektörler tetiklendiğinde, panel önceden tanımlanmış alarm numaralarını arayacak, kullanıcı aramaya cevap verdiği zaman karşılıklı konuşma ve dinleme (interkom) aktif olacaktır. Bu özelliğin aktif olması için alarm numarası talimat adresi [125] önceden ayarlanmalı ve alarm telefonunun türü normal arama, GSM araması olarak ayarlanmalıdır.
.
Zone Type | Alarm Gecikmesi | Çıkış Alarm Sesi | Alarm Kurulu | Alarm Açık |
Kapalı | × | × | × | × |
Gecikmeli | √ | √ | √ | × |
Hırsız Alarm | × | √ | √ | × |
Çevre Alarmı | × | √ | √ | × |
Gece-Gündüz Alarmı | × | √ | √ | × |
Silent Alarm | × | × | √ | √ |
Sesli Alarm | × | √ | √ | √ |
Yangın Alarmı | × | √ | √ | √ |
Gaz Alarmı | × | √ | √ | √ |
Tıbbi Alarm | × | √ | √ | √ |
Kapı Zili /Çamı | × | × | × | × |
Tek Tuş Swich | × | × | × | × |
interkom | × | × | × | × |
Opax Endüstriyel GPRS & LAN Network Kablolu & Kablosuz Alarm Sistemi Model No: Opax-2646 / Opax- 2747
.
Panel Alarm Haber Alma Merkezine, PSTN Hattı veya GSM/GPRS (SIM KART) Hattı ile ADEMCO Contact ID ile bağlanabilir. Haberalma merkezi ayarları www.opaxteknikdestek.com sitemizde Haberalma firmalarına gore bağlantı ayarları ve kullanım klavuzları bulunmaktadır. GPRS/Wifi üzerinden AHM ayarları mobil uygulama üzerinde yapılacaktır. Mobil uygulama üzerinden sadece internetli alarm panellerinin yönlendirilmesi yapılmaktadır. PSTN hatta ise panel üzerinden yapılır.
.
Bazı bölge arızaları düzelmediğindeyada hareket varken, kullanıcı paneli devreye almak istiyorsa, bu fonksiyonu kullanabilir. Bu durumda hatalı /arızalı veya hareket algılanan bölgeler anında bypass edilerek ve bölgelerdeki hatalar giderildiğinde ise bölgeler normak olarak çalışacaktır
.
Sistem varsayılan ayarı devreye girdiğinde, panel komut sesi otomatik olarak kapanır ve sonraki işlemin komut sesi de otomatik olarak kapanır. Kullanıcı uzaktan kumandayla paneli kurmak veya açmak isterse, önce Mute tuşuna, ardından Kurma tuşuna veya açma tuşuna basmalıdır.
.
.
PSTN Telefon Hattı modülü HAT ve TELEFON arabiriminden oluşur. HAT, telefon giriş kablosu arayüzü, TELEFON genişletme arayüzüdür. Panel, sistem alarmları olduğunda CID’ye ve kullanıcılara derhal telefon sistemi ile rapor gönderebilir, hat PSTN girişine bağlanmalıdır, genişletme ve diğer haberleşme teçhizatını TELEFON arabirimine bağlanmalıdır. Kablo bağlantısı yapılırken hat girişinin doğru olarak yapıldığına emin olunuz.
.
5.1.2. PSTN Telefon Hattı Modül Şeması
Figure 7: telephone line module diagram
.
LAN modülü ağ arabirimi ile alarm panelinizi güncelleyebilir modem üzerinden gelen kabloyu panele girerrek panelinizi internete bağlamış olursunuz.
.
.
.Opax Endüstriyel GPRS & LAN Network Kablolu & Kablosuz Alarm Sistemi Model No: Opax-2646 / Opax- 2747
.
.
Sim kart yuvası, gsm sinyalli sim kart takmak için kullanılır. Her panele bir adet sim kart takılabilir. Gsm modülü normal olarak çalışabilir.
Not: Sim kartı takarken, statik elektrikten kaynaklanan panele zarar vermemek ve sistemin normal çalışmasını etkilememek için lütfen devre kartındaki diğer bileşenlere dokunmayın.
Uyarı: Kullanıcı, güç açıkken sim kartı takarsa, sim karta kalıcı olarak zarar verir. Lütfen kurulumdan önce AC 220V gücü ve akü dahil tüm güçleri kesmeyi unutmayın..
.
Gsm antenin kablosunun sarılı durumda olmamasına dikkat edin ve mutlaka anten kablosunu uzatınız, SMA fişi SMA fiş tabanına yerleştirip saat yönünde sıkın.
Not: Sinyal kalitesinin iyi olması için SMA fişinin iyi sıkılı olmasına dikkat edin. Gevşek olması alarm iletim hızını doğrudan etkileyecektir.
8’li bölge artırma ek modülü, hat döngüsünün sonuna ek olarak 8 adet standart bölge sağlar ve takılan artırma bölge No:9/No:16 panel aralığını alır. Bir panele en fazla bir adet 8’li bölge modülü bağlanabilir.Toplamda 1 panel maximum 16 lı kablolu bölge olabilir.
.
Çalışma Gerilimi : DC 10.5V-15V Çalışma Akımı: 50mA
Çalışma Sıcaklığı : -10°C ~ +50°C Bölge Tetikleme Süresi : 500ms/50ms Bölge Sonlandırma Direnci : 2.2K
.
.
.
Opax Endüstriyel GPRS & LAN Network Kablolu & Kablosuz Alarm Sistemi Model No: Opax-2646 / Opax- 2747
.
.
.
Şekil 8 Arayüz Tanımı
Arayüz panel ile bağlantı kurmaktadır.
.
AÇIK: Bölge No.15’in tetikleme zamanı: 50ms; KAPALI: Bölge No.15’in tetiklenme zamanı: 500ms
AÇIK: Zone No.16’nın tetikleme zamanı: 50ms; KAPALI: Bölge No.16’nın tetiklenme zamanı: 500 ms
Şekil 9: Panel Kablo Bağlatı Şeması
.
.
.
8’li röle modülü, 8 adet röle çıkışı sağlar ve elektronik cihazların kontrolü için bu rölelerden çıkış sağlanabilir. Bir panelde en fazla 2 adet röle modülü kullanılabilir. Herbir röle ayrı ayrı cihazların kontrolünde kullanılabilir. Panel toplamda 16 adet röle çıkışına sahip olabilir. Her bir röle modülü takip edilen olay veya izlenilen bölge çıkışı olarak ayarlanabilir ve mobil uygulam aüzerinden bu röleler control edilir.
.
Röle Çalışma Gerilimi : DC10.5V-15V Röle Çalışma Akımı : 30mA
Röle Çalışma Sıcaklığı : -10°C ~ +50°C
.Opax Endüstriyel GPRS & LAN Network Kablolu & Kablosuz Alarm Sistemi Model No: Opax-2646 / Opax- 2747
.
.
Şekil 10 : Arayüz Tanımı
.
.
.
.
Bu klemensler panele bağlanır..
.
Röle modülü adresleri dip switchler ile yapılır. 1. Switch röle modül adresi 1, 2. Switch röle modül adresi 2
.
SW1 | SW2 | Röle Modülü Adresi |
Kapalı | Kapalı | 01 |
Açık | Kapalı | 02 |
.
.
NO & COM & NC klemensleri röle çıkışlarıdır. NC Normalde Kapalı; NO Normalde Açık; COM ortak arayüzdür. NO & COM & NC 1A 120V AC/24V DC akım taşıyabilir. Eğer elektronik ve yüksek akım çeken cihazlar çalıştırılacaksa panele zarar vermemek için araya kondaktör kullanılmalıdır.
.
5.5.4. Röle ile Panel arası Kablo Bağlantı Şeması
Şekil 12: Panel Kablo Bağlantı Şeması
Opax Endüstriyel GPRS & LAN Network Kablolu & Kablosuz Alarm Sistemi Model No: Opax-2646 / Opax- 2747
.
.
.
.
.
.
5.5. Uzaktan Kumanda
.
.
Şekil 13: Uzaktan Kumanda
Eviniz yada işyerinizde hiç kimse olmadığında, uzaktan kumanda ile kurma yapabilirsiniz. Dışarıdan Kurma etkinleştirildiğinde, tüm dedektörler çalışacak ve her hangi bir şey veya birileri (hırsızlık, gaz, yangın) dedektörü tetiklediğinde, panel alarm verecektir.
.
.
Eviniz yada iş yerinizdeyken sadece dışarıdaki dedektörler (kapı,pencere veya balkon dedektörleri) kurulur ve içerideki dedektörler devre dışı bırakılır. Ev veya iş yerinizde güvenli bir şekilde hareket edebilirsiniz. Bu durumda çalışan bölgelerin (dedektörlerin) ev içi kurulum listesine eklenmesi gerekir. Ev içi Kurulum (Ev Simgesi) tuşuna basılır.
.
Alarm kuruluyken uzaktan kumanda ile açılmasıdır (Açık kilit tuşuna basılır). Alarm açıkken dedektörler hareket algıladığında alarm tetiklenmez. (24 saat bölge tipi hariç)
.
Acil durum olduğunda, uzaktan kumandanın SOS tuşuna basılır ve alarm çaldırılır.
.
Alarm Panelinin Kablolu Akıllı Tuş Takımı ile çalıştırılması ve programlanması çok kolaydır. Çok katmanlı ileri teknolojiyle üretilen kapasitif dokunmatik tuşlar, çoklu dili desteği sunan LCD grafik ekran ve multifold ileri teknolojileri ile senkronize edilebilmeyi destekler. Panel durumu, bölge durumu ve çoklu sistem durumu Tuş Takımı LCD ekranında gösterilir. Tuş takımına En fazla 8 adet RFID kart tanımlanabilir. RFID kartı ile alarm paneli Kurma/Açma işlemleri yapılabilir. Tuş Takımı bir adet röle çıkışına sahiptir, bu çıkış harici sirenle senkronize olur. Kablolu keypad/Tuş Takımında dahili sıcaklık sensörü vardır, ortam sıcaklığını (sıcaklık bilgisi isteğe bağlı olarak Fahrenheit veya Santigrat olarak seçilebilir) gerçek zamanlı olarak LCD ekranda gösterir.
.
Keypad Güç : DC 10.5V-15.0V
Keypad Akım : 50mA
Keypad Kablolama Mesafesi : 200m (22AWG) Bakır
Keypad Çalışma Sıcaklığı : -10°C ~ +50°C
Keypad Boyut : 141x140x25mm (L*W*H)
.
.
.
.Opax Endüstriyel GPRS & LAN Network Kablolu & Kablosuz Alarm Sistemi Model No: Opax-2646 / Opax- 2747
.
.
.
.
.
.
+12V&GND& DAT
Panel ile bağlanti kurar.3 Kablodan oluşmaktadır “+” ,”-“ ve “Data “ şeklindedir. Panel üzerindeki Dat yazan yer Data girişidir. “+12V = AUX” ; “ – = GND” ; “Dat=Data”
.
.
Şekil 1:Cihaz bekleme durumunda, [program şifresi][4][#] girin (8888884#)
Şekil 2: ihtiyacınız olan parametreleri seçmek için [4] veya [6] tuşlarıyla aşağı yukarı hareket edebilirsiniz, ardından (OK) düğmesine basarak onaylayabilirsiniz..Bu bölümde keypadinizin adresini belirlemeketsiniz, yani1 adet keypa dkullanılıyorsa 1. Keypad olduğunu , 2 adet kullanıyorsnaız 2. Keypad olduğunu tanımlamaktasınız.
.
.
.
Alarm açik
.
Girmek:
8888884
Tuş takımı |
Dil: türkce |
Adres:01 Geri ▲ Ileri ▼ |
.
Şekil 1 şekil 2
Dikkat: Keypad ana panele bağlandiktan sonra, tuş takımı ayarinda tuş takımı adresini (Adres 1 , Adres 2 , Adres3 , Adres 4) ayarlamaniz gerekir. Ana paneldeki iki ayni adres ile keypadinizi çaliştiramazsınız. Panele en fazla 4 adet kablolu keypad takabilirsiniz.
.
Rfid kartlarinin tanıtilabilmesi için kablosuz cihaz ekleme kismina giriş yapilmasi gerekir ve giriş yaptiktan sonra kullanıcı; 2 (yukari), 8 (aşaği), 4 (sol), 6 (sağ) yön tuşlarini kullanılmalidir
Kablosuz cihaz eklemek için; panel kurulu değilken [programlama şifresi] (8888880), sonra (ok) tuşuna basin, Kablosuz cihazlari seçerek kayıt edebilirsiniz.
Opax Endüstriyel GPRS & LAN Network Kablolu & Kablosuz Alarm Sistemi Model No: Opax-2646 / Opax- 2747
.
.
.
.
.
Şekil 1: panel kurulu değilken Şekil 2: [programlama şifresi]+[0]
Şekil 3: tuşuna basin,tanıtmak istenilen kablosuz cihazi seçin
Kablosuz cihaz tanıtma |
1.kumanda tanıtma |
2.dedektör tanıtma Geri ▲ Ok ▼ |
.
.
. | . | . | . | . | . |
Alarm açik | . | . | . | Alarm açik | . |
Pazartesi 2022/4/20 | . . 10:30 | . | Giriş: | . . 8888880 | . |
Şekil 1 | . | . | . | şekil 2 | şekil 3 |
.
Keypad’e en fazla 8 adet rfdi kart tanıtilabilir. Ekranda rfid kayıt 1,2,3,4,5,6,7 ve 8 karşisinda “√” işareti varsa daha önce kaydedilmiş anlamaina gelir, kullanıcı rfid kartlari silip yeniden tanıtabilir yada diğer adreslere yeni rfidkart kaydedebili r.
.
Şekil 1: rfid kart kayıt menüsüne girin.
Şekil 2: [4] veya [6] tuşlarinikullanarak rfid kart no menüsünü seçin.
Şekil 3: [2] veya [8] tuşlarini kullanarak kayıt menüsünü seçin [ ] tuşuna basin.
Kablosuz cihaz tanıtma 2.dedektör tanıtma |
3.RFID kayıt |
Geri ▲ Ok ▼ |
.
◀ RFID kart 1 ▶ |
Tanıtma |
Silme Geri ▲ Ok ▼ |
.
◀ RFID kart 1 ▶ |
Tanıtma |
Silme Geri ▲ Ok ▼ |
.
Şekil 1 şekil 2 şekil 3 Şekil 4: RFID karti keypad’e yaklaştırın ekranda kodu çikacaktir.
Şekil 5: diğer RFID kartlari tanıtmak için ayni işlemi tekrar edin. Şekil 6: kayıt işlemi tamamlandi.
◀ RFID kart 1 ▶ |
_ _ _ _ _ _ _ _ |
RFID karti okutunuz Geri ▲ Ok ▼ |
.
◀ RFID kart 1 ▶ |
_ _ _ _ _ _ _ _ |
Önceden tanıtilmiş Geri ▲ Ok ▼ |
.
◀ RFID kart 1 ▶ |
1a22bcdf |
Tanıtma başarili Geri ▲ Ok ▼ |
.
Şekil 4 şekil 5 şekil 6
.
.
Şekil 1: RFID kart kayıt menüsüne girin
Şekil 2: 4] veya [6] tuşlarinikullanarak RFID kart no menüsünü seçin.
Şekil 3: [2] veya [8] tuşlarini kullanarak sil menüsünü seçin [ ] tuşuna basin
.
Kablosuz cihaz tanıtma 2.dedektör tanıtma |
3.RFID kayıt |
Geri ▲ Ok ▼ |
.
◀ RFID kart 1 ▶ |
Tanıtma |
Silme Geri ▲ Ok ▼ |
.
◀ | RFID kart Tanıtma | 1 | ▶ |
Silme | |||
Geri | ▲ ▼ | Ok |
.
Şekil 1 Şekil 2 Şekil 3 Şekil 4: [ ] tuşuna basarak silme işlemi gerçekleştirilmiş olur.
.Opax Endüstriyel GPRS & LAN Network Kablolu & Kablosuz Alarm Sistemi Model No: Opax-2646 / Opax- 2747
.
.
.
Silme başarili
.
Şekil 4
.
.
6.1. Sistem hata ayıklama
Sistem hata ayiklamasini başlatmadan önce, tüm kablolar kontrol edilir ve panel kapaği kapatilir. Ardindan programlamaya başlanir. Tüm dedektörler kontrol edilir, panel ile iletişim kurup kuramadiği ve panelin normal çalişip çalişmadiği test edilir.
6.2 GSM Hattı
Yukaridaki belirtilen kuruluma göre, öncelikle Elektriği ve aküyü bağlamadan önce sim kart yuvasina sim karti takin . Ac 220V elektrik bağlantisini yapinız. Bu sirada panel LCD ekrani, sistem durum işiği ve arka ışık yanacaktir. Ardindan panel gsm şebekesini kontrol etmeye başlar. Lcd ekrandaki anten işareti sinyalsiz gösteriyorsa, panel gsm sinyalini ariyor, anten işareti gürülüyorsa gsm şebekesi ve sim kart normal olarak çalişiyor demektir. LCD ekranda anten işareti görülmüyorsa, sim kartin takili olmadiği veya sim kartin arizali yada antenin arizali yada takili olmadiği anlamina gelir.Yada Sim kartta şifre vardır..
.
.
Panel bekleme modundayken 3 saniye boyunca [ ] (geri) tuşuna uzunca basin, ardindan yardim menüsüne giriş yapilir.Bu menüde hangi kodlarla hangi işlemleri yapabileceğinizi gösterir.
.
Yardim menüsü |
1.kurma/açma |
2.program Geri ▲ Ok ▼ |
.
Yardim menüsü |
3.günlük işlemler |
4.sorgulama Geri ▲ Ok ▼ |
.
Şekil 1 şekil 2
.
.
Opax Endüstriyel GPRS & LAN Network Kablolu & Kablosuz Alarm Sistemi Model No: Opax-2646 / Opax- 2747
.
.
.
Tehditle açma (Duress) | [kullanıcı şifresi] [0] [ ] | Panel devredişi birakilir ancak kullanıcıya ve haber alma merkezine tehdit alarm mesaji gönderilir. |
Programlama talimatlari | ||
Programa giriş | [program şifresi] [ ] | Fabrika ayarlarinda program şifresi 888888 dir. Bu işlem alarm kurulu değilken yapilmalidir. |
Kablosuz dedektörlerin tanıtilmasi | [program şifresi][0][ ] | Fabrika ayarlarinda program şifresi 888888 dir. Bu işlem alarm kurulu değilken yapilmalidir. |
Programdan çıkış | [ ] tuşuna 3 saniye basilir | Programlama durumunda iken basılır, programlamadan çıkmak için |
Bilgileri usb’den panele kopyalama | [program şifresi][1][ ] | Program şifresi fabrika ayarinda:888888 |
Bilgileri panelden usb’ ye kopyalama | [program şifresi][2][ ] | Program şifresi fabrika ayarinda: 888888 |
Keypad Adresi parametre ayari (Tuş Takımı Adres) | [program şifresi][4][ ] | Program şifresi fabrika ayarinda :888888 |
Günlük işlem talimatlari | ||
Panel restart | [kullanıcı şifresi][8][ ] | Fabrika ayarlarinda program şifresi 888888 dir. Bu işlem alarm kurulu değilken yapilmalidir |
Bölge bypass | [kullanıcı şifresi][zone no.][bypass] | Kullanıcı şifresi fabrika ayarlarinda 1234 tür |
Access Kontrol | [2][0][] | Çıkış tipi röleye erişim izni verilmelidir |
Role fonksiyonunu açma | [2][1][ ] | Röle çıkış tipi Tuş Takımı / mobil uygulama kontrölü olarak ayarlanmalidir. |
Role fonksiyonunu kapatma | [2][2][ ] | Röle çıkış tipi Tuş Takımı / mobil uygulama kontrölü olarak ayarlanmalidir. |
Ses kaydi | [2][3][] | Panel kapağindaki mikrofona ses kaydi okunur. |
Ses kaydini oynatma | [2][4][] | Panel hoparlöründen yapilan ses kadi dinlenir. |
Sistem dilini değiştirme | [2][5][] | Istenilen dil seçimi yapilir. |
. Röle modülünü Kontrol et | . [2][6][] | Role tipi takip edilen role olaraka ayarlanmali, role çıkış tipi Tuş Takımı / mobil uygulama kontrolü olarak ayarlanmalidir. |
Akıllı prizleri control et | [2][7][] | 1 tuşu priz açik / 3 tuşu priz kapali |
Röle modülündeki röleleri control et | [2][8][ ] | 1 tuşu röle açik / 3 tuşu röle kapali |
Acil yardim (sos) | [sos] (tuşuna 3 saniye basili tutun) | Panel ve diş siren çalar |
Sorgulama talimatlari | ||
Sistem hatalarini görme | [1][0][] | Sistem hatalari ekranda görülür ve hata sesi kapanir |
Kurulu bölgeleri görme | [1][1][] | Alarm kurulu iken kurulu bölgeler ekranda belirir. |
Geçmiş kayıtlari görme | [1][3][] | Panel hafizasinda 100 adet geçmiş kayıt tutar. |
Sistem bilgilerini görme | [1][4][] | Yazilim versiyon bilgisi ve sistem dilini gösterir. |
Opsiyonel bilgileri görme | [1][5][ ] | Role modülü, lan modülü ve zone modülü bilgilerini gösterir. |
.
.Opax Endüstriyel GPRS & LAN Network Kablolu & Kablosuz Alarm Sistemi Model No: Opax-2646 / Opax- 2747
.
Panel normal durumdayken, [2] [3] [] tuşlayin, panel ses kayıt menüsüne girer. Kullanıcı, panel kapağindaki mikrofona ses kaydini seslendirir. Kayıt işlemi bittikten sonra [] tuşuna basarak ses kaydi sonlandirilir. Kayıt süresi en fazla 20 saniye’dir.Alarm anında seslendirdiğiniz kayıt size okunur.
.
.
.
Ses kayıt 01
Durdur
.
Panel normal durumdayken, [2] [4] [] tuşlayin, panel ses kaydi mensüne girer. Panelde ses kaydi yoksa uzun ‘’di’’ sesi verecektir. Kayıt var ve oynatiliyorsa kullanıcı durdurmak için [] tuşuna basabilir veya panele kaydedilen sesi oynatip bitirmesini bekleyebilir.
.
.
.
.
.
Ses kaydi dinleme 20
Durdur
.
Panel normal durumdayken, [2] [5] [] tuşlayin, panel sistem dili menüsüne girer. Kullanıcı [] tuşuna basarak sistem dilini değiştirebilir.
Sistem dili |
Dil: türkçe |
. Geri ▲ Ok ▼ |
.
Panel normal durumdayken, [10] [] tuşlayin, panel sistem hatalari menüsüne girer. Lcd ekranda sirayla sistem hatalarini gösterecektir.
.
.
Sistem hatasi Panel ac güç hatasi
.
.
.
.
.
.
Panel kuruluyken, [1][1] [] tuşlayin, panel kurulu bölgeler menüsüne girer. Lcd ekranda sirasiyla kurulu olan bölgeler gösterilecektir
Bölge kurma listesi
Bölge:01
Opax Endüstriyel GPRS & LAN Network Kablolu & Kablosuz Alarm Sistemi Model No: Opax-2646 / Opax- 2747
.
.
.
.
Sistem en fazla 100 adet geçmiş olay kaydi tutabilir. En son olay kaydi ilk olay kaydidir. Olay geçmişi 100’ü aştiğinda ilk olay kaydi otomatik olarak silinir.
Geçmiş olay kayıtlarina şu şekilde bakilabilir.
Panel normal durumdayken, [1][3] [] tuşlanir, panel geçmiş olay kayıtlari menüsüne girer. [4] ve [6] tuşlarina basarak kayıtlara bakilabilir. [ ] tuşuna basarak bu menüden çıkış yapabilirsiniz.
.
Şekil 1: [1][3] [] tuşlayin.
Şekil 2: geçmiş olay kaydi menüsü açilir.
Şekil 3: [4] ve [6] tuşlarina basarak olay kayıtlaarini görüntüleyebilirsiniz.
.
.
.
Alarm açik
Enter:
13
◀ alarm loglari 001 ▶
01/22 15:16:08
Sistem panel ac güç hatasi Geri
◀ alarm loglari 001 ▶
01/22 15:16:08
Kullanıcı dişardan kurma Geri
Şekil 1 şekil 2 şekil 3
.
.
Panel normal durumdayken, [1][4][], tuşlayin, panel sistem bilgileri menüsüne girer.
.
.
.
Dil: türkçe Sistem: opax v 1.1.09
.
Panel normal durumdayken [1] [5] [] tuşlayin, panel sistem bilgileri menüsüne girer
.
Opsiyonel modül
.
.
Bölge modülü
Kullanıcı röle modülünü doğrudan keypad veya mobil uygulama üzerinden kontrol edebilir. Röle tipi takip edilen röle olarak ayarlanmalidir (mobil uygulama üzerindende ayarlanır), daha sonra çıkış tipi Tuş Takımı / mobil uygulama kontrolü olarak ayarlanmalidir. Kullanıcı röle modülünü seçtikten sonra röle modülü kontrol menüsüne girebilir.
.
Röle modülünü kontrol edin: bekleme durumundayken [2] [6] [], tuşlayin, röle numarasini seçmek için [2] [8] tuşlayin, röleyi açmak/kapatmak için üzerindeyken [] tuşuna basin, menüden çikmak [ ] için tuşuna basabilirsiniz.
.
Şekil 1: [2][6] [] tuşlayin
Şekil 2: röle modülü kontrol menüsüne girin
Şekil 3: [2] veya [8] tuşlarina basarak röle numarasini seçin
.Opax Endüstriyel GPRS & LAN Network Kablolu & Kablosuz Alarm Sistemi Model No: Opax-2646 / Opax- 2747
.
.
Alarm açik
Giriş:
26
◀ röle kontrolü ▶ |
1.röle 01: kapali |
2.röle 02: kapali Geri ▲ Ok ▼ |
.
◀ röle kontrolü ▶ |
3. Röle 03: kapali |
4. Röle 04: kapali Geri ▲ Ok ▼ |
.
.
Şekil 1 şekil 2 şekil 3 Şekil 4: röleyi açmak/kapatmak için [] tuşuna basin.
.
.
.
.
.
.
Şekil 4
◀ röle kontrolü ▶ |
1. Röle 01: açik |
2. Röle 02: kapali Geri ▲ Ok ▼ |
.
.
.
Kullanıcı, Akıllı soketi keypad / mobil uygulama ile manuel olarak kontrol edebilir. (geri sayim ile açma/kapama, zamanlama ile açma/kapama, alarm anında devreye girmek gibi özellikleri mevcuttur.)
.
Akıllı soket kontrolü ve kayıt: Bekleme durumundayken, [2] [7] [] tuşlayin, ardindan Akıllı soket kontrol sayfasina gireceksiniz. Soket numarasini seçmek için [2] veya [8] [] tuşuna basin ve soketi kontrol etmek / kayıt etmek için [1] veya [3] tuşuna basin. Kontrol menüsünden çikmak için [ ] tuşuna basin.
.
Şekil 1 : [2] [8] [] tuşlayin.
Şekil 2: Akıllı soket kontrol menüsüne girin
Şekil 3: [2] veya [8] tuşlarina basarak Akıllı soketi seçin
.
.
.
Alarm açik
Giriş:
27
◀ soket kontrolü ▶ |
1.soket 01: kapali |
2.soket 02: kapali Geri ▲ Ok ▼ |
.
◀ soket kontrolü ▶ |
3.soket 03: kapali |
4.soket 04: kapali Geri ▲ Ok ▼ |
.
Şekil 1 şekil 2 şekil 3
Şekil 4: Kayıt: güç işiği yanip sönmeye başlayana kadar 3 saniye boyunca Akıllı soket’in switch tuşuna basili tutun ve ardindan kayıt etmek için panelden önce [1] sonra [3] tuşlarina basin. Güç işiği yanip sönmeyi birakiyorsa ve Akıllı soketten röle sesi geliyorsa kayıt işlemi başariyla yapilmiştir.
Kontrol: Akıllı soketi açmak için [1] kapatmak için [3] tuşuna basin.(Akıllı soket açilip kapanacaktir)
◀ socket kontrolü ▶ |
1. Soket 01: açik |
2. Soket 02: kapali Geri ▲ Ok ▼ |
Şekil 4
.
.
Akıllı Soket Kaydini Silme:
güç işiği yanip sönmeye başlayana kadar 3 saniye boyunca Akıllı soketin switch tuşuna basili tutun ve ardindan güç
işiği hizla yanip sönmeye başlayana kadar 3 saniye bekleyin. Ardindan switch tuşunu birakin ve kaydi silme işlemini onaylamak için
Opax Endüstriyel GPRS & LAN Network Kablolu & Kablosuz Alarm Sistemi Model No: Opax-2646 / Opax- 2747
.
.
.
tuşa bir kez basin. Güç işiği sönerse kayıt başariyla silinmiş demektir.
Not : her Akıllı soket 4 grup öğrenme kodunu destekler.
Kullanıcı, Tuş Takımı/mobil uygulama araciliğiyla dokunmatik switch manuel olarak kontrol edebilir. (geri sayim ile açma/kapama, zamanlama ile açma/kapama, alarm bağlantisi)
switch kontrolü ve kayıt : bekleme durumunda, [2] [8] [] tuşuna basarak dokunmatik switch kontrol menüsüne girin. [2]
veya [8] tuşlariyla switch numarasini seçin ve ardindan [1] veya [3] tuşlariyla switch numarasini kontrol veya kayıt edin. Menüden çikmak için [ ] tuşuna basin
.
Şekil 1: [2] [8] tuşlayin
şekil 2: dokunmatik switch kontrol menüsüne girin
şekil 3: [2] veya [8] tuşlarina basarak switch numarasini seçin
.
.
.
Alarm açik
Giriş:
28
◀ lamba switch ▶ |
1.switch 01: kapali |
2.switch 02: kapali Geri ▲ Ok ▼ |
.
◀ lamba switch ▶ |
3.switch 03: kapali |
4.switch 04: kapali Geri ▲ Ok ▼ |
.
Şekil 1 şekil 2 şekil 3
Şekil 4: Açma Fonksiyonu: zil sesi iki kere çalincaya kadar dokunmatik panelin dokunmatik tuşuna basin, ardindan tuşu birakin ve [1] tuşuna basarak işlemi kayıt edin.
Kapatma Fonksiyonu: zil sesi üç kez çalincaya kadar dokunmatik panelin dokunmatik tuşuna basin, tuşu birakin ve [3] tuşuna basarak işlemi kayıt edin.
Kontrol: [1] veya [3] tuşuna basarak dokunmatik switch’in gücünü açabilir veya kapatabilirsiniz
.
◀ touch switch ▶ |
1.switch 01: açik |
2.switch 02: kapali Geri ▲ Ok ▼ |
Şekil 4
Dokunmatik Anahtar Kaydini Silme:
Zil sesi dört kez çalincaya kadar dokunmatik panelin dokunmatik tuşuna basili tutun, ardindan dokunmatik tuşu birakin, tüm dokunmatik tuş kayıtlari silinmiştir.
Not : her Akıllı soket 4 grup öğrenme kodunu destekler.
.
10. Kablosuz Aksesuarları Tanıtma (Dedektör , Manyeti Kontak, Kumanda)
.
8.1 Kablosuz Aksesuar Kayıt Menüsü
Kullanıcı kablosuz kayıt menüsüne girerek sadece uzaktan kumanda, manyetik kontak ve dedektör kayıt edebilir. Kullanıcı kablosuz kayıt menüsünde hareket etmek için 2-8-4-6 tuşlari kullanabilir. [2] tuşu yukari, [8] tuşu aşaği, [4] tuşu sola, [6] tuşuna basarak sağ tarafa hareket edebilir.
Kablosuz Kayıt Menüsüne Girme: alarm açık(devre dişi) durumdayken, [program şifresi] [0] tuşlayin (program şifresi fabrika ayari: 888888), ardindan tuşuna basin. Panel kablosuz kayıt menüsüne girecektir.
Şekil 1: alarm açık (devre dışı) durumunda iken şekil 2: [program şifresi] [0] tuşlayin
şekil 3: [] tuşuna basarak kablosuz kayıt menüsüne girin
.
Wireless enroll
..
Enter
▲
▼
Back
2.dedektör tanıtma
1.kumanda tanıtma
Alarm açik
Giriş:
8888880
Alarm açik Pazartesi
24/10/2022 10:30
Opax Endüstriyel GPRS & LAN Network Kablolu & Kablosuz Alarm Sistemi Model No: Opax-2646 / Opax- 2747
.
Şekil 1 şekil 2 şekil 3
.
.
.
.
alarm paneline en fazla 8 adet uzak kumanda tanıtilabilir. Kayıt menüsünün sağinda bir “√” işaret varsa, mevcut uzaktan kumanda kayıtli demektir. Yeni kayıt yapabilmek için kullanıcı önce bu kaydi silmeli, sonra tekrar kaydetmelidir.
.
Şekil 1: uzaktan kumanda tanıtma menüsüne girin
şekil 2: [4] veya [6] tuşuna basarak tanıtilacak uzaktan kumandayi seçin
şekil 3: [2] veya [8] tuşuna basarak “kayıt” menüsünü seçin, ardindan [] tuşuna basin.
.
Kablosuz cihaz tanıtma |
1. Kumanda tanıtma |
2.dedektör tanıtma Geri ▲ Ok ▼ |
.
◀ kumanda 1 ▶ |
Tanıtma |
Silme Geri ▲ Ok ▼ |
.
◀ kumanda 1 ▶ |
Tanıtma |
Silme Geri ▲ Ok ▼ |
.
Şekil 1 şekil 2 şekil 3 Şekil 4: kumandanin kurma veya açma tuşuna basarak tetiklenmesini bekleyin
şekil 5: diğer kumandalar için ayni işlemleri tekrarlayin şekil 6: tanıtma işlemi tamamlandi
.
◀ kumanda 1 ▶ |
_ _ _ _ _ _ _ _ |
Kumandayi tetikle Geri ▲ Ok ▼ |
.
◀ kumanda 2 ▶ |
_ _ _ _ _ _ _ _ |
Kumandayi tetikle Geri ▲ Ok ▼ |
.
◀ kumanda 1-2 ▶ |
202700 |
Tanıtma başarili Geri ▲ Ok ▼ |
.
Şekil 4 Şekil 5 Şekil 6
8.2.2 Uzaktan kumanda silme Uzaktan Kumanda Silme
Şekil 1: Uzaktan kumanda tanıtma menüsüne girin
Şekil 2: [4] veya [6] tuşuna basarak silinecek uzaktan kumandayi seçin Şekil 3: [2] veya [8] tuşuna basarak “sil” menüsünü seçin
.
Kablosuz cihaz tanıtma |
1. Kumanda tanıtma |
2. Dedektör tanıtma Geri ▲ Ok ▼ |
.
◀ | kumanda 1 Tanıtma | ▶ |
Silme | ||
Geri | ▲ ▼ | Ok |
.
◀ | kumanda 1 Tanıtma | ▶ |
Silme | ||
Geri | ▲ ▼ | Ok |
.
Şekil 1 Şekil 2 Şekil 3 Şekil 4: tuşuna basin, ardindan silme işlemi tamamlandi
Opax Endüstriyel GPRS & LAN Network Kablolu & Kablosuz Alarm Sistemi Model No: Opax-2646 / Opax- 2747
.
.
.
.
.
Silme başarili
Şekil 4
.
Alarm panelinde 32 adet kablosuz bölge mevcut olup ve her bölge için 3 adet detektör tanıtilabilir. Toplamda 96 adet dedektör tanıtilabilir.Dedektör tanıtma menüsünün sağ tarafinda “√” işareti varsa, mevcut dedektör zaten kayıtli demektir. Kullanıcı önce bu dedektörü silmeli, ardindan tekrar kaydetmelidir.
.
Şekil 1: dedektör tanıtma menüsüne giriniz
Şekil 2: [4] veya [6] tuşuna basarak dedektör tanıtma menüsünü seçin
Şekil 3: [2] veya [8] tuşuna basarak “kayıt” menüsünü seçin, ardindan tuşuna basin
.
Kablosuz cihaz tanıtma 1. Kumanda tanıtma |
2. Dedektör tanıtma |
Geri ▲ Ok ▼ |
.
◀ bölge 01-1 ▶ |
Adres 1 tanıtma |
Adres 2 tanıtma Geri ▲ Ok ▼ |
.
◀ zone 01-1 ▶ |
Adres 1 tanıtma |
Adres 2 tanıtma Geri ▲ Ok ▼ |
.
Şekil 1 Şekil 2 Şekil 3 Şekil 4: dedektörün tetiklenmesi için dedektörden sinyal gönderin ve bekleyin
Şekil 5: diğer kablosuz dedektörler içinde ayni işlemleri tekrarlayin Şekil 6: tanıtma işlemi tamamlanmıştır.
.
◀ bölge 01-1 ▶ |
_ _ _ _ _ _ _ _ |
Dedektörden sinyal Geri ▲ Ok ▼ |
.
◀ bölge 02-1 ▶ |
_ _ _ _ _ _ _ _ |
Dedektörden sinyal Geri ▲ Ok ▼ |
.
◀ | bölge 01-1 | ▶ |
202700 | ||
. . Geri | Tanıtma başarili ▲ ▼ | . . Ok |
.
Şekil 4 Şekil 5 Şekil 6
3. Bölgedeki 1. Dedektör adresini silme işlemi için izlenecek adimlar
.
Şekil 1: dedektör silme menüsüne girin
Şekil 2: [4] veya [6] tuşuna basarak silinecek bölge numarasini seçin. Şekil 3: [2] veya [8] tuşuna basarak “sil” menüsünü seçin
.
Kablosuz cihaz tanıtma 1. Kumanda tanıtma |
2. Dedektör tanıtma |
Geri ▲ Ok ▼ |
.
◀ bölge 03-1 | ▶ |
Adres 1 tanıtma | √ |
Adres 2 tanıtma Geri ▲ ▼ | . . Ok |
.
◀ . Adres | . . 1 | bölge 03-1 . tanıtma | ▶ . √ |
Delete | |||
Geri | ▲ ▼ | Ok |
.
Şekil 1 Şekil 2 Şekil 3 Şekil 4: [] tuşuna basin, ardindan silme işlemi tamamlandi.
.Opax Endüstriyel GPRS & LAN Network Kablolu & Kablosuz Alarm Sistemi Model No: Opax-2646 / Opax- 2747
Silme Başarılı
.
Alarm paneline sınırsız sayıda kablosuz siren tanıtılabilir. Kurma/açma siren sesi için siren talimat adresi [402], açik olmasi gerekmektedir.Bu durumda alarm devreye alındığında veya alarm devre dışı bırakıldığında sirenden ses gelecektir.
Alarm paneli kurma/açma durumu, kablosuz siren kurma/açma durumuyla senkronize edilebilir.
Kablosuz siren raporu switch açildiğinda, kablosuz siren sabotaj alarmi, ac güç bilgileri, pil ve voltaj bilgileri, kablosuz sinyal ile alarm paneline iletilecektir. Ardindan alarm paneli, kullanıcılara sms, haber alma merkezi(contact id) ve tanimli telefon numarasini arayarak veya mobil uygulma üzerinden bilgilendirme yapacaktir.
Siren tanıtma menüsünde sirenin yaninda “√” işareti varsa, kablosuz siren tanıtilmiş demektir. Yeni bir siren tanıtabilmek için önce mevcut kayıt silmeli, ardindan yeni kayıt işlemi yapilmalidir.Diğer sirenlerinizi tanıtmak için lütfen BGR-09 sirenin kullanma klavuzunu okuyunuz, www.opaxteknikdestek.com adresini ziyaret ediniz. Sirenler biribirini tekrarlayarak sınırsız sayıda siren eklenebilmektedir, bu işlem panel üzerinden değil, sirenleri biribirine tanıtarak yapılır. Panele bir adet siren tanıtılır, diğer sirenleride panele eklediğiniz sirene tanıtırsınız , her tanıttığınız sirene diğer sireni ekleyerek devam edersiniz. 2. Siren 1.sirene , 3. Siren
2.sirene , 4.siren 3.sirene … tanıtılarak sınırsız siren ekleyebilirsiniz.
.
Şekil 1: kablosuz siren tanıtma menüsüne girin. Şekil 2: “kablosuz siren no” menüsünü seçin
Şekil 3: [2] veya [8] tuşuna basarak, “kayıt” menüsünü seçin ardindan [] tuşuna basin.
.
Kablosuz cihaz tanıtma 3.rfid tanıtma |
4. Siren tanıtma |
Geri ▲ Ok ▼ |
.
Kablosuz | siren | . ▶ | |
Tanıtma | |||
. . Geri | Silme ▲ ▼ | . . Ok |
.
Kablosuz siren |
Tanıtma |
Silme Geri ▲ Ok ▼ |
.
Şekil 1 Şekil 2 Şekil 3 Şekil 4: kablosuz sireni tetikleyerek tanıtma için bekleyin
Şekil 5: yeni kayıt için ayni işlemleri tekrarlayin Şekil 6: kayıt işlemi tamamlandi
.
Kablosuz siren |
_ _ _ _ _ _ _ _ |
Sireni tetikle . Geri ▲ Ok ▼ |
.
Kablosuz siren |
_ _ _ _ _ _ _ _ |
Sireni tetikle Geri ▲ Ok ▼ |
.
Kablosuz siren |
03012131 |
Tanıtma başarili Geri ▲ Ok ▼ |
.
Şekil 4 Şekil 5 Şekil 6
8.4.2. Kablosuz Sireni Silme işlemi
şekil 1: kablosuz siren kayıt menüsüne girin
şekil 2: [4] veya [6] tuşuna basarak “kablosuz siren numarasi”ni seçin şekil 3: [2] veya [8] tuşuna basarak “sil” menüsünü seçin
.
Kablosuz siren 2.dedektör tanıtma |
3.siren tanıtma |
Geri ▲ Ok ▼ |
.
Kablosuz siren |
Tanıtma |
Silme Geri ▲ Ok ▼ |
.
Kablosuz siren Tanıtma |
Silme |
Geri ▲ Ok ▼ |
.
Opax Endüstriyel GPRS & LAN Network Kablolu & Kablosuz Alarm Sistemi Model No: Opax-2646 / Opax- 2747
.
.
.
.
Şekil 1 şekil 2 şekil 3 Şekil 4: [] tuşuna basin, ardindan silme işlemi tamamlandi.
.
.
.
Silme başarali
.
.
.
.
.
.
.
Programlama sadece panel üzerinden yapilabilir. Programlama menüsüne girdikten sonra, tuşuna basilarak sonraki talimat adresine geçilir, tuşu önceki talimat adresine geçilerek sorgulama yapilabilir. Tuşu giriş yapmak için kullanilir.
Programlama menüsüne giriş : sistem açik durumdayken (devre dişi), 6 basamakli program şifresi girilir (fabrika ayarlari şifresi: 888888); ardindan [] tuşuna basarak, panel programlama menüsüne girilir.
.
Şekil 1: Panel açik (devre dişi) durumunda Şekil 2: Programlama şifresini girin
Şekil 3: Programlama için [] tuşuna basin.
.
.
.
Alarm açik Pazartesi
20/04/2022 10:30
.
.
Alarm açik
Giriş:
888888
Sistem programlama
.
.
Adres: _ _ _
Şekil 1 Şekil 2 Şekil 3
.
Programlama durumunda, önce 3 haneli talimat adresini girin, ardindan [] tuşuna basin, lcd ekranda geçerli talimat adresi ve mevcut bilgiler gösterilir.
Şekil 1: programlama menüsü
şekil 2: 3 haneli talimat adresini girin
şekil 3: [] tuşuna basarak mevcut talimat bilgilerini görüntüleyin
.
Sistem programlama
.
.
Adres: _ _ _
Sistem programlama
.
.
Adres: 000
Sistem programlama
.
.
Adres: 000
888888
Şekil 1 Şekil 2 Şekil 3
Programlama durumunda, önce 3 haneli talimat adresini girin, ardindan tuşuna basin ve lcd ekranda geçerli talimat adresi ve mevcut bilgiler gösterilir. Bu ekrandayken, ayarlari girin, kayıt etmek için tuşuna basin (girilen ayarlar yanlişsa,
karakteri silmek için tuşuna basilabilir). Eğer panel iki kere “di” sesi verirse bu işlemin doğru olduğu anlamina gelir; panel uzun bir “di” sesi verirse bu işlemin yanliş olduğunu bildirir, programlama için ayarlarin yeniden girilmesi gerekir.
.
Şekil 1: Programlama menüsü
.Opax Endüstriyel GPRS & LAN Network Kablolu & Kablosuz Alarm Sistemi Model No: Opax-2646 / Opax- 2747
.
Şekil 2: 3 haneli talimat adresini girin
Şekil 3: tuşuna basarak mevcut talimat bilgilerini görüntüleyin
Sistem programlama
.
.
Adres: _ _ _
Sistem programlama
.
.
Adres: 000
Sistem programlama
.
.
Adres: 000
888888
Şekil 1 Şekil 2 Şekil 3
Şekil 4: Yeni talimat verilerini girin
Şekil 5: [] tuşuna basarak programlama ayarlarini kayıt edin
.
Sistem programlama
.
.
Adres:000
012345
Sistem programlama
.
.
Adres: 000
012345
Şekil 4 Şekil 5
.
Programlama işlemi bitince, menüden çikmak yapmak için 3 saniye tuşuna basin
.
9.2 Programlama Tablosu Kodları
.
Talimatlar | Talimat adresleri | Program listesi | . Talimatlar | Talimat adresleri | Program listesi |
. . Şifre Ayarlari | 000 | Program şifresi | . . . . . . . . . . . . . . Sistem Saati | 500 | Tarih/saat ayari |
001-008 | Kullanıcı şifresi 1-8 Kullanıcı | 501 | Otomatik kurma/açma Zamani (1) | ||
081-088 | Kullanıcı bölge no.1- no.8 e kadar | 502 | Otomatik kurma/açma Zamani (1) hafta listesi | ||
. | 101-108 | Aranilacak telefonlar | . | . | |
. . . . . . . . . . Telefon Ayarlari | 109 | Alarm telefon tipi | 503 | Otomatik kurma/açma Zamani (1) kullanıcı listesi | |
110 | Kullanıcı haber alma merkezi (cid)hesabi & grup numarasi | 504 | Otomatik kurma/açma Zamani (2) | ||
111-118 | 1- 8 alarm telefonları | 505 | Otomatik kurma/açma Zamani (2) hafta listesi | ||
119 | Arama sayisi | 506 | Otomatik kurma/açma Zamani (2) kullanıcı liste | ||
120 | Aramalar başarisiz Olduğunda tekrar arama sayısı | 507 | Otomatik kurma/açma Zamani (3 | ||
121 | AC 220v güç raporu | 508 | Otomatik kurma/açma Zamani (3) hafta listesi | ||
122 | Multi-network yedekleme seçim ayari | 509 | Otomatik kurma/açma Zamani (3) kullanıcı listesi | ||
123 | Pstn hatti (postane) iletim hizi | 510 | Otomatik kurma/açma Zamani (4) | ||
124 | Gsm hatti iletim hizi | 511 | Otomatik kurma/açma Zamani (4) hafta listesi | ||
125 | Alarm telefon numarasi | 512 | Otomatik kurma/açma |
Opax Endüstriyel GPRS & LAN Network Kablolu & Kablosuz Alarm Sistemi Model No: Opax-2646 / Opax- 2747
. | . | Gruplari için tek tuşla arama | . | . | Zamani (4) kullanıcı listesi |
126 | Gsm Network arama modülü | Röle Ayarlari | 601-616 | Röle 01-16 ayari | |
127 | Kapi/pencere kapatilmadi (açik) Bildirimi ayarı | . . . . . . . . . . . . . . . . Soket / Okunmat Switch Ayarlari | 700 | Soket bağlantisi (1) | |
128 | Gprs Network switch (mutlaka 01 olmalı) | 701 | Soket zamanlayici (1) | ||
129 | Lan Network switch (mutlaka 01 olmalı) | 702 | Soket zamanlayici (1) Hafta listesi | ||
. Bölge Ayarlari | 200 | Yanliş alarmi önlemek için Parametre ayari | 703 | Soket bağlantisi (2) | |
201-232 | Bölge tanimlama ayarları No.01- no.32 | 704 | Soket zamanlayici (2) | ||
Sistem Ayarları | 400 | Program röle çıkışi | 705 | Soket zamanlayici (2) Hafta listesi | |
401 | Siren ses çıkış süresi | …….. | ……… | ||
402 | Kurma/açma siren sesi | 745 | Soket bağlantisi (16) | ||
403 | Kurma gecikmesi süresi | 746 | Soket zamanlayici (16) | ||
404 | Alarm gecikmesi | 747 | Soket zamanlayici (16) Hafta listesi | ||
405 | Dişaridan arama çalma süresi | 750 | Dokunmatik switch Bağlantisi (1) | ||
406 | Panel sos tuşu ayari | 751 | Dokunmatik switch Zamanlayici (1) | ||
407 | Uzaktan kumanda SOS buton ayarı | 752 | Dokunmatik switch Zamanlayici (1) hafta listesi | ||
408 | Güç geciktirme ayarları | …….. | …….. | ||
409 | Zorla kurma ayari | 795 | Dokunmatik switch Bağlantisi (16) | ||
410 | Telefonla uzaktan programlama etkinleştirmr ayarı | 796 | Dokunmatik switch Zamanlayici (16) | ||
411 | Hızlı Kurma Ayarları | 797 | Dokunmatik switch Zamanlayici (16) hafta listesi | ||
412 | Sistem arizasi kontrol zamani | . . . . . . . . Ağ Ayarlari | 800 | GPRS Mobil ağ kontrol süresi Kalp Atışı Aralığı | |
. 413 | Haber alma merkezi (cid) Günlük test raporu zamanlama ayarı | . 820 | Lan aği kontrol araliği Kalp Atışı Aralığı | ||
414 | Gerçek zamanli Saat kalibrasyonu | 821 | Lan ip alma modu | ||
415 | Kablosuz siren sinyalini Aktif etme | 822 | Lan Ip adres konfigürasyonu | ||
416 | Kablosuz siren kodunu girme | 823 | Lan alt ağ geçidi (255 255 255 0) | ||
417 | Kablolu/kablosuz bölge switch | 824 | Lan varsayilan ağ geçidi | ||
418 | Bölge reaksiyon zaman ayari | 825 | Lan tercih edilen Dns sunucusu | ||
419 | Bölge tipi | 826 | Lan alternatif dns sunucusu | ||
420 | Sistem hatalari uyari sesi | 899 | Server ülke bağlantıseçimi | ||
421 | Bölge hata algilamasi | . Sistem Çalişmasi | 900 | Tüm kablosuz cihazlari sil | |
422 | Dahili siren ses seviyesi | 901 | Tüm geçmiş işlem Kayıtlarini sil | ||
423 | Tuş Takımı hatasi algilama | 902 | Fabrika ayarlarina geri dönüş |
.Opax Endüstriyel GPRS & LAN Network Kablolu & Kablosuz Alarm Sistemi Model No: Opax-2646 / Opax- 2747
.
.
. | 424 | Gprs/lan modülü Ariza algilama | . | . | . |
425 | Sesli uyari çalişması | . | . | . | |
426 | Siren Ac güç hatasi siren sesi | . | . | . | |
427 | Panel üzerinde bulunan Programlanabilir çıkış ayarı | . | . | . |
.
Açıklama: program şifresi, kablosuz aksesuarlari tanıtmak ve programa ayarlari girmek için kullanilir. Program şifresi en fazla 6 karakter uzunluğunda olabilir.
Örnek: yeni program şifresini 012345 olarak nasil değiştirebiliriz?
Yapılacak işlem: programlama menüsündeyken, talimat adresini 000 yapin, ardindan【】tuşuna basin; sonra 012345 girin; yeni şifreyi kayıt etmek için【】basin.
.
001 = 1 nolu kullanıcı | 002 = 2 nolu kullanıcı | 003 = 3 nolu kullanıcı | 004 = 4 nolu kullanıcı |
005 = 5 nolu kullanıcı | 006 = 6 nolu kullanıcı | 007 = 7 nolu kullanıcı | 008 = 8 nolu kullanıcı |
.
Yapılacak işlem: [001-008] + 【】+ [kullanıcı şifre seviyesi] + [kullanıcı şifresi] + 【】
Açıklama: kullanıcı şifresi seviyesi geçerli kullanıcınin kurma/açma yetkisini belirlemek için kullanilir. Değer araliği 00 ile 02 arasinda değişmektedir. (00 = devre dişi; 01 = sadece kurma; 02 = tüm işlemleri yapabilir). Kullanıcı şifresi, paneli kurma / açma/ yeniden başlatma için kullanilir. Kullanıcı şifresi en fazla 4 karakter olabilir.
Örnek: 3. Kullanıcınin şifresini 4444 olarak şekilde ayarlanacak ve sadece kurma yetkisi olacak şekilde nasıl ayarlanır.
Yapılacak işlem: programlama menüsündeyken, talimat adresini 003 (3 nolu kullanıcı için) yapin; ardindan【】tuşuna basin; mevcut kullanıcının yetkisini ve şifresini görürüsünüz, daha sonra yetki seviyesini 01 yazın ve kullanıcı şifresini 4444 olarak girin(014444) ; yeni şifreyi kayıt etmek için【】tuşuna basin.şifrelerde 1234 kullanmayınız.
.
bu tabloda 1-8 arasındaki 8 kullanıcının hangi bölgeleri yönetmesi ile alakalı bölümdür. (081-088 aralığında 8 kullanıcı bulunmaktadır. Her kullanıcıya kontrol edeceği bölge tanımı yapılmaktadır. Fabrika ayarlarında her kullanıcı tüm bölgeleri kontrol edebilmektedir.
Kullanıcı listesi 081 = 1 nolu kullanıcı Kullanıcı listesi 082 = 2 nolu kullanıcı Kullanıcı listesi 083 = 3 nolu kullanıcı Kullanıcı listesi 084 = 4 nolu kullanıcı Kullanıcı listesi 085 = 5 nolu kullanıcı Kullanıcı listesi 086 = 6 nolu kullanıcı Kullanıcı listesi 087 = 7 nolu kullanıcı Kullanıcı listesi 088 = 8 nolu kullanıcı
.
Yapılacak işlem: [081-088 kullanıcı aralığı] + 【】 + [Bölge Numarası başlangiç adresi] + [Bölge Numarası bitiş adresi] +
【】
Açıklama: kullanıcılar kendi ihtiyaçlari için bağimsiz bir bölge listesi belirleyebilir. Başlangiç adresi ve bitiş adresinin sabit uzunluklarinin tümü iki basamaklidir. Kullanıcı 01 ile 32 arasinda (bölge numaraları) değer girmelidir. Değer araliği no.01 ile no.32 araliğinda olursa kullanıcı bütün bölgeleri kurmaya ve control etmeye yetkili olur. Bu ayarlama fabrika ayarlariyla aynidir.
Örnek: 1 nolu Kullanıcı sadece 01 ile 04 arasindaki bölgeleri kontrol edebilsin veya kurabilsin istiyoruz?
Yapılacak işlem: program menüsündeyken, başlangiç talimat adresini 081 yapin; ardindan【】tuşuna basin; (sonra kullanıcının kontrol etmek istediği bölge numarası aralığını girmeliyiz) 0104 olarak girin; yeni program talimatini kayıt etmek için【】tuşuna basin.
.
101 = 1. Telefonu numarasi | 102 = 2. Telefonu numarasi | 103 = 3. Telefonu numarasi | 104 = 4. Telefonu numarasi |
105 = 5. Telefonu numarasi | 106 = 6. Telefonu numarasi | 107 = 7. Telefonu numarasi | 108 = 8. Telefonu numarasi |
Opax Endüstriyel GPRS & LAN Network Kablolu & Kablosuz Alarm Sistemi Model No: Opax-2646 / Opax- 2747
Yapılacak işlem: [101-108] +【】+ [telefon numarasi] +【】
Açıklama: alarm çaldiğinda, panel kayıtli telefon numaralarini arayacaktir. Her numarada en fazla 20 karakter girilebilir ve panele en fazla 8 adet telefonu numarasi tanimlanabilir. Alarm gerçekleştikten sonra, panel tüm telefon numaralarini teker teker arayacak ve herhangi bir kullanıcı tarafindan onay verilene kadar telefon listesi bitene kadar aramaya devam edecektir. Telefon listesi bittikten sonra, panel arama yapmayi durduracaktir.
Örnek: 1. Telefon numarasini 05322151800 olarak nasıl ayarlayabilirim?
Yapılacak işlem: program menüsündeyken, başlangiç talimat adresini 101 yapin; ardindan【】tuşuna basin; sonra kullanıcı şifresini 05322151800 olarak girin; yeni program talimatini kayıt etmek için【】tuşuna basin.
.
Alarm telefonunu silme
Açıklama: kullanıcı telefon numaralarindan birini silmek istediğinde, sadece [ ] tuşuna basarak herhangi bir rakam girmeden silme işlemini gerçekleştirebilir.
Yapılacak işlem: [101-108] +【】+ [ ] +【】
.
Yapılacak işlem: [109] +【】tuşladığımızda karşımıza 8 adet sıfır çıkmaktadır. Her bir sıfırın sırası aranılacak telefonun sırasını
göstermektedir.yani toplam 8 rakamdan oluşmaktadır , verilen değer arama tipini ve sırası ise hangi telefona ait arama tipini belirtmektedir. Burada değerler arama tipi , sırası ise önceden kayıt edilen telefonun sırasıdır. Yani birinci “0” birinci telefon numarasının arama tipini belirtmektedir. ikinci sıfır ikinci telefon numarasının arama tipini 8 adet sıfır , kayıt edilen 8 telefon numarasının aranılmamasını yani aramaya kapalı olduğunu gösterir. Aşağıda sıfırın hangi arama tipi olduğu açıklanmaktadır.
Öncelikle arama tipleri hakkında bilgilendirme yapalım sonrasında örnekleme yapalım.
Alarm telefonun tipleri sesli arama, sms gönderme veya haber alma merkezi olarak ayarlanabilir. Alarm telefon tipi araliği 0 ile 5 arasinda bir değerden oluşur ve tek rakamdır. “0 = Arama Devre dışı” ; ”1 = pstn’den sesli arama” ; “2 = pstn’den haber alma merkezini (cid) aramasi” ; “3 = gsm’den sesli arama” ; “4= gsm’den sms gönderme” ; “5 = gsm’den haber alma merkezi(cid) aramasi)”
.
Örnek: önceden kaydedilmiş 5 adet telefon numarası var olduğunu düşünelim , 5 adet kayıtlı telefon numarasının arama tipini Gsm den sesli arama yapmasını istiyoruz.
.
Yapılacak işlem: programlama menüsündeyken, başlangiç talimat adresini 109 yapin; ardindan【】tuşuna basin; karşımıza 8 adet sıfır çıkacaktır [00000000] , ekranda bu 8 adet sıfır var iken her bir telefon numarasının arama tipini girelim ancak 6,7 ve 8 nolu sıraya telefon numarası girmediğimiz için bu kısıma sıfır gireceğiz , çünkü biz sadece 5 adet telefon numarası kaydetmiştik. 33333000 talimatini tuşlayin; yeni program talimatini kayıt etmek için【】tuşuna basin.Bu işlemi yaptığımızda ilk kaydedilen 5 telefon numarasını alarm paneliniz GSM ahttı üzerinden size arayacaktır. Sadece 5 telefon numarası kaydettiğimiz için 6,7 ve 8 nolu telefon numaralarını belirlemediğimiz için değer olarak sıfır girildi yani 6,7 ve 8 nolu telefonları aramaya kapalı duruma getirmiş olduk.
.
Yapılacak işlem: [110] +【】+ [Kullanıcı hesap numarası] + [grup /receiver numarasi] +【】
Açıklama: haber alma merkezi(cid) hesabi: haber alma merkezi ile alarm paneli erişiminin tanimlanmasi anlamina gelir, kullanıcı haber alma merkezine erişim istiyorsa bu parametrenin ayarlanmasi gerekir. Haber alma merkezi hesabi en fazla 4 karakter uzunluğunda ve 0000 ile 9999 değer araliği arasindadir.
Grup numarasi: haber alma merkezi ile alarm paneli erişiminin grup kimliğini yada hangi receiver bağlanacağını belirtir. Grup numarasinin 2 karakter uzunluğunda ve değer araliği 00 ile 99 arasindadir.Çoğunlukla 01 kullanılmaktadır.
.
Örnek: haber alma merkezi hesabini 1234, grup numarasini 01 olarak ayarlayalım.
Yapılacak işlem: program menüsündeyken, başlangiç talimat adresini 110 yapin, ardindan【】tuşuna basin, ardindan 123401 olarak girin, yeni program talimatini kayıt etmek için【】tuşuna basin.
.
111 = 1. Telefona bilgilendirme 112 = 2.Telefona bilgilendirme 113 = 3.Telefona bilgilendirme 114 = 4. Telefona bilgilendirme
.Opax Endüstriyel GPRS & LAN Network Kablolu & Kablosuz Alarm Sistemi Model No: Opax-2646 / Opax- 2747
.
115 = 5. Telefona bilgilendirme 116 = 6. Telefona bilgilendirme 117 = 7. Telefona bilgilendirme 118 = 8. Telefona bilgilendirme
Yapılacak işlem: [111-118] +【】+ [sistem alarmi] + [sistem bilgisi] + [kurma/açma] + [bölge yeniden yapilandirma] + 【】
Açıklama:
= sistem bilgisi gönder aktif)
.
Örnek: 1. Numara için yapmak istediğimiz ayar bölge alarmi raporu açik, sistem bilgisi raporu gönderimi açik, kurma açma raporu gönderimi açik, bölgelerin yenilenmesi raporu gönderimi kapali olsun istiyorsak;
Yapılacak işlem: programlama menüsündeyken, başlangiç talimat adresini 111 yapin; ardindan【】tuşuna basin; sonra 1110
olarak girin; yeni program talimatini kayıt etmek için【】tuşuna basin.
.
Yapılacak işlem: [119] +【】+ [arama sayisi] +【】
Açıklama: arama sayisi, alarm panelinin kullanıcıyi bilgilendirmek amacıyla yaptığı aramada ulaşamadığında tekrar eden arama sayisidir. Tekrar arama sayisi değer araliği 00-15’dir. (00 =tekrar eden arama sayısı kapalı ; 01-15 = 1 ile 15 defa aralığındadır..)
.
Örnek: tekrar eden arama sayisini 3 defa olarak ayarlayalım
Yapılacak işlem: programlama menüsündeyken, başlangiç talimat adresini 119; ardindan【】tuşuna basin; sonra 03 olarak girin; yeni program talimatini kayıt etmek için【】tuşuna basin.
.
.
Açıklama: tekrar arama araliği, panel rapor göndermek için arama sayisini ve süresini tamamlayip, raporu
gönderememesidir. Bir arama turu bittiğinde, yeniden arama araliği süresi ve yeni bir arama sayisi başlayacaktir. Yeniden arama araliği değeri 00 dakika ile 99 dakika arasindadir. (00 = yeniden arama yapma) panelin kullanıcı tarafindan çevrilememesi durumunda, yeniden arama sayisi, panel başka bir yeni turda aramaya başlar. 00 ile 09 arasindaki yeniden kademe dönüş değeri. (00 = yeniden arama yapma, 01-09 = tekrar arama sayisi 01-09.)
Örnek: tekrar arama süresi 30 dakika, tekrar arama sayisi 3 olarak ayarlayalım,
Yapılacak işlem: programlama menüsündeyken, başlangiç talimat adresini 120 yapin; ardindan【】tuşuna basin; sonra 3003 olarak girin; yeni program talimatini kayıt etmek için【】tuşuna basin.
.
Açıklama: panele gelen ac 220v elektrik kesildiğinde, panel rapor gönderir. Değer araliği 00 ve 01’dir. (00 = hemen rapor verir; 01 = rapor vermek için ikinci bir alarmi bekler ve birlikte rapor verir)
Örnek: rapor vermek için ikinci alarmi bekleme moduna ayarlayalım.
Yapılacak işlem: programlama menüsündeyken, başlangiç talimat adresini 121; ardindan【】tuşuna basin; sonra 01 olarak girin; yeni program talimatini kayıt etmek için【】tuşuna basin.
Açıklama: Çoklu-network hatti ayari, kullanıcınin LAN / GPRS / GSM / PSTN hatlari arasinda arama ve yedekleme yapmak
için birden fazla mod seçebileceği anlamina gelir. Yani Gprs kesildiğinde Lan’a geçmesi gibi. Değer araliği 00 ile 04 arasinda seçilir.
00 = Çoklu-network hatti üzerinden arama yapar (gprs hatti çaliştiğinda gsm aramasi geçersizdir)
01 = LAN / GPRS ve pstn hatti üzerinden arama yaparken, gsm hatti ile yedekleme yapar
Opax Endüstriyel GPRS & LAN Network Kablolu & Kablosuz Alarm Sistemi Model No: Opax-2646 / Opax- 2747
02 = LAN / GPRS hatti üzerinden arama yapar ve gsm hatti üzerinden sms gönderir, pstn ve diğer gsm hatti üzerinden yedekleme yapar
03 = önce lan / gprs hatti, sonra gsm hatti ardindan ise pstn hatti yedekleme yapar,
04 = önce lan / gprs hatti, sonra pstn hatti ardindan ise gsm hatti yedekleme yapar.
.
Örnek: multi-network hatti modunu ayarlayip, lan / gprs ve pstn hatti üzerinden arama, gsm hatti ile yedekleme yapacak şekilde ayarlayalım.
Yapılacak işlem: programlama menüsündeyken, talimat adresini 122 yapin; ardindan【】tuşuna basin, daha sonra 01 girin;
【】tuşuna basarak yeni program talimatini kayıt edin.
.
Açıklama: pstn hattina tanimli olan kablolu hattin arama iletim hizi yeterli gelmediğinde panel alarm merkeziyle iletişim kuramaz ve panel burada iletim hizini değiştirmeyi seçebilir.
Geçen süre ve iletim zamani değerleri, 00 ile 04 arasinda seçilebilir. (00 = 50ms; 01 = 100ms; 02 = 150ms; 03 = 200ms; 04 = 250ms)
Örnek: arama için geçen süre 100ms, bir sonraki telefona iletim zamanini 50ms olarak ayarlayalım.
Yapılacak işlem: programlama menüsündeyken, talimat adresini 123 yapin; ardindan【】tuşuna basin;daha sonra 0100 girin; 【】tuşuna basarak yeni program talimatini kayıt edin.
.
Açıklama: gsm hattina tanimli olan kablosuz hattin arama iletim hizi yeterli gelmediğinde panel alarm merkeziyle iletişim kuramaz ve panel burada iletim hizini değiştirmeyi seçebilir.
Geçen süre ve iletim zamani değerleri, 00 ile 04 arasinda seçilebilir. (00 = 50ms; 01 = 100ms; 02 = 150ms; 03 = 200ms; 04 = 250ms)
.
Örnek: arama için geçen süre 100ms, bir sonraki telefona iletim zamanini 100ms olarak ayarlayin.
Yapılacak işlem: programlama menüsündeyken, talimat adresini 124 yapin; ardindan【】tuşuna basin; daha sonra 0101 girin; 【】tuşuna basarak yeni program talimatini kayıt edin.
.
Açıklama: alarm tipi, telefon gruplarinin tek tuşla aranmasi bölge tipi ile kullanilir. Tek tuşla arama , belirlenen zon bölgesi tetiklendiğinde alarm panel kullanıcınin önceden belirlediği alarm telefon numarasini arar. Alarm telefon tipi gsm aramasi ol arak ayarlanmalidir.Alarm telefon numarasi 00 ile 08 arasinda seçilebilir. (00 = tek tuşla arama işlevini kapatir; 01-08 = alarm telefon sırası önceden kayıt edilen telefon no sırası 01-08)
Örnek: 2. Alarm telefonunu, alarm telefon numarasi gruplari için tek tuşla arama olarak ayarlama.
Yapılacak işlem: programlama menüsündeyken, talimat adresi 125 yapin, ardindan【】tuşuna basin; sonra 02 girin, 【】
tuşuna basarak yeni program talimatini kayıt edin.
.
Açıklama: Gsm hatti arama modülünü 00/01 olarak ayarlayin. (00 = gprs hatti ile çalişiyorsa, gsm aramasi geçersizdir; 01 = gprs çalişirken, gprs bağlantisini kes ve gsm hatti arama yap.)
Örnek: gprs çalişirken gsm hatti aramasi modülünü gsm aramasi yapmayacak şekilde ayarlayalım
Yapılacak işlem: programlama menüsündeyken, talimat adresini 126 yapin; ardindan【】tuşuna basin, sonra 00 girin; 【】
tuşuna basarak yeni program talimatini kayıt edin.
.
.
Açıklama: kapi/pencere açik bildirimi 00-01 değerlerini alabilir. (00 = kapi/pencere kapaliyken alarm bildirim yapmaz;
.Opax Endüstriyel GPRS & LAN Network Kablolu & Kablosuz Alarm Sistemi Model No: Opax-2646 / Opax- 2747
.
01 = kapi/pencere kapatilmadiği açik kaldiğinda bildirim yapar.)
Örnek: kapi/pencere kapatilmadiği zaman alarmı kurmaya çalıştığımızda alarm bildirimi almamızı ayarlayalım
Yapılacak işlem: programlama menüsündeyken, talimat adresini 127 girin; 【】tuşuna basarak yeni program talimatini kayıt edin.
Yapılacak işlem: programlama menüsündeyken, talimat adresini 128 girin; ardindan【】tuşuna basin, sonra 01 girin; 【】
tuşuna basarak yeni program talimatini kayıt edin
.
Açıklama: lan ağ iletişimini açik/kapali (00 = kapali; 01 = açik)
örnek: Kablolu internet lan hatti iletişimni açmak için. (mutlaka açık olmalı)
Yapılacak işlem: programlama menüsündeyken, talimat adresini 129 girin; ardindan【】tuşuna basin, sonra 01 girin; 【】
tuşuna basarak yeni program talimatini kayıt edin.
.
Açıklama: Alarm çaldiğinda kullanıcı belirlenen gecikme süresi içinde paneli devre dişi birakirsa panel haber alma merkezine rapor vermeyecektir. Yanlışlıkla alarmı çaldırdığında Gecikme süresi 00-99 saniye arasinda ayarlanabilir. (00 = contact id raporu gecikme süresi fonksiyonu kapali; 01-99 = contact id raporu gecikme süresi 01-99 saniye olarak.)
Örnek: Haber alma merkezine rapor gecikme süresini 15 saniye olarak ayarlamak için
Yapılacak işlem: programlama menüsündeyken, talimat adresini 130 girin ve ardindan【】tuşuna basin, sonra 15 girin 【】
tuşuna basarak yeni program talimatini kayıt edin.
.
Burada anlatılmak istenen 2 nolu bölgeden alarm alındığında hangi telefonu araması gibi özelleştirilebilir.Hiç ayar yapmaz işeniz fabrika ayarlarında hangi bölgeden alarm gelirse gelsin belirlenen tüm numaraları sırasıyla arar. Aşağıdaki özelleştirme yapıldığında , 1 alarm panelini yan yana 2 eve için kullanıldığı gibi durumlarda tercih edilebilir. Yada yangın olduğunda şu numarayı , hırsızlık olduğundada şu numarayı arasın gibi özelleştirme ayarları yapılabilir.
131 =1.Telefonun bölge listesi 132 = 2. Telefonun bölge listesi 133 = 3. Telefonun bölge listesi 134 = 4. Telefonun bölge listesi
135 = 5.Telefonun bölge listesi 136 = 6. Telefonun bölge listesi 137 = 7. Telefonun bölge listesi 138 = 8. Telefonun bölge listesi
Yapılacak işlem:【130】+【】+【ilk bölge adresi+【son bölge adresi】+【】
Açıklama: Kullanıcı herbir telefon numarası için ayrı bölge listesi tanımlayabilir. Fabrika ayarlarında bu ayar hangi bölgeden tetik gelirse gelsin butün numaralar aransın şeklindedir. Tüm liste 0132 şeklinde ayarlıdır. (1 nolu bölgeden 32 nolu bölgeye kadar demektir)
Örnek: 1. Telefon numarasının bölge listesini 01-04 olarak ayarlamasını yapalım
Yapılacak işlem: Programlama menüsündeyken 131 girilir ve ardından【】tuşuna basın, sonar 0104 girin 【】tuşuna basarak yeni program talimatını kayıt edin. Bu şekilde panel 1. Numarayı 1.2.3. ve 4 üncü bölgelerden tetik gelirse arayacaktır. Eğerki sadece 1 bölgeden gelen numarayı ayarlamak istersek aynı bölge numarasını hem ilk bölge hemde son bölge numarasını yazmalıyız. Örnek: sadece 4 nolu bölgeden gelen alarm için aramasını istiyorsak 0404 şeklinde yazılır.
.
Yapılacak işlem: [200] +【】+ [Yanlış Alarmı Önlemek Zamanı] + [Bölge tetikleme Sayısı] +【】
Açıklama: Yanlış Alarmı önlemek için PIR tetik sayısı belirterek yani belirli bir süre içinde belirtilen tetik sayısından ve zamanından farklı tetik geldiğinde yanlış alarm önlenebilir. Ev ve iş yerlerinde kullanılan PIR’lara bu işlem uygulandığında karşısındaki bir nesne istem dışı hareket ettiğinde, tetik sayısını 3 olarak ayarladıysak ve PIR’dan 1 yada 2 defa tetik gelirse alarm çalmayacaktır. Bu sayede yanlış alarmı önlemiş, engellemiş oluruz.
Eğer 2 tetik sayısı yapıldığında birinci tetik aldığında alarm çalmaz ,ikincide alarm çalar. Ancak bu ayarı çoğunlukla kablolu hareket dedektörü kullanıldığında daha düzgün çalışır, çünkü tetiklenme süresi verildiğinde kablosuz dedektörlerin fabrika ayar modu her 8 saniyede bir algıladığı için bu ayarları kablolu dedektörlerde kullanmanız tavsiye edilir.Kablosuz pır dedekötrlerinde kullanılacaksa verilen sure 8 saniyenin katlaır olmalıdır.
Opax Endüstriyel GPRS & LAN Network Kablolu & Kablosuz Alarm Sistemi Model No: Opax-2646 / Opax- 2747
Ancak kablosuz dedektörleri uzun pil ömrü modunda ise bu modu kullanmanızı önermeyiz. Çünkü uzun pil ömrü modunda hareket dedektörü her 240 saniyede bir algılar.Ayrıca bu tetik algılaması farklı şekilde çalışır, diyelimki 30 saniyede 1 nolu pır hareket gördüğünde alarm çalmaz , anca 2 nolu dedektör hareket gördüğünde alarm çalar. Ancak bu tetikele sayısı 2 olduğunda bu şekildedir. Bu yüzden tetik sayısını maksimum 2 kullanmanızı öneririz.
Örnek: Yanlış alarmı önleme süresini 30 saniye ve tetikleme sayısı 2 (defa) olarak ayarlayalım
Yapılacak işlem: Programlama menüsündeyken, talimat adresini 200 yapın; ardından【】tuşuna basın; giriş 3002; 【】
tuşuna basarak yeni program talimatını kayıt edin.
.
201 = Bölge No.1 202 = Bölge No.2 203 = Bölge No.3 204 = Bölge No.4 205 = Bölge No 5 206 = Bölge No.6 207 = Bölge No.7 208 = Bölge No.8 209 = Bölge No.9 210 = Bölge No.10 211 = Bölge No 11 212 = Bölge No.12 213 = Bölge No.13 214 = Bölge No.14 215 = Bölge No.15 216 = Bölge No.16 217 = Bölge No 17 218 = Bölge No.18 219 = Bölge No.19 220 = Bölge No.20 221 = Bölge No.21 222 = Bölge No.22 223 = Bölge No 23 224 = Bölge No.24 225 = Bölge No.25 226 = Bölge No.26 227 = Bölge No.27 228 = Bölge No.28 229 = Bölge No 29 230 = Bölge No.30 231 = Bölge No.31 232 = Bölge No.32
Yapılacak işlem: 【201-232 ++ [bölge tipi] + [manuel bypass işlemi] + [ev içi kurulum] + [yanlış alarmı önleme] + [bölge
kilitleme] +【】
Açıklama: Panelde 12 bölge tipi seçilebilir. Kullanıcı kendi ihtiyaçlarına göre farklı bölge tiplerini seçebilir. Bölge tipi değeri 00 ile 11 arasında seçilebilir (00 = Kapalı, 01 = Gecikmeli Bölge; 02 = Hırsız Bölgesi; 03 = Çevre Bölgesi; 04 = Gündüz-Gece Bölgesi; 05 = Sessiz Acil Durum; 06 = Sesli Acil Durum; 07 = yangın Bölgesi; 08 = Gaz Bölgesi; 09 = Tıbbi Bölge; 10 = Kapı çanı Bölgesi; 11
= Kontak Anahtar Bölgesi) Manuel Bypass işlemi seçim değeri 0 ve 1’dir. (0 = Kapalı; 1 = Manuel Bypass Açık) Ev içi kurulum işlemi seçim değeri 0 ve 1’dir. (0 = Ev Kurulumu Açık; 1 = Ev Kurulumu Kapalı)
Yanlış alarmı önleme seçim değeri 0 ve 1’dir. (0 = Kapalı; 1 = Yanlış Alarm Önleme Açık)
Bölge kilitleme seçim değeri 0 ve 9 arasında seçilebilir (0 = Kapalı; 1-9 = Her bir alarm periyodunda 1-9 kez alarm verilebilir)
Not: Alarmı her Kurma/Devre dışı bırakma işlemi yapıldığında 24 saat içindeki tetik sayısını siler.
Örnek: 3. Bölgeyi sessiz hırsız zonu olarak ayarlayalım; Manuel bypass işlemine izin verelim; ev içi kurulumu aktif edelim; yanlış alarmı engellemeyi aktif edelim; bölge kilitleme süresini 3 olarak ayarlayalım
Yapılacak işlem: Programlama menüsündeyken, talimat adresini 203 yapın; ardından【】tuşuna basın;
sonra 051013 girin;【】tuşuna basarak yeni program talimatını kayıt edin.
.
Açıklama: Çıkış tipi değeri 00 ile 07 arasında seçilebilir. (00 = Kapalı; 01 = Sistem Alarmı olduğunda; 02 = Panel Kurulduğunda; 03
= AC Güç Kesildiğinde; 04 = Panel Düşük Güç uyarısı verdiğinde; 05 = Telefon Hattı Hatasıalgıladığında, 06 = GSM Arızası veya sinyal alamadığında; 07 = Access bağlantısı (Sabit Çıkış: 10 saniyede Tepki); 08 = Tuş Takımından /Mobil Uygulama üzerinden kontrol edebilmesi için)
Çıkış modülü değeri 00 ve 01’dir. (00 = Kontrol edilemez çıkış ; 01 = Kontrol edilebilir çıkış)
Çıkış süresi 00 ile 99 dakika arasında seçilir (00 = Kapalı Çıkış; 01-99 = Çıkış süresi 01 dakika ile 99 dakika arasında girilebilir) Not: Çıkış modülünü control edilebilir çıkış olarak ayarladıktan sonra, sadece alarm devre dışı bırakıldığında veya arızası olduğunda çıkış işlemi tekrar ayarlanmalıdır.Yapılan işlem alarm açıldığında devre dışı kalır, tekrar eski konuma alınmalıdır.
Örnek: Röle çıkış tipini panel kurulduğunda olarak ayarlayalım; çıkış modülünü control edilebilir çıkış olarak ayarlayalım; çıkış süresini 05 dakika olarak ayarlayalım .Yapılacak işlem: Programlama menüsündeyken, talimat adresini 400 yapın, ardından【】 tuşuna basın; sonra 020105 girin;【】tuşuna basarak yeni program talimatını kayıt edin.
Açıklama: Siren Çalma Süresi seçimi 0 ile 255 dakika aralığında seçilebilir. (00 = Kapalı; 01-99 = Çıkış Süresi değer aralığı 01 ile 99 dakika arasındadır.)
Örnek: Siren çalma süresini 03 dakika olarak ayarlayalım
Yapılacak işlem: Programlama menüsündeyken, talimat adresini 401 yapın, ardından【】tuşuna basın; sonra 03 girin【; basarak yeni program talimatını kayıt edin.
.
】tuşuna
.Opax Endüstriyel GPRS & LAN Network Kablolu & Kablosuz Alarm Sistemi Model No: Opax-2646 / Opax- 2747
.
Açıklama: Siren Kurma/Devre Dışı Bırakma Çıkış Sesi, kullanıcı alarm panelini kurduğu yada açtığı zaman siren sesle uyarı verecektir. Kurma işlemi için bir defa “Di” uyarı sesi; Devre Dışı Bırakma işlemi için iki defa “Di” uyarı sesi verecektir. Alınan değerler00 ile 01 arasında seçilebilir. (00 = Kapalı; 01 = Açık)
Örnek: Siren Kurma/Devre Dışı Bırakma Çıkış sesini açın.
Yapılacak işlem: Programlama menüsündeyken, talimat adresini 402 yapın, ardından【】tuşuna basın; sonra 01 girin;【】
tuşuna basarak yeni program talimatını kayıt edin.
.
Açıklama: Alarm panelini gecikmesi kurma (Çıkış Süresi), panelin kullanıcı tarafından kurulmasının ardından devreye gireceği süreyi ifade eder (Örnek: Kurma işleminden 10 saniye sonra aktif olsun). gecikmesi Kurma zaman değeri aralığı (00-99) saniye olarak seçilebilir. (00 = Kapalı; 01-99 = Gecikmeli Kurma Zamanı 01-99 saniye arasında olmalıdır).
Örnek: Gecikmeli kurma süresini 15 saniye olarak ayarlayalım.
Yapılacak işlem: Programlama menüsündeyken, talimat adresini 403 yapın, ardından【】tuşuna basın; sonra 05 (verilen sürenin 3 katı kadar sure verir) girin;【】tuşuna basarak yeni program talimatını kayıt edin.
.
Açıklama: Alarmı açma gecikme süresi, tetiklenen dedektörden panele alarm verme zaman aralığını ifade eder. Alarm gecikmesinin zaman aralığı: 00-99 saniye olarak seçilebilir. (00 = Kapalı; 01-99 = Gecikmesi Açma Zamanı 01-99 saniye arasında olmalıdır).
Örnek: Gecikme açma süresini 30 saniye olarak ayarlayalım.
Yapılacak işlem: Programlama menüsündeyken, talimat adresini 404 yapın, ardından【】tuşuna basın; sonra 10 ((verilen sürenin 3 katı kadar sure verir) girin;【】tuşuna basarak yeni program talimatını kayıt edin.
.
Yapılacak işlem: [405] +【】+ [Çalma Sayısı] +【】
Açıklama: Kullanın paneli aramasının ardından önceden belirlenen çalma sayısı elde edildiğinde, panel otomatik olarak
uzaktan kurma durumunu geçer. Çalma sayısı değer aralığı 00 ila 12 arasında seçilebilir. (00 = Kapalı; 01-12 = Çalma Sayısı 01 ile 12 arasında seçilebilir).
Örnek: Çalma süresini 03 defa olarak ayarlayalım.
Yapılacak işlem: Programlama menüsündeyken, talimat adresini 405 yapın, ardından【】tuşuna basın; sonra 03 girin;【】
tuşuna basarak yeni program talimatını kayıt edin.
.
Açıklama: Panel SOS tuşu acil bir durum olduğunda kullanılır. SOS tuşunun seçilebilir değer aralığı 00 ile 02’dir. (00 = Kapalı; 01 = Açık, Sessiz Alarm; 02 = Açık, Sesli Alarm)
Örnek: Panel SOS tuşunu sesli alarm ayarlayalım.
Yapılacak işlem: Programlama menüsündeyken, talimat adresini 406 yapın, ardından【】tuşuna basın; sonra 02 girin;【】
tuşuna basarak yeni program talimatını kayıt edin.
Açıklama: Uzaktan Kumanda SOS tuşu acil bir durum olduğunda kullanılır. SOS tuşunun seçilebilir değer aralığı 00 ile 02’dir. (00 = Kapalı; 01 = Açık, Sessiz Alarm; 02 = Açık, Sesli Alarm)
Örnek: Uzaktan Kumanda SOS tuşunu sesli alarm ayarlayalım.
Yapılacak işlem: Programlama menüsündeyken, talimat adresini 407 yapın, ardından【】tuşuna basın; sonra 02 girin;【】
tuşuna basarak yeni program talimatını kayıt edin.
.
Opax Endüstriyel GPRS & LAN Network Kablolu & Kablosuz Alarm Sistemi Model No: Opax-2646 / Opax- 2747
Yapılacak işlem: [408] +【】+ [Güç Geciktirme Anahtarı] +【】
Açıklama: Panelin elektrik ve bataryası tamamen bittiğinde ve yeniden elektrik geldiğinde kablolu dedektörler hata verebilir. Bu hatayı
problemi önlemek için bu fonksiyon geliştirilmiştir. Bazı kablolu dedektörler elektrik gidip gelmelerinde hemen çalışmazlar ve 1 dakika hazırlanma aşamaları vardır. Alarm kurulu iKEN panelin elektriği geldiğinde hata verebilir. Güç gecikmesi ayarı değer aralığı 00 ve 01’dir. (00 = Kapalı; 01 = Açık, Güç geciktirme süresi 1 dakikadır)
Örnek: Güç geciktirme ayarını açın.
Yapılacak işlem: Programlama menüsündeyken, talimat adresini 408 yapın, ardından【】tuşuna basın; sonra 01 girin【】
tuşuna basarak yeni program talimatını kayıt edin..
.
(Dedektörlerde hareket varken panelin kurulmasına izin verme/Vermeme ayarı)
Yapılacak işlem: [409] +【】+ [Zorla Kurma ayarı] +【】
Açıklama: Alarm panelinde dedektörlerden biri arıza yaptığında veya kablo hattında bir arıza olduğunda fabrika ayarlarında paneli kurmanıza izin verir. Zorlama ile kurma ayar değer aralığı 00 ve 01’dir. (00 = Kapalı ise kurma iznini vermez; 01 = Açık ise kurma iznini verir)
Örnek: Zorla kurma iznini vermeyelim , bölge hatası olduğunda veya hareket olduğunda kurma işlemi yapılamasın Yapılacak işlem: Programlama menüsündeyken, talimat adresini 409 yapın, ardından【】tuşuna basın; sonra 00 girin;【】 tuşuna basarak yeni program talimatını kayıt edin.
.
Açıklama: Telefonla uzaktan program ayarı, kullanıcının telefonla uzaktan programlama yapabilmesine imkan verir. Seçilebilir değer aralığı 00 ve 01’dir. (00 = Kapalı; 01 = Açık)
Örnek: Telefonla uzaktan program ayarını kapatın
Yapılacak işlem: Programlama menüsündeyken, talimat adresini 410 yapın, ardından【】tuşuna basın; daha sonra 00 girin;【】
tuşuna basarak yeni program talimatını kayıt edin.
.
Açıklama: Kullanıcı panel üzerindeki [] tuşuna 3 saniye basılı tutarak Hızlı Kurma yapabilir. Hızlı devreye alma ayarı değer
aralığı 00 ve 01’dir. (00 = Kapalı. 01 = Açık)
Örnek: Hızlı kurma ayarını kapatın.
Yapılacak işlem: Programlama menüsündeyken, talimat adresini 411 yapın, ardından【】tuşuna basın; sonra 00 girin;【】
tuşuna basarak yeni program talimatını kayıt edin.
.
9.3.35. Talimat Adresi 412: Telefon Hattı ve AC güç (220v) Kontrol zamanı
Yapılacak işlem: [412] +【】+ [Telefon Hattı Kontrol Zamanı] + [AC Güç Kontrol Zamanı] +【】
Açıklama: Telefon Hattı Arızası Kontrol zamanı seçilebilir değer aralığı 00-99 arasındadır. (00 = Kapalı; 01-99 = Seçilebilir zamanı aralığı 01-99 saniye arasındadır).
AC Güç elektrik kesintisi Kontrol zamanı seçilebilir değer aralığı 00-99 saniyedir. (00 = Kapalı; 01-99 = Seçilenilir zamanı aralığı 01-99 saniye arasındadır). Alarm paneliniz sabotaja açık bir alanda ise elektrik kesintisinde anında haber almak istiyorsanız değeri 01 olarak giriniz.
Örnek: Telefon hattı arıza control etme zamanını 60 saniye ve AC Elektrik Güç kesintisi Kontrol zamanını 01 saniye olarak ayarlayalım.
Yapılacak işlem: Programlama menüsündeyken, talimat adresini 412 yapın, ardından【】tuşuna basın; sonra 6001 girin;【】
tuşuna basarak yeni program talimatını kayıt edin.
Açıklama: Günlük test raporu ayarı, panelin normal çalışmasını sağlamak için düzenli olarak test yapılması ve Alarm Haber
.Opax Endüstriyel GPRS & LAN Network Kablolu & Kablosuz Alarm Sistemi Model No: Opax-2646 / Opax- 2747
.
Alma Merkezi’ne günün belirlenen saatinde gönderilmesini sağlar.
Test raporu gönderim zamanı seçilebilir değer aralığı 00 ila 31 gün arasındadır (00 = Kapalı; 01-31 = test raporunu kaç günde bir gönderileceğini belirtir)
Test raporu gönderim saat formatı (Saat:Dakika, 24 saat formatındadır. Örnek 16:31)
Örnek: Panel test raporu gönderim zamanını her günve test gönderim saatini 21:50 olarak belirleyip Alarm Haber Alma Merkezine gönderecek şekilde ayarlayalım.
Yapılacak işlem: Programlama menüsündeyken, talimat adresini 413 yapın, ardından【】tuşuna basın; sonra 012150 girin;【】
tuşuna basarak yeni program talimatını kayıt edin.
.
Yapılacak işlem: [414] +【】+ [Arttırma/Azaltma] + [Gerçek Zamanlı Kalibrasyon Saniye/Ay] +【】
Açıklama: Panel saati, sıcaklık değeri gösterimi doğru olmadığında bilgilendirmelerin zamanında ve değerlerin doğruluğunun sağlanabilmesi için zaman kalibrasyonu yapılır.
Arttırma/Azaltma değer aralığı 00 ve 01’dir. (00 = Arttırma; 01 = Azaltma)
Her Ay kalibrasyon değer aralığı 00-99’dir. (00 = Kapalı; 01-99 = Kalibrasyon zamanı değer aralığı 01-99 saniyeye arasındadır)
Örnek: Saati her ay 30 saniye arttırmak için ayarlayalım.
Yapılacak işlem: Programlama menüsündeyken, talimat adresini 414 yapın, ardından【】tuşuna basın; sonra 0130 girin;【】
tuşuna basarak yeni program talimatını kayıt edin.
.
Açıklama: Alarm panelde kablosuz siren kullanılabilir, fakat yanlızca şirketimiz tarafından satışı yapılan kablosuz sirenlerle uyumludur. Kablosuz siren değeri, seçilebilir değer aralığı 00 ve 01’dir. (00 = Kapalı, 01 = Açık)
Örnek: Kablosuz siren sinyalini aktif edelim
Yapılacak işlem: Programlama menüsündeyken, talimat adresini 415 yapın, ardından【】tuşuna basın; sonra 01 girin; 【】
tuşuna basarak yeni program talimatını kayıt edin.
.
Açıklama: Kablosuz siren kodu değer aralığı 0 ila 3’tür. Siren kodu en fazla 8 basamaktan oluşmaktadır.
Örnek: Kablosuz Kablosuz Siren kodunu 01230123 olarak ayarlayalım.
Yapılacak işlem: Programlama menüsündeyken, talimat adresini 416 yapın, ardından【】tuşuna basın; sonra 01230123 girin;【】tuşuna basarak yeni program talimatını kayıt edin.
.
Açıklama: Kablolu veya Kablosuz Bölgeleri açmak yada kapatmak için kullanılır. Bölge anahtarı seçim aralığı değeri 00 ila 02 arasındadır. (00 = Kablolu ve Kablosuz Bölgeler Açık ; 01 = Sadece Kablolu Bölgeler Açık; 02 = Sadece Kablosuz Bölgeler Açık)
Örnek: Sadece Kablosuz Bölgeyi açık olarak ayarlayalım
Yapılacak işlem: Programlama menüsündeyken, talimat adresini 417 yapın, ardondan【】tuşuna basın; sonra 01 girin;【】
tuşuna basarak yeni program talimatını kayıt edin.
.
Yapılacak işlem: [418] +【】+ [Bölge No.1] + [Bölge No.2] + [Bölge No.3] + [Bölge No.4] + [Bölge No.5] + [Bölge No.6] + [Bölge No.7] + [Bölge No.8] +【】
Açıklama: Bölge tepkime süresi 0 ila 5 arasında seçilir (0 = 50ms; 1 = 100ms; 2 = 250ms; 3 = 500ms; 4 = 750ms; 5 = 1s)
Örnek: Bölge No.1 50ms, bölge No.2 ila No.8 bölgelerin tepkime süresini ise 500ms olarak ayarlayalım.
Yapılacak işlem: Programlama menüsündeyken, talimat adresini 418 yapın, ardından【】tuşuna basın; sonra 03333333 girin;【】tuşuna basarak yeni program talimatını kayıt edin.
Opax Endüstriyel GPRS & LAN Network Kablolu & Kablosuz Alarm Sistemi Model No: Opax-2646 / Opax- 2747
Yapılacak işlem: [419] +【】+ [Bölge No.1] + [Bölge No.2] + [Bölge No.3] + [Bölge No.4] + [Bölge No.5] + [Bölge No.6] + [Bölge No.7] + [Bölge No.8] +【】
Açıklama: Bölge seçim ayarı 0’dan 2’ye kadar seçilir. (0 = NC Normalde Kapalı ; 1 = NO Normalde Açık ; 2 = Hat Sonu Direnci)
Örnek: Bölge No.1-Bölge No.8 tetik tipini hat direncinin sonu olarak ayarlayalım.
Yapılacak işlem: Programlama menüsündeyken, talimat adresini 419 yapın, ardından【】tuşuna basın; sonra 22222222 girin;
【】tuşuna basarak yeni program talimatını kayıt edin.
.
Yapılacak işlem: [420] + [ ] + [AC Güç Hatası] + [Panel Batarya Düşük Güç Hatası] + [Telefon Hattı Hatası] + [GSM Hatası]
+ [Bölge Modülü Hatası] + [Gecikme Modülü 1 Hatası] + [Gecikme Modülü 2 Hatası] + [Dedektör Düşük Güç Hatası] +【】
Açıklama: Panel üzerinde bir veya birden fazla sistem hatası oluştuğunda, panel 15 saniyede bir uzun “Di” sesi verir. Sistem hatası seçim aralığı 0 ve 1 arasından seçilebilir (0 = Sesli Uyarı Kapalı, 1 = Sesli Uyarı Açık 15 saniyede bir Uzun “Di” sesi verir)
Örnek: Telefon hattı ve GSM hatası oluştuğunda sesli komut istemi uyarısı versin.
Yapılacak işlem: Programlama menüsündeyken, talimat adresini 420 yapın, ardından【】tuşuna basın; sonra 00110000 girin;【】tuşuna basarak yeni program talimatını kayıt edin.2
.
Yapılacak işlem: [421] +【】+ [Bölge hareket Algılama değeri] +【】
Açıklama: Panel Devre Dışı (Alarm açık) olduğunda bölge arıza durumunu kontrol edemez ve görüntüleyemez. Bölge arıza tespiti seçim aralığı 00 ve 01’dir. (00 = Kapalı, LCD ekranda bölge arıza (hareket) durumu gösterilmez; 01 = Açık, LCD ekranda bölge arıza (hareket) durumu gösterilir.Panelde hareket algıladığında bölge arızası yazısında bölgede hareket var anlamında demektir.
Örnek: Bölgedeki hareketleri panel üzerinden tespiti fonksiyonunu kapatmak için
Yapılacak işlem: Programlama menüsündeyken, talimat adresini 421 yapın, ardından【】tuşuna basın; sonra 00 girin; 【】
tuşuna basarak yeni program talimatını kayıt edin.
.
Açıklama: Dahili siren ses seviyesi değeri seçimi 00 ve 02′ aralığındadır. 3 farklı ses seviyesinde (00/01/02) opsiyonel olarak seçim yapılabilir, (00 = Sessiz; 01 = Düşük; 02 = Yüksek)
Örnek: Dahili siren ses seviyesini “Sessiz” olarak ayarlayalım.
Yapılacak işlem: Programlama menüsündeyken, talimat adresini 422 yapın, ardından【】tuşuna basın; sonra 00 girin【; basarak yeni program talimatını kayıt edin.
.
Açıklama: Alarm Paneli ile Tuş Takımı arasındaki iletişim kesildiğinde, panel hata alarmı verecek ve kullanıcıya bildirim gönderecektir. Tuş Takımı arıza tespiti 00 ve 01 arasında seçilebilir. (00 = Kapalı; 01 = Açık)
Örnek: Tuş Takımı hatası algılama fonksiyonunu açın.
Yapılacak işlem: Programlama menüsündeyken, talimat adresini 423 yapın, ardından【】tuşuna basın; sonra 00 girin【; basarak yeni program talimatını kayıt edin.
.
Yapılacak işlem: [424] +【】+ [GPRS/LAN Modülü Hata Algılama Anahtarı] +【】
Açıklama: Alarm Paneli ile GPRS/LAN modülü arasındaki iletişim kesildiğinde, panel hata alarmı verecek ve kullanıcıya bildirim gönderecektir. GPRS/LAN modülü arıza tespiti 00 ve 01 arasında seçilebilir. (00 = Kapalı; 01 = Açık)
Örnek: GPRS/LAN modülü hata algılama fonksiyonunu kapatın.
Yapılacak işlem: Programlama menüsündeyken, talimat adresini 424 yapın, ardından【】tuşuna basın; sonra 00 girin【, basarak yeni program talimatını kayıt edin.
】tuşuna
】tuşuna
】tuşuna
.Opax Endüstriyel GPRS & LAN Network Kablolu & Kablosuz Alarm Sistemi Model No: Opax-2646 / Opax- 2747
.
Yapılacak işlem: [425] +【】+ [Sesli Uyarı] +【】
Açıklama: Kurma/Açma ve Şifre girişleri yanlış yapıldığında sesli uyarı verir. Sesli uyarı ile çalışma değer aralığı 00 ve 01’dir. (00 = Sesli Uyarı Açık; 01 = Sesli Uyarı Kapalı.)
Örnek: Kurma/Açma ve Şifre girişi yanlış yapıldığında sesli uyarı versin.
Yapılacak işlem: Programlama menüsündeyken, talimat adresini 425 yapın, ardından【】tuşuna basın; sonra 00 girin【; basarak yeni program talimatını kayıt edin.
】tuşuna
.
Açıklama: Panelin dahili sireni, harici sireni ve kablosuz siren AC güç hatası oluştuğunda alarm verecektir. Sesli uyarı ile çalışma değer aralığı 00 ve 01 arasında seçilebilir. (00 = Kapalı; 01 = Açık)
Örnek: AC güç hatası oluştuğunda, panelin dahili sireni, harici siren ve kablosuz siren alarm versin.
Yapılacak işlem: Programlama menüsündeyken, talimat adresini 426 yapın, ardından【】tuşuna basın; sonra 01 girin【, basarak yeni program talimatını kayıt edin
】tuşuna
.
Yapılacak işlem: [427] +【】+ [Çıkış Tipi] + [Çıkış Modülü] + [Çıkış Zamanı] +【】
Açıklama: Çıkış tipi değeri 00 ile 07’den seçilir. (00 = Tip Kapalı ; 01 = Sistem Alarmı; 02 = Panel Kurma; 03 = AC Güç
Kesintisi; 04 = Panel Bataryası Düşük Güç; 05 = Telefon Hattı Hatası; 06 = GSM Hatası, 07 = access Bağlantısı (Sabit Çıkış: 10 saniye sonra tepki)) 08= Mobil uygulama veya keypad üzerinden control
Çıkış modülü değer aralığı 00 ve 01 arasında seçilir. (00 = Açık; 01 = Kapalı)
Çıkış süresi 00 ila 99 dakika arasında seçilir. (00 = Kapalı; 01-99 = Çıkış süresi 01 ila 99 dakika arasında seçilebilir)
Örnek: Program röle çıkış tipini paneli kurma olarak ayarlayalım; çıkış modülünü kapalı olarak ayarlayalım; çıkış zamanı 05 dakika olarak ayarlayalım.
Yapılacak işlem: Programlama menüsündeyken, talimat adresini 427 yapın; ardından【】tuşuna basın, sonra 020105 girin;【】
tuşuna basarak yeni program talimatını kayıt edin.
.
Yapılacak işlem: [500] +【】+ [Yıl] + [Ay] + [Gün] + [Saat] + [Dakika] + [Saniye] +【】
Açıklama: Tarih ve saati ayarlamak için kullanılır.
Örnek: Panel tarihini 2018-02-02, saati 12:35:00 olarak ayarlayalım
Yapılacak işlem: Programlama menüsündeyken, talimat adresini 500 yapın, ardından【】tuşuna basın; sonra 150201123500 girin;【】tuşuna basarak yeni program talimatını kayıt edin..
.
Açıklama: Kurma/Açma zamanlarını zamanlamak için kullanılır.
Kurma/Açma zaman formatı: (Saat:Dakika, 24 saat Örnek: 16:30)
Örnek: Kurma zamanı saatini 21:00; zamanlayıcıyı Açma saatini 07:30 olarak ayarlayalım.
Yapılacak işlem: Programlama menüsündeyken, talimat adresini 501 yapın, ardından【】tuşuna basın; sonra 21000730 girin;【】tuşuna basarak yeni program talimatını kayıt edin.
.
Açıklama: Pazartesi’den Pazar gününe kadar Kurma/Açma günlerini ayarlayalım. Hafta Listesi’nin değer aralığı 0 ila 7 arasındadır. 1’den 7’ye kadar olan değerler Pazartesi’den Pazar’a kadar olan haftanın günleridir.
Örnek: Kurma/Açma günlerini Pazartesi’den Cuma’ya olarak ayarlayalım.
Yapılacak işlem: Programlama menüsündeyken, talimat adresini 502 yapın, ardından【】tuşuna basın; sonra 12345 girin;【】
tuşuna basarak yeni program talimatını kayıt edin.
Opax Endüstriyel GPRS & LAN Network Kablolu & Kablosuz Alarm Sistemi Model No: Opax-2646 / Opax- 2747
Yapılacak işlem: [503/506/509/512] +【】+ [Kullanıcı Listesi] +【】
Açıklama: Kullanıcılar için Kurma/Açma saatini ayarlar. Kullanıcı Listesi’nin değer aralığı 1 ila 8 arasındadır. 1-8, sırasıyla 1-8 arasındaki kullanıcıyı ifade eder.
Örnek: 1. ve 2. kullanıcı 2 için Kurma/Açma saatini ayarlayalım.
Yapılacak işlem: Programlama menüsündeyken, talimat
adresini 503 yapın, ardından【】tuşuna basın; sonra 12 girin;【】tuşuna basarak yeni program talimatını kayıt edin.
.
[601-616] +【】+ [takip tipi] + [Çıkış Modülü] + [Çıkış tipi] + [Çıkış Zamanı] +【】(takip edilen Olay) [601-616] +【】+ [takip tipi] + [Çıkış Modülü] + [Bölge No.] + [Çıkış Zamanı] +【】(izlenen bölge)
Açıklama: bir panele en fazla 2 adet röle modülü takılabilir ve her bir röle 8 röle modülünde 8 adet çıkışı bulunur. Yani, bir panelde 16 röle çıkışı bulunur. Her bir röle arayüzü takip edilen olay çıkışı veya izlenen bölge çıkışı olarak ayarlanabilir.
601 = Röle 1 | 602 = Röle 2 | 603 = Röle 3 | 604 = Röle 4 |
605 = Röle 5 | 606 = Röle 6 | 607 = Röle 7 | 608 = Röle 8 |
609 = Röle 9 | 610 = Röle 10 | 611 = Röle 11 | 612 = Röle 12 |
613 = Röle 13 | 614 = Röle 14 | 615 = Röle 15 | 616 = Röle 16 |
Yapılacak işlem: | . | . | . |
Güç kesintisi; 04 = Panel Bataryası Düşük Güç; 05 = Telefon Hattı Hatası; 06 = GSM Hatası, 07 = erişim Bağlantısı (sabit Çıkı ş: 10 saniye sonra tepki); 08 = Tuş Takımı/mobil Uygulama Kontrolü)
alarm kayıtları silindiğinde; 2 = Kurma Çıkışı ve tepki çıkışı olduğunda; 3 = Kurma Çıkışı ve tepki çıkışı, Açma olduğunda yeniden başlatma geri yükleme)
Örnek 1: 05. Röle çıkışını takip edilen olay çıkışı, çıkış modülü sabit çıkış olarak, çıkış tipini panel kurma, çıkış süresini 03 dakika olarak ayarlayalım.
Yapılacak işlem 1: Programlama menüsündeyken, talimat adresini 605 yapın, ardından【】tuşuna; sonra 010203 girin;【】
tuşuna basarak yeni program talimatını kayıt edin.
Örnek 2: 11. Röleyi takip edilen bölge tipi çıkışı olarak ayarlayalım, bölge modülünü kurma çıkışı aktif olduğunda Açma geri yüklemeyi engelleme olarak ve çıkış süresini 05 dakika olarak ayarlayalım.
Yapılacak işlem 2: Programlama menüsündeyken, talimat adresini 611 yapın, ardından【】tuşuna basın; sonra 131105 girin; 【】tuşuna basarak yeni program talimatini kayıt edin.
.
Yapılacak işlem: [700] +【】+ [sistem Alarmı] + [Bölge Alarmı] + [Çıkış süresi] +【】
Açıklama: sistem Alarmı değeri 00/01 arasında seçilebilir. (00 = Soket Bağlantı Kapalı; 01 = Soket Bağlantı Açık)
Alarm Algılama değeri 00 ila 32 arasında seçilebilir. (00 = Bölge Alarmı soketi Kapalı; 01-32 = Bölge 01-32 arasında bağlantı soketi seçilebilir)
Çıkış Zaman aralığı 00-99 dakika arasında seçilebilir. (00 = Çıkış Kapalı; 01-99 = Çıkış zamanı 01-99 dakika arasında seçilebilir)
Örnek: 2 numaralı soketi sisstem alarm bağlantısı yapmayacak, Bölge 5 alarm bağlantılı olacak ve çıkış süresi 5 dakika olacak şekilde ayarlayalım.
Yapılacak işlem: Programlama menüsündeyken, talimat adresini 703 girin; ardından【】tuşuna basın, sonra 000505 girin;
700 = Soket 1 | 703 = Soket 2 | 706 = Soket 3 | 709 = Soket 4 |
712 = Soket 5 | 715 = Soket 6 | 718 = Soket 7 | 721 = Soket 8 |
724 = Soket 9 | 727 = Soket 10 | 730 = Soket 11 | 733 = Soket 12 |
736 = Soket 13 | 739 = Soket 14 | 742 = Soket 15 | 745 = Soket 16 |
.Opax Endüstriyel GPRS & LAN Network Kablolu & Kablosuz Alarm Sistemi Model No: Opax-2646 / Opax- 2747
.
【】tuşuna basarak yeni program talimatını kayıt edin. NOT: Panel maksimum 16 adet soket bağlantısını destekler..
.
Yapılacak işlem: [701] + [ ] + [Mod seçimi] + [Açma Zamanı] + [Kapatma Zamanı] + [ ]
Açıklama: Mod seçimi 00-05 arasında seçilebilir. (00 = Kapalı; 01 = Bir Kez Açın; 02 = Bir Kez Kapatın; 03 = Bir Kez Açın/Kapatın; 04 = Her Gün; 05 = kullanıcı tanımlı)
Açma/Kapatma zamanı formatı (Saat:dakika, 24 Saat Örnek: 16:30)
Örnek: 3 numaralı soketi saat 15:30’da bir kez kapatmak için ayarlayalım.
Yapılacak işlem: Programlama menüsündeyken, talimat adresini 707 girin; ardından【】tuşuna basın, sonra 0200001530 girin;【】tuşuna basarak yeni program talimatını kayıt edin.
701 = Soket 1 | 704 = Soket 2 | 707 = Soket 3 | 710 = Soket 4 |
713 = Soket 5 | 716 = Soket 6 | 719 = Soket 7 | 722 = Soket 8 |
725 = Soket 9 | 728 = Soket 10 | 731 = Soket 11 | 734 = Soket 12 |
737 = Soket 13 | 740 = Soket 14 | 743 = Soket 15 | 746 = Soket 16 |
.
Yapılacak işlem: [702] +【】+ [Hafta listesi] +【】
Açıklama: Zamanlayıcı pazartesi’den Pazar’a Açma/Kapatma işlemi yapabilirsiniz. Hafta listesi aralığı için pazartesi’den Pazar gününe kadar 1-7 arası seçim yapılabilir.
Örnek: 4 numaralı soketin zaman ayarını sadece pazartesi’den Cuma’ya kadar olacak şekilde ayarlayalım.
Yapılacak işlem: Programlama menüsündeyken, talimat adresini 711 girin; ardından【】tuşuna basın, sonra 12345 girin;【】
tuşuna basarak yeni program talimatını kayıt edin.
702 = Soket 1 | 705 = Soket 2 | 708 = Soket 3 | 711 = Soket 4 |
714 = Soket 5 | 717 = Soket 6 | 720 = Soket 7 | 723 = Soket 8 |
726 = Soket 9 | 729 = Soket 10 | 732 = Soket 11 | 735 = Soket 12 |
738 = Soket 13 | 741 = Soket 14 | 744 = Soket 15 | 747 = Soket 16 |
.
750 = Dokunmatik Anahtar 1 753 = Dokunmatik Anahtar 2 756 = Dokunmatik Anahtar 3 759 = Dokunmatik Anahtar 4
762 = Dokunmatik Anahtar 5 765 = Dokunmatik Anahtar 6 768 = Dokunmatik Anahtar 7 771 = Dokunmatik Anahtar 8
774 = Dokunmatik Anahtar 9 777 = Dokunmatik Anahtar 10 780 = Dokunmatik Anahtar 11 783 = Dokunmatik Anahtar 12
786 = Dokunmatik Anahtar 13 789 = Dokunmatik Anahtar 14 792 = Dokunmatik Anahtar 15 795 = Dokunmatik Anahtar 16
Yapılacak işlem: [750] +【】+ [Sistem Alarmı] + [Bölge Alarmı] + [Çıkış Süresi] +【】
Açıklama: Sistem Alarmı değer seçimi 00/01’dir. (00 = Kapalı; 01 = Açık)
Bölge Alarmı değer aralığı 00-32 arasında yapılabilir. (00 = Kapalı; 01-32 = Bölge 01-32 alarm bağlantısı dokunmatik Anahtarı) Çıkış Süresi değer aralığı 00-99 dakika arasında yapılabilir. (00 = Kapalı; 01-99 = Çıkış süresi 01-99 dakika arasında seçilebilir)
Örnek: 2 numaralı sistemi alarmı dokunmatik anahtarın bağlantısı kapalı, alarm bağlantısını 5. bölge ve çıkış süresini 5 dakika olarak ayarlayalım.
Yapılacak işlem: Programlama menüsündeyken, talimat adresini 753 girin; ardından【】tuşuna basın, sonra 000505 girin; 【】
tuşuna basarak yeni program talimatını kayıt edin.
.
751 = Dokunmatik Anahtar 1 754 = Dokunmatik Anahtar 2 757 = Dokunmatik Anahtar 3 760 = Dokunmatik Anahtar 4
763 = Dokunmatik Anahtar 5 766 = Dokunmatik Anahtar 6 769 = Dokunmatik Anahtar 7 772 = Dokunmatik Anahtar 8
775 = Dokunmatik Anahtar 9 778 = Dokunmatik Anahtar 10 781 = Dokunmatik Anahtar 11 784 = Dokunmatik Anahtar 12
787 = Dokunmatik Anahtar 13 790 = Dokunmatik Anahtar 14 793 = Dokunmatik Anahtar 15 796 = Dokunmatik Anahtar 16
Yapılacak işlem: [751] +【】+ [Mod seçimi] + [Açma Zamanı] + [Kapatma Zamanı] +【】
Açıklama: Mod seçimi 00-05 arasında seçilir. (00 = Kapalı; 01 = bir kez açma; 02 = bir kez kapatma; 03 = bir kez Açma/Kapatma; 04 = Her gün; 05 = Kullanıcı Tanımlı;)
Opax Endüstriyel GPRS & LAN Network Kablolu & Kablosuz Alarm Sistemi Model No: Opax-2646 / Opax- 2747
Açma/Kapama zamanı formatı (Saat:dakika, 24 saat olarak Örnek; 16:30).
Örnek: 3 numaralı soketi saat 15:30’da bir kez kapatmak için ayarlayalım.
Yapılacak işlem: Programlama menüsündeyken, talimat adresini 757 girin; ardından【】tuşuna basın, sonra 0200001530 girin;【】tuşuna basarak yeni program talimatını kayıt edin.
.
752 = Dokunmatik Anahtar 1 755 = Dokunmatik Anahtar 2 758 = Dokunmatik Anahtar 3 761 = Dokunmatik Anahtar 4
764 = Dokunmatik Anahtar 5 767 = Dokunmatik Anahtar 6 770 = Dokunmatik Anahtar 7 773 = Dokunmatik Anahtar 8
776 = Dokunmatik Anahtar 9 779 = Dokunmatik Anahtar 10 782 = Dokunmatik Anahtar 11 785 = Dokunmatik Anahtar 12
788 = Dokunmatik Anahtar 13 791 = Dokunmatik Anahtar 14 794 = Dokunmatik Anahtar 15 797 = Dokunmatik Anahtar 16
Yapılacak işlem: [752] +【】+ [Hafta Listesi] +【】
Açıklama: Zamanlayıcı Açma/Kapatma işlemini Pazartesi’den Pazar’a ayarlayabilirsiniz.
Hafta Listesi: Pazartesi’den Pazar gününe kadar 1-7 arası seçilebilir
Örnek: 4 numaralı soketi sadece Pazartesi’den Cumaya kadar açın.
Yapılacak işlem: Programlama menüsündeyken, talimat adresini 761 girin; ardından【】tuşuna basın, sonra 12345 girin;
【】tuşuna basarak yeni program talimatını kayıt edin..
.
Yapılacak işlem: [800] +【】+ [Kalp Atışı Test Süresi Aralığı ] +【】
Açıklama: Alarm Panelinin Mobil Hat bağlantısının normal çalışıp çalışmadığını test etmek için mobil hatta test sinyali
gönderilir. Sinyal başarılı ise hat çalışıyor, değilse hat çalışmıyordur. Test sinyali zaman aralığı 00-99 saniye arasında ayarlanabilir.
Örnek: Mobil Hattın test sinyal aralığını 30 saniye olarak ayarlayalım.
Yapılacak işlem: Programlama menüsündeyken, talimat adresini 800 girin; ardından【】tuşuna basın, sonra 30 girin;【】
tuşuna basarak yeni program talimatını kayıt edin..
.
9.3.63-1 Directive Address 801: Network Haberalma Parametre Ayarları (SIA bağlantı Türü ve Bağlantı Yolu) Bu ayarları Mutlaka Mobil uygulama üzerinden yapınız
Set steps:【801】+【】+【off】+【Bağlantı Türü】+【Bağlantı Modeli】+【】
Explain functions: 2 farklı değer vardır. 00/01 to swich on/off.( 00 = Açık ; 01 = Kapalı) bağlantı türünü 00/01 olarak ayarlayın. ( 00 = TCP; 01 = UDP)
bağlantı yolunu 00/01 olarak ayarlayın ( 0 = IP adresi üzerinden ; 01 = domain ismi üzerinden )
Örnek: Ağı açın: Alarm merkezi, bağlantı türünü TCP ve bağlantı yolunu IP olarak ayarlayalım.
Program steps: Program durumunda iken, önce direktif adresi 801’i girin; ikinci olarak önceki verileri görüntülemek için düğmesine basın, ardından 010000 girin; son olarak, program verilerini korumak tuşuna basın.
.
9.3.63-2 Directive Address 802: Haber Alma Network numarası ve Kullanıcı Hesabı Bu ayarları Mutlaka Mobil uygulama üzerinden yapınız
Set steps:【802】+【】+【CID network: numarası】+ 【account Kullanıcı No】+【】
Açıklama: Ağ numarası ve hesap numarası, ağ merkezinin paneli tanımlaması için kimliktir. Bu numaraları haberalma merkezi firmalarından alınacaktır. NSID, 000 ile 999 arasında 3 hane olarak kullanılacaktır. Hesap numarası, 0000 ile 9999 arasında 4 hane olarak girilmektedir..
Örnek: Ağ: merkez ağ numarasını 021 ve hesap numarasını 1234 olarak ayarlayalım.
Yapılacak işlem: ikinci olarak önceki verileri görüntülemek için düğmesine basın, ardından 0211234 girin; son olarak, program verilerini korumak için düğmesine basın.
9.3.63-3 Directive Address 803: Haber Alma Merkezi IP adresi Ayarı Bu ayarları Mutlaka Mobil uygulama üzerinden yapınız
Set steps:【803】+【】+【IP address】+【】
Açıklama: Buradaki IP adresi, Alarm merkezinin Ip adresidir..
IP adresi girildiğinde,”*”【SOS】düğmesi “*” sembolünü ifade eder.ip adres girerken nokta yerine sos tuşuna basınız
Örnek: Ağ merkezi IP adresini 22.55.191.42 olarak ayarlayalım
Program steps: Under program status, firstly input directive address 803; secondly press button to view the previous data,
.Opax Endüstriyel GPRS & LAN Network Kablolu & Kablosuz Alarm Sistemi Model No: Opax-2646 / Opax- 2747
.
then input 222 【SOS】55 【SOS】191 【SOS】42; at last, press to preserve program data.
.
Yapılacak işlem : Program durumunda iken, önce direktif adresi 803’ü girin; önceki verileri görüntülemek için ikinci olarak düğmesine basın, ardından 222 【SOS】55 【SOS】191 【SOS】42 girin; son olarak, program verilerini korumak için basın.
9.3.63-4 Directive Address 804: Network Center Domain Name Bu ayarları Mutlaka Mobil uygulama üzerinden yapınız
Note:Network Center Domain Name can only be set via SMS or mobile APP.
.
9.3.63-5 Directive Address 805: Network Center Port Number Bu ayarları Mutlaka Mobil uygulama üzerinden yapınız
Set steps:【805】+【】+【port number】+【】
Explain functions: port number here is used to connect the network center, which is dispatched by network center software and is any numbers from 0 to 65535.
For example: set network center port number as 8017.
Program steps: Under program status, firstly input directive address 805; secondly press button to view the previous data, then input 8017; at last, press to preserve program data.
.
Açıklama: Alarm Panelinin LAN bağlantısının normal çalışıp çalışmadığını test etmek için LAN Network üzerinden test sinyali gönderilir. Sinyal başarılı iSE LAN bağlantısı çalışıyor, değilse hat çalışmıyordur. Test sinyali zaman aralığı 00-99 saniye arasında ayarlanabilir.
Örnek: LAN bağlantısı test sinyal aralığını 30 saniye olarak ayarlayalım.
Yapılacak işlem: Programlama menüsündeyken, talimat adresini 820 girin; ardından【】tuşuna basın, sonra 30 girin;【】tuşuna basarak yeni program talimatını kayıt edin.
.
Açıklama: IP alma modu 00/01 arasında seçilir. (00 = Otomatik IP Alma (DHCP); 01 = Manuel IP Alma)
Örnek: LAN bağlantısı IP alma modunu otomatik alma olarak ayarlayalım.
Yapılacak işlem: Programlama menüsündeyken, talimat adresini 821 girin; ardından【】tuşuna basın, sonra 00 girin;【】
tuşuna basarak yeni program talimatını kayıt edin.
.
Açıklama: LAN bağlantısı IP adresi ayarı için kullanılır.
Örnek: LAN bağlantısı IP adresini 192.168.1.100 olarak ayarlayalım
Yapılacak işlem: Programlama menüsündeyken, talimat adresini 822 girin; ardından【】tuşuna basın, sonra 192.168.1.100 girin;【】tuşuna basarak yeni program talimatını kayıt edin.
.
NOT : iP ADRESLERi ARASINDAKi NOKTA iŞARETiNi [SOS] BUTONU iLE YAPINIZ. ÖRNEK: 192 [SOS] 168 [SOS] 1 [SOS] 100
Açıklama: LAN bağlantısı alt ağ maskesini ayarı için kullanılır.
Örnek: LAN bağlantısı alt ağ maskesini 255.255.255.0 olarak ayarlayalım.
Yapılacak işlem: Programlama menüsündeyken, talimat adresini 823 girin; ardından【】tuşuna basın, sonra 255.255.255.0 girin;【】tuşuna basarak yeni program talimatını kayıt edin.
.
NOT : ALT AĞ MASKESi ARASINDAKi NOKTA iŞARETiNi [SOS] BUTONU iLE YAPINIZ. ÖRNEK: 255 [SOS] 255 [SOS] 255 [SOS] 0
Opax Endüstriyel GPRS & LAN Network Kablolu & Kablosuz Alarm Sistemi Model No: Opax-2646 / Opax- 2747
Açıklama: LAN bağlantısı varsayılan ağ geçidini ayarı için kullanılır.
Örnek: LAN bağlantısı üzerindeki varsayılan ağ geçidini 192.168.1.1 olarak ayarlayalım.
Yapılacak işlem: Programlama menüsündeyken, talimat adresini 824 girin; ardından【】tuşuna basın, sonra 192.168.1.1 girin;【】tuşuna basarak yeni program talimatını kayıt edin.
.
NOT : iP ADRESLERi ARASINDAKi NOKTA iŞARETiNi [SOS] BUTONU iLE YAPINIZ. ÖRNEK: 192 [SOS] 168 [SOS] 1 [SOS] 1
.
Örnek: DNS sunucusunun IP adresini 192.168.xxx.xxx olarak ayarlayalım.
Yapılacak işlem: Programlama menüsündeyken, talimat adresini 825 girin; ardından【】tuşuna basın, sonra 192.168.xxx.xxx girişini girin;【】tuşuna basarak yeni program talimatını kayıt edin.
.
NOT : iP ADRESLERi ARASINDAKi NOKTA iŞARETiNi [SOS] BUTONU iLE YAPINIZ. ÖRNEK: 192 [SOS] 168 [SOS] 1 [SOS] 1
.
Açıklama: Alternatif DNS sunucusunun IP adresi ayarı için kullanılır.
Örnek: Alternatif DNS sunucusunun IP adresini 192.168.xxx.xxx olarak ayarlayalım.
Yapılacak işlem: Programlama menüsündeyken, talimat adresini 826 girin; ardından【】tuşuna basın, sonra 192.168.xxx.xxx girişini girin;【】tuşuna basarak yeni program talimatını kayıt edin.
.
NOT : iP ADRESLERi ARASINDAKi NOKTA iŞARETiNi [SOS] BUTONU iLE YAPINIZ. ÖRNEK: 192 [SOS] 168 [SOS] 1 [SOS] 1
.
Açıklama: Sunucu seçimi 00-02 arasında seçilir. (00 = Otomatik Sunucu Seçimi; 01 = Çin Sunucusu; 02 = Diğer)
Örnek: Alarm paneli sunucu seçimini otomatik sunucu seçimi olarak ayarlayalım.
Yapılacak işlem: Programlama menüsündeyken, talimat adresini 899 girin; ardından【】tuşuna basın, sonra 00 girin;【】
tuşuna basarak yeni program talimatını kayıt edin.
.
Açıklama: Tüm kablosuz cihazları (Uzaktan Kumanda, Dedektör) silmek için kullanılır.
Örnek: Tüm uzaktan kumandaları ve dedektörleri silelim.
Yapılacak işlem: Programlama menüsündeyken, talimat adresini 900 girin; ardından【】tuşuna basın, sonra 900 girin【; basarak yeni program talimatını kayıt edin.
Açıklama: Tüm geçmiş işlem kayıtlarını silmek için kullanılır
Örnek: Tüm geçmiş işlem kayıtlarını silelim.
】tuşuna
Yapılacak işlem: Programlama menüsündeyken, talimat adresini 901 girin; ardından【】tuşuna basın, sonra 901 girin;【】
tuşuna basarak yeni program talimatını kayıt edin.
.
.Opax Endüstriyel GPRS & LAN Network Kablolu & Kablosuz Alarm Sistemi Model No: Opax-2646 / Opax- 2747
.
Açıklama: Alarm panelini fabrika ayarlarına geri yüklemek için kullanılır
Örnek: Alarm paneldeki tüm ayarları silelim ve fabrika ayarlarına geri yükleyelim
Yapılacak işlem: Programlama menüsündeyken, talimat adresini 902 girin; ardından【】tuşuna basın, sonra 902 girin【; basarak yeni program talimatını kayıt edin.
.
.
9.4 Fabrika Ayarlarındaki Bazı ayarlar
.
Program Şifresi : 888888 32 Bölge Türü : Hırsız
Kurma Gecikme Süresi : 0 saniye Alarm Gecikme Süresi : 15 saniye Telefon Arama Sayısı : 5
Siren Çıkış Süresi : 5 dakika
.
.
】tuşuna
Opax Endüstriyel GPRS & LAN Network Kablolu & Kablosuz Alarm Sistemi Model No: Opax-2646 / Opax- 2747
. Talimatlar | Talimat adresleri | . Program listesi | Fabrika Ayarı | Kullanıcı program kayıtları | . Not |
. . . . . . . . . Şifre Ayarları | 000 | Program şifresi | 888888 | . | . |
001 | Kullanıcı şifresi 1 | 021234 | . | . | |
002 | Kullanıcı şifresi 2 | 025678 | . | . | |
003 | Kullanıcı şifresi 3 | 020000 | . | . | |
004 | Kullanıcı şifresi 4 | 020000 | . | . | |
005 | Kullanıcı şifresi 5 | 000000 | . | . | |
006 | Kullanıcı şifresi 6 | 000000 | . | . | |
007 | Kullanıcı şifresi 7 | 000000 | . | . | |
008 | Kullanıcı şifresi 8 | 000000 | . | . | |
081 | 1.Kullanıcının Kontrol ettiği bölge listesi | 0132 | . | . | |
082 | 2. Kullanıcının Kontrol ettiği bölge listesi | 0132 | . | . | |
083 | 3. Kullanıcının Kontrol ettiği bölge listesi | 0132 | . | . | |
084 | 4. Kullanıcının Kontrol ettiği bölge listesi | 0132 | . | . | |
085 | 5. Kullanıcının Kontrol ettiği bölge listesi | 0132 | . | . | |
086 | 6. Kullanıcının Kontrol ettiği bölge listesi | 0132 | . | . | |
087 | 7. Kullanıcının Kontrol ettiği bölge listesi | 0132 | . | . | |
088 | 8. Kullanıcının Kontrol ettiği bölge listesi | 0132 | . | . | |
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . Telefon ayarları | 101 | 1.Aranılacak Alarm telefonu | . | . | . |
102 | 2. Aranılacak Alarm telefonu | . | . | . | |
103 | 3. Aranılacak Alarm telefonu | . | . | . | |
104 | 4. Aranılacak Alarm telefonu | . | . | . | |
105 | 5. Aranılacak Alarm telefonu | . | . | . | |
106 | 6. Aranılacak Alarm telefonu | . | . | . | |
107 | 7. Aranılacak Alarm telefonu | . | . | . | |
108 | 8. Aranılacak Alarm telefonu | . | . | . | |
109 | Alarm telefon Arama tipi | 00000000 | . | . | |
110 | Haber alma merkezi CID abone numarası ve grup numarası | 000000 | . | . | |
111 | 1.Alarm telefonuna sistem bilgilendirme ayarı | 1100 | . | . | |
112 | 2. Alarm telefonuna sistem bilgilendirme ayarı | 1100 | . | . | |
113 | 3. Alarm telefonuna sistem bilgilendirme ayarı | 1100 | . | . | |
114 | 4. Alarm telefonuna sistem bilgilendirme ayarı | 1100 | . | . | |
115 | 5. Alarm telefonuna sistem bilgilendirme ayarı | 1100 | . | . | |
116 | 6. Alarm telefonuna sistem bilgilendirme ayarı | 1100 | . | . | |
117 | 7. Alarm telefonuna sistem bilgilendirme ayarı | 1100 | . | . | |
118 | 8. Alarm telefonuna sistem bilgilendirme ayarı | 1100 | . | . | |
119 | Arama sayısı | 05 | . | . | |
120 | Aramalar başarısız olduğunda tekrar arama sayısı | 0000 | . | . | |
121 | AC 220V Güç bilgilendirme raporu | 00 | . | . | |
122 | Çoklu network seçim ayarı | 00 | . | . | |
123 | PSTN hattı (postane) iletim hızı | 0000 | . | . | |
124 | GSM hattı iletim hızı | 0100 | . | . | |
125 | Alarm telefon numarası grupları için tek tuşla arama | 00 | . | . | |
126 | GSM arama modülü | 00 | . | . | |
127 | Kapa/Pencere kapatılmadı bildirimi | 00 | . | . | |
128 | Sim kartın internetini aktif etme | 00 | . | . | |
129 | Lan modülünü internetini aktif etme | 00 | . | . | |
130 | Haber alma merkezi raporu ayarı | 00 | . | . | |
131 | 1.Sıradaki telefonun bölge listesi | 0132 | . | . |
.
Opax Endüstriyel GPRS & LAN Network Kablolu & Kablosuz Alarm Sistemi Model No: Opax-2646 / Opax- 2747
. | . | 132 | 2. Sıradaki telefonun bölge listesi | 0132 | . | . | . |
133 | 3. Sıradaki telefonun bölge listesi | 0132 | . | . | |||
134 | 4. Sıradaki telefonun bölge listesi | 0132 | . | . | |||
135 | 5. Sıradaki telefonun bölge listesi | 0132 | . | . | |||
136 | 6. Sıradaki telefonun bölge listesi | 0132 | . | . | |||
137 | 7. Sıradaki telefonun bölge listesi | 0132 | . | . | |||
138 | 8. Sıradaki telefonun bölge listesi | 0132 | . | . | |||
. . . . . . . . . . . Bölge ayarları | 200 | Yanlış alarmı önlemek için parametre ayarı | 3002 | . | . | ||
201 | 1 Nolu Bölgenin,Bölge Tipi Parametre Ayarları | 021105 | . | . | |||
202 | 2 Nolu Bölgenin,Bölge Tipi Parametre Ayarları | 021105 | . | . | |||
203 | 3 Nolu Bölgenin,Bölge Tipi Parametre Ayarları | 021105 | . | . | |||
204 | 4 Nolu Bölgenin,Bölge Tipi Parametre Ayarları | 021105 | . | . | |||
205 | 5 Nolu Bölgenin,Bölge Tipi Parametre Ayarları | 021105 | . | . | |||
206 | 6 Nolu Bölgenin,Bölge Tipi Parametre Ayarları | 021105 | . | . | |||
207 | 7 Nolu Bölgenin,Bölge Tipi Parametre Ayarları | 021105 | . | . | |||
208 | 8Nolu Bölgenin ,Bölge Tipi Parametre Ayarları | 021105 | . | . | |||
209 | 9Nolu Bölgenin ,Bölge Tipi Parametre Ayarları | 021105 | . | . | |||
210 | 10Nolu Bölgenin,BölgeTipi Parametre Ayarları | 021105 | . | . | |||
211 | 11Nolu Bölgenin,BölgeTipi Parametre Ayarları | 021105 | . | . | |||
212 | 12Nolu Bölgenin,BölgeTipi Parametre Ayarları | 021105 | . | . | |||
213 | 13Nolu Bölgenin,BölgeTipi Parametre Ayarları | 021105 | . | . | |||
214 | 14Nolu Bölgenin,BölgeTipi Parametre Ayarları | 021105 | . | . | |||
215 | 15 NoluBölgenin,BölgeTipi Parametre Ayarları | 021105 | . | . | |||
216 | 16 NoluBölgenin,BölgeTipi Parametre Ayarları | 021105 | . | . | |||
……. | ……. | ……. | . | . | |||
232 | 32NoluBölgenin,BölgeTipi Parametre Ayarları | 021105 | . | . | |||
Sistem ayarları | 400 | Program röle çıkışı | 010005 | . | . | ||
401 | Siren çalma süresi | 05 | . | . | |||
402 | Kurma/Açma siren sesi | 00 | . | . | |||
403 | Alarm kurma (Çıkış) gecikme süresi | 00 | . | . | |||
404 | Alarm açma (giriş) gecikme süresi | 05 | . | . | |||
405 | Panel Dışardan arandığında çalma süresi | 00 | . | . | |||
406 | Panel üzerindeki SOS tuş ayarı | 02 | . | . | |||
407 | Uzaktan kumandaki SOS tuş ayarı | 02 | . | . | |||
408 | Güç geciktirme ayarı | 00 | . | . | |||
409 | Zorla kurma ayarı | 01 | . | . | |||
410 | Telefonla uzaktan programlama ayarı (açık/ kapalı) | 01 | . | . | |||
411 | Panel üzerinden hızlı kurma | 01 | . | . | |||
412 | Sistem arızası control zamanı | 3030 | . | . | |||
413 | Haber alma merkezi günlük test raporu | 000000 | . | . | |||
414 | Gerçek zamanlı saat kalibrasyonu | 0000 | . | . | |||
415 | Kablosuz siren sinyalini aktif etme | 00 | . | . | |||
416 | Kablosuz siren kodunu girme | 00000000 | . | . | |||
417 | kablolu/kablosuz bölge swich | 00 | . | . | |||
418 | Bölge reaksiyon zaman ayarı | 33333333 | . | . | |||
419 | Bölge tipi ayarı | 22222222 | . | . | |||
420 | Sistem hataları uyarı sesi | 00111111 | . | . | |||
421 | Bölge hata algılaması | 01 | . | . | |||
422 | Dahili siren ses seviyesi | 02 | . | . | |||
423 | Tuş Takımı hatası algılama | 00 | . | . | |||
424 | GPRS/LAN modülü arıza algılama | 01 | . | . | |||
425 | Sesli uyarı çalışması | 01 | . | . | |||
426 | AC 220V güç hatası siren sesi | 01 | . | . |
.
48
Opax Endüstriyel GPRS & LAN Network Kablolu & Kablosuz Alarm Sistemi Model No: Opax-2646 / Opax- 2747
. | 427 | Panel Üzerindeki Programlanabilir Röle çıkış | 010005 | . | . |
Zaman ayarları | 500 | Saat tarih ayarı | . | . | . |
501 | Otomatik kurma/açma zamanı | 00000000 | . | . | |
502 | Otomatik kurma/açma zamanı (1) hafta listesi | 1234567 | . | . | |
503 | Otomatik kurma/açma zamanı (1) kullanıcı listesi | 12345678 | . | . | |
504 | Otomatik kurma/açma zamanı(2) | 00000000 | . | . | |
505 | Otomatik kurma/açma zamanı (2) hafta listesi | 1234567 | . | . | |
506 | Otomatik kurma/açma zamanı (2) kullanıcı listesi | 12345678 | . | . | |
507 | Otomatik kurma/açma zamanı(3) | 00000000 | . | . | |
508 | Otomatik kurma/açma zamanı (3) hafta listesi | 1234567 | . | . | |
509 | Otomatik kurma/açma zamanı (3) kullanıcı listesi | 12345678 | . | . | |
510 | Otomatik kurma/açma zamanı(4) | 00000000 | . | . | |
511 | Otomatik kurma/açma zamanı (4) hafta listesi | 1234567 | . | . | |
512 | Otomatik kurma/açma zamanı (4) kullanıcı listesi | 12345678 | . | . | |
Röle ayarları | 601 | Harici Takılan Röle 1 nolu Çıkış ayarı | 000105 | . | . |
602 | Harici Takılan Röle 2 nolu Çıkış ayarı | 000105 | . | . | |
603 | Harici Takılan Röle 3nolu Çıkış ayarı | 000105 | . | . | |
604 | Harici Takılan Röle 4 nolu Çıkış ayarı | 000105 | . | . | |
605 | Harici Takılan Röle 5 nolu Çıkış ayarı | 000105 | . | . | |
606 | Harici Takılan Röle 6 nolu Çıkış ayarı | 000105 | . | . | |
607 | Harici Takılan Röle 7 nolu Çıkış ayarı | 000105 | . | . | |
608 | Harici Takılan Röle 8 nolu Çıkış ayarı | 000105 | . | . | |
609 | Harici Takılan Röle 9 nolu Çıkış ayarı | 000105 | . | . | |
610 | Harici Takılan Röle 10 nolu Çıkış ayarı | 000105 | . | . | |
611 | Harici Takılan Röle 11 nolu Çıkış ayarı | 000105 | . | . | |
612 | Harici Takılan Röle 12 nolu Çıkış ayarı | 000105 | . | . | |
613 | Harici Takılan Röle 13 nolu Çıkış ayarı | 000105 | . | . | |
614 | Harici Takılan Röle 14 nolu Çıkış ayarı | 000105 | . | . | |
615 | Harici Takılan Röle 15 nolu Çıkış ayarı | 000105 | . | . | |
616 | Harici Takılan Röle 16 nolu Çıkış ayarı | 000105 | . | . | |
Soket ayarları Dokunmati k swich ayarları | 700 | Akıllı Soket bağlantısı (1) | 000005 | . | . |
701 | Akıllı Soket zamanlayıcı (1) | 0000000000 | . | . | |
702 | Akıllı Soket zamanlayıcı haftalık listesi | 1234567 | . | . | |
703 | Akıllı Soket bağlantısı (2) | 000005 | . | . | |
704 | Akıllı Soket zamanlayıcı (2) | 0000000000 | . | . | |
705 | Akıllı Soket zamanlayıcı (2) haftalık listesi | 1234567 | . | . | |
……. | ……. | ……. | . | . | |
745 | Akıllı Soket bağlantısı (16) | 000005 | . | . | |
746 | Akıllı Soket zamanlayıcı (16) | 0000000000 | . | . | |
747 | Akıllı Soket zamanlayıcı (16) haftalık listesi | 1234567 | . | . | |
750 | Dokunmatik swich bağlantısı (1) | 000005 | . | . | |
751 | Dokunmatik swich zamanlayıcı (1) | 0000000000 | . | . | |
752 | Dokunmatik swich (1) haftalık listesi | 1234567 | . | . | |
……. | ……. | ……. | . | . | |
795 | Dokunmatik swich bağlantısı (16) | 000005 | . | . | |
796 | Dokunmatik swich zamanlayıcı (16) | 0000000000 | . | . | |
797 | Dokunmatik swich (16) haftalık listesi | 1234567 | . | . | |
. . Ağ ayarları | 800 | Mobil ağ Kontrol süresi | 60 | . | . |
820 | Lan ağı Kontrol aralığı | 60 | . | . | |
821 | Ip adresi alma modu | 00 | . | . | |
822 | Ip adresi yapılandırması | . | . | . |
.
Opax Endüstriyel GPRS & LAN Network Kablolu & Kablosuz Alarm Sistemi Model No: Opax-2646 / Opax- 2747
. | . | 823 | Alt ağ maskesi | . | . | . | . |
824 | Varsayılan ağ geçidi | . | . | . | |||
825 | Tercih edilen DNS sunucusu | . | . | . | |||
826 | Tercih edilen alternatif DNS sunucusu | . | . | . | |||
899 | Panelin Sunucu Server seçimi | 00 | . | . | |||
. Sistem Çalışması | 900 | Tüm kablosuz cihazları sil | 900 | . | . | ||
901 | Tüm geçmiş log kayıtlarını sil | 901 | . | . | |||
902 | Fabrika ayarlarına geri dön | 902 | . | . |
10.1 Giriş
SMS ile talimat verme işlemi kullanıcıların panele SMS ile talimat gönderip, panelinde kullanıcıya talimatın cevabını SMS ile göndermesini yada talimatla gönderilen işlemin yapılması yöntemiyle gerçekleşir. Kullanıcı modül formatına uygun olarak panel SMS ile cevap verir.
Not: 1. Panel iLK kullanıldığında kullanıcıların ihtiyaçlarına yanıt verecek şekilde fabrika ayarlarıyla gelir.
.
10.2. Panel Dilini Değiştirme
.
Talimatlar | Kullanıcı SMS | Panel SMS cevabı |
Simplified chinese | Program şifresi ,0086 | 设置简体中文语言成功! |
English | Program şifresi,0001 | Set english successfully! |
Turkish | Program şifresi,0090 | Turkce ayarlar basarili! |
Vietnamese | Program şifresi,0084 | Cài đạtt tiếng việt thành công! |
10.3 Uzaktan Çalıştırma
.
Talimatlar | Kullanıcı SMS | Panel SMS Cevabı |
Ev Içi Kurulum (devreye almak) | Program Şifresi, 01 | Ev Dışı Kurulum Basarili |
Ev Dışı Kurulum (devreye almak) | Program Şifresi, 02 | Ev Dışı Kurulum Basarili |
Alarm Açma (Devre dılı bırakma( | Program Şifresi, 03 | Alarm Açma Basarili |
Panel Durum izleme | Program Şifresi, 04 | . |
Siren Aç (çaldır) | Program Şifresi, 05 | Siren Açma Basarili |
Siren Kapalı (sireni sustur) | Program Şifresi, 06 | Siren Kapatma Basarili |
Zaman Kalibrasyonu | Program Şifresi, 07 | Zaman Kalibrasyonu Basarili (2022-10-30 / 15:30:20) şeklinde sms alınır |
50
Opax Endüstriyel GPRS & LAN Network Kablolu & Kablosuz Alarm Sistemi Model No: Opax-2646 / Opax- 2747
. . . . Sistem Sorgusu | . . . . Program Şifresi, 08 | . . (2022-10-30 / 15:30:20) Durum: Ev Ici Kurulum/Ev Disi Kurulum/Alarm Acma AC 220V Güç : Normal / Ariza Panel Batarya : Normal / Dusuk Telefon Hattı : Normal / Ariza GSM Sinyali : 0-5 |
Açık Bağlantı | Program Şifresi, 10 | Baglanti Acma başarılı |
Kapalı Bağlantı | Program Şifresi, 11 | Baglanti Kapatma Basarili |
. . Uzaktan Görüşme | . . Program Kodu, 12 | . Panel SMS mesajını aldıktan sonra panele SMS gönderen telefon numarasına SMS gönderecek |
10.4. Uzaktan Programlama
.
. . Talimatlar | Sorgulama | Ayarlama | ||
. Kullanıcı SMS | . Panel SMS Cevabı | . Kullanıcı SMS | . Panel SMS Cevabı | |
Program Ayarları | Program Şifresi, 40 | . | . | Programlama Ayari Basarili . . Talimat Adresi: Talimat Adresinin Ayarlanması Gerekiyor . Panel Geçerli Talimat Verisi |
Program Sorgu | Program Şifresi, 41 | . | . | Program Sorgusu Basarili . Talimat Adresinin Sorgu Olması Gerekiyor . Talimat Verisi Sorgu Olmalıdır |
Alarm Telefonu | Program Şifresi, 21 | . | . | Alarm TelefonuAyari Basarili |
. | . | Alarm TelefonuAyari Basarili |
.Opax Endüstriyel GPRS & LAN Network Kablolu & Kablosuz Alarm Sistemi Model No: Opax-2646 / Opax- 2747
.
. . Talimatlar | Sorgulama | Ayarlama | ||
. Kullanıcı SMS | . Panel SMS Cevabı | . Kullanıcı SMS | . Panel SMS Cevabı | |
. | . | . . | . | Alarm Telefon Tipi Ayari Basarili |
Bilgi Raporu | Program Şifresi, 22 | . . | . | Rapor Ayarları Basarili |
Bölge Tipi | Program Şifresi, 23 | . | . | Bölge Tipi Ayari Basarili |
. . | . | Bölge Tipi Ayari Basarili |
.
.
.
52
Opax Endüstriyel GPRS & LAN Network Kablolu & Kablosuz Alarm Sistemi Model No: Opax-2646 / Opax- 2747
.
. . Talimatlar | Sorgulama | Ayarlama | ||
. Kullanıcı SMS | . Panel SMS Cevabı | . Kullanıcı SMS | . Panel SMS Cevabı | |
Eviçi Kurulum Listesi | Program Şifresi, 25 | . . | . | Ev Ici Kurulum Listesi Ayari Basarili |
Gecikme Zamanı & Arama Süresi | Program Şifresi, 26 | . | . | Gecikme Zamani & Arama Suresi Ayari Basarili |
Siren Sesi & Çıkış Süresi | Program Şifresi, 27 | . | . | Siren Sesi & Cikis Suresi Ayari Basarili |
Kablosuz Siren | Program Şifresi, 28 | . | . | Kablosuz Siren Ayari Basarili |
Kurma / Açma Zamanlama | Program Şifresi, 29 | . | . | Kurma/Acma Zamanlama Ayari Basarili |
. | . | Kurma/Acma Zamanlama Ayari Basarili | ||
. | . | Kurma/Acma Zamanlama Ayari Basarili | ||
. | . | Kurma/Acma Zamanlama Ayari Basarili | ||
. | . | . | ||
Test Süresi | Program Şifresi, 30 | . | . | Test Suresi Ayari Basarili |
.
.
.Opax Endüstriyel GPRS & LAN Network Kablolu & Kablosuz Alarm Sistemi Model No: Opax-2646 / Opax- 2747
.
. . Talimatlar | Sorgulama | Ayarlama | ||
. Kullanıcı SMS | . Panel SMS Cevabı | . Kullanıcı SMS | . Panel SMS Cevabı | |
Şifre Ayarları | Program Şifresi, 35 | . | . . | Sifre Ayari Basarili |
Sistem Ayarları | Program Şifresi, 38 | . . . . . . . | . | Sistem Ayari Basarili |
Bölge Tetik Tipi | Program Şifresi, 39 | . | . | Bolge Tetik Tipi Ayari Basarili |
Röle Kontrol | Program Şifresi, 42 | . | . | Role Kontrol Ayari Basarili Role01:Acik |
.
54
. . Talimatlar | Sorgulama | Ayarlama | ||
Kullanıcı SMS | Panel SMS Cevabı | Kullanıcı SMS | Panel SMS Cevabı | |
. Röle Durumu Sorgulama | . . Program Şifresi, 43 | . | . | . Role Durum Sorgulama Basarili |
. Ağ Ayarları | . Program Şifresi, 48 | . | . | . Ağ Ayarlari Basarili |
. Akıllı Soket | . Program Şifresi, 48 | . | . | . Akıllı Soket Ayari Basarili . . Soket01: Acik |
. Dokunmatik Switch | . Program Şifresi, 53 | . | . Dokunmatik Switch Ayari Basarili . Dokunmatik Switch01: Acik |
.
Alarm gerçekleştiğinde, panel otomatik olarak tanımlı olan telefon numarasını arar. Kullanıcı alarm panelinden gelen aramayı cevapladığında panel sesli mesaj gönderir. Kullanıcı gelen aramaya 5 saniye içinde telefon tuş takımıyla cevap vermek (tablo 1) zorundadır. Eğer cevap vermez iSE panel 3 defa daha sesli mesaj gönderir, herhangi bir iŞLEM yapmazlarsa, panel otomatik olarak kapanacaktır.Alamr paneli size aradığında neler yapabileceğinizi mesajını okur,Alarmı nasıl kuracıgınızı , alarmı nasıl iptal edeceğinizi size anlatır. Anlattıktan sonra dit diye sinyal sesi gelir , sinyal sesinden sonra tuşlayarak talimalatını girebilirsiniz.
Not: Kullanıcı cevap verdiği zaman panel otomatik olarak sireni kapatır.
60 saniye içinde herhangi bir işlem yapılmazsa, panel telefonu otomatik olarak kapatacaktır.
Kullanıcı panelin telefon numarasını veya cep telefonu numarasını uzaktan arar, panel önceden ayarlanmış çalma sayısı kadar çalar ve otomatik olarak kapanır. Daha sonra panel kullanıcıya kısa bir “Di” sesi ile uyarı sesi verir. Ardından şifre girilip, [kullanıcı şifresi] [#] tuşlanır, şifre doğruysa, kısa bir “Di” sesi duyulur ve ilgili talimat girişi yapılır(tablo 1’e bakın); Eğer uzun bir “Di” sesi duyulursa, giriş işleminin yanlış olduğu ve kullanıcının işlemi tekrar yapması gerekir.
.
Not: Herhangi bir işlem yapılmazsa, panel otomatik olarak kapanacaktır.
Talimat adresi 405’in çalma süresi sıfır olarak ayarlanmamalıdır.
PSTN Hattı, “Konuşmayı Açmak” için 8#; “Konuşmayı Kapatmak” için 9#
GSM Hattı, “Karşılıklı Konuşmayı Açmak” için 8#; “Karşılıklı Konuşmayı Kapatmak” için 9#
Tablo 1:
Işlem talimatı | Talimat anlamı | Işlem talimatı | Talimat anlamı |
1# | Uzaktan kurma | 6# | Siren kapatma |
2# | Uzaktan açma | 7# | Ortam dinleme / açık , kapalı |
3# | Bağlantıyı açma | 8# | Konuşma açık / çift yönlü konuşma |
4# | Bağlantıyı kapatma | 9# | Konuşma kapalı / çift yönlü konuşma |
5# | Siren açma | 0# | Telefonu kapat |
.
Kullanıcı alarm panelini arayarak uzaktan programlama yapabilir
.
Talimat adresi 405’in çalma süresi sıfır olarak ayarlanmamalı ve uzak program ayarını talimat adresi 410 ile açılmalıdır.
.
Tavsiye edilen parametreleri ayarları yapıldıktan sonra, kullanıcı alarm panelini telefon numarasını veya cep telefon
numarasından arar, ayarlanmış zil süresi bitene kadar işlem yapılmazsa panel otomatik olarak kapanır. Kısa bir “Di” sesi duyulduktan sonra, kullanıcı şifresini [program şifresi] [#] girebilir. (program şifresi fabrika ayarı 888888’dir.) Bundan sonra, panel kısa bir “Di” sesi verir ve programlama durumuna girer ardından LCD ekranda “programlama” yazısını gösterir; Panel uzun bir “Di” sesi verirse, şifre giriş işleminin yanlış olduğunu iFADE eder ve kullanıcının tekrar şifre girişi yapması gerekir
.
Programlama durumunda, kullanıcı talimat adreslerinden herhangi birisini değiştirmek iSTERSE, 3 haneli ilk giriş adresini, ardından program verilerini girer, yeni program talimatını kayıt etmek için [#] tuşuna basılır. Panel kısa bir “Di” sesi verir, panel programlama durumuna girer ve LCD ekran “programlama” yazısını gösterir; Panel uzun bir “Di” verirse, şifre giriş işleminin yanlış olduğunu ifade eder ve kullanıcının tekrar şifre girişi yapması gerekir.
.
11.3.4. Programdan Çık
Programlamayı bitirdikten sonra, programdan çıkmak için [*] [#] tuşuna basın; 3 dakika içinde herhangi bir işlem yapılmazsa, panel otomatik olarak programdan çıkar ve telefonu kapatır.
.
Android cep telefonu kullanıcıları Google Play, Apple IOS cep telefonu kullanıcıları Play Store’da “OPAX GSM ALARM”
anahtar kelimesini girerek uygulamayı mağazadan arayabilir, ardından mobil uygulamayı indirerek cep telefonlarına yükleyebilirler.
12.3. Alarm Panelinizi Mobil Uygulamaya Eklenmesi ve Kontrol Edilmesi işlemi
(Bu bölümde anlatılan herşey Youtube Opaxguvenlik kanalımızda videosu bulunmaktadır.)
.
Öncelikle Alarm panelinizin GPRS ve LAN özelliğini Aktif etmemiz gerekmektedir. Bu ayar panel üzerinden yapılır
(Gprs için 128 kodunda ekranda 01 olmalıdır / Lan için129 kodunda ekranda 01 olmalıdır )
olarak ayarlaması gerekir (veya Mobil Uygulama ayarını yapın) GPRS ayarını aktif etme nasıl yapılır.?
Şekil 1: Alarm Kurulu Değilken
Şekil 2: Program şifresini girin (888888)
Şekil 3:【】tuşuna basın ve programlama menüsüne girin.
.
.
.
Dışardan kurma Pazartesi
20/10/2022 10:30
.
.
Alarm Açık
Giriş:
888888
Sistem Programlama
.
.
Adres: _ _ _ _ _ _
Şekil 1 Şekil 2 Şekil 3
.
Şekil 4: 128 talimat kodunu girin (3 haneli)
Şekil 5: Mevcut talimat kodunu ekrandan kontrol ediniz eğer 00 ise kapalıdır , bu durumda 01 yaptıktan sonra【】tuşuna basın Şekil 6: Özel Değeri “01” girin
.
Sistem Programlama
.
.
Adres: 128
Sistem Programlama
.
.
Adres: 128
00
Sistem Programlama
.
.
Adres: 128
01
Şekil 4 Şekil 5 Şekil 6 Şekil 7: Yeni program talimatını kayıt etmek için【】tuşuna basın.
.
Sistem Programlama
.
Adres: 128
01
Şekil 7
.
internetli Alarm Panelleri Başlığı altındaki Yeşil Simgeli [Mobil Ağ Alarmı]’nı seçin ve giriş yapın (aşağıdaki görsel Iphoneden ve androidden alınmıştır.)
.
[APN Bağlantı Ayarları] tuşuna tıklayınız ve APN ayarları sayfasına girin. Aşağıdaki APN parametrelerini (bakınız tablo Turkcell, Vodafon ve Türk Telekom) ayarladıktan sonra [Gönder] tuşuna basınız, Cep telefonunuz panele APN ayarlarını göndermek için SMS atacaktır, panel APN ayarlarını başarılı bir şekilde aldıktan sonra size SMS ile cevap gönderecektir. Gelen SMS de succesfull mesajı görüldüğünde işlem tamamlanmış demektir, ancak bazı M2M hatlarında SMS göndermesi kapalı olma durumu olabilir, ama bu panelin size mesajınızı almadığı anlamına gelmez .
SMS mesajını aldıktan sonra panelinizi yeniden başlatınız , gücü kesiniz ve tekrar veriniz.. Panel yeniden başlatıldıktan sonra panel ekranında “G” harfi ve yanında “ “ simgesi çıkıyorsa işleminizi tamamlanmıştır. Sonrasında G harfinin yanında “ “ simgesi geldiğinde panelinizin mobil uygulamaya eklenebilir halde olduğunu gösterir.
Türkiyede , APN parametresi ayarları Oparötöre gore farklılık göstermektedir. Aşağıdaki ayarları mobil uygulamnızdaki APN ayaları kısmına giriniz.
.
.
. | TURKCELL | VODAFONE | TÜRK TELEOM |
Cihaza Takılan Sim Kart Numarası | 053******* | 054******* | 055****** |
Program Şifresi | 888888 | 888888 | 888888 |
Erişim Noktası adı | internet | internet | internet |
APN/Kullanıcı adı | Boş bırakınız | vodafone | Boş bırakınız |
APn/Kullanıcı şifresi | Boş bırakınız | vodafone | Boş bırakınız |
Alarmı] )seçtiğinizde internet Bağlantısı Kurma Sihirbazı sayfası açılacaktır. Açılan sayfadan [iphone için Cihaz Başarıyla
Giriş Yaptı / Android için internete Bağlı Panel Ekle ) Tuşuna basınız ,.
12.4 Kablolu LAN Bağlantısı ile Mobil uygulama üzerindenden Alarm Paneli Ekleme ayarları
Şekil 1: Alarm Kurulu Değilken
Şekil 2: Program şifresini girin (888888)
Şekil 3:【】tuşuna basın ve programlama menüsüne girin
Alarm Açık Pazartesi
20/04/2022 10:30
Alarm Açık
Giriş:
888888
Sistem program
Adres: _ _ _ _ _ _
Şekil 1 Şekil 2 Şekil 3
.
Şekil 4: 3 Haneli Talimat Kodunu Girin (129)
Şekil 5: Mevcut Talimat Kodunu Kontrol Ettikten Sonra【】Tuşuna Basin Şekil 6: Özel Değeri Girin
.
Sistem program
Adres: 129
Sistem program
Adres: 129
00
Sistem program
Adres: 129
01
Şekil 4 Şekil 5 Şekil 6
Şekil 7: Yeni program talimatını kayıt etmek için【】tuşuna basın
Sistem program
.
.
Adres: 129
01
Şekil 7
.
Basınız, internet Bağlantı kurma Sihirbazı sayfası açılacaktır. Açılan sayfada [Cihaz başarıyla Giriş Yaptı / intenete Bağlı Panel ekleı] tuşuna basınız.
4. [Cihaz ekle] tuşuna basarak Network bağlantısı sayfasına girin. Sayaç bağlantı için 100’den itibaren geri saymaya başlayacak ve herhangi bir sorun olmadığında bağlantı kurulmuş olacak ve bağlantı başarılı sayfasına gidilecektir. Eğer bağlantı başarısız olursa, bağlantı başarısız sayfasına gidilecek, tekrar bağlanmak için [Yeniden Dene/Cihaz ekle] düğmesine basınız.
.
Alarm Paneli sunucuya başarılı bir şekilde bağlandıktan sonra (Panel LCD ekranında LAN modülü simgesi
LAN ve yanında ok işaretleri çıkacaktır), bu durumda alarmınızı kullanmaya başlayabilirsiniz.Kullanıcılar Alarm Kablolu kablosuz tüm dedektör ayarlarını buradan online olarak ayarlayabilir..
.
Boyutlar : 264x260x78mm (LxWxT)
Güç : AC 220V ±% 15
Akü : 12V/7Ah
Yedek Çıkış Akımı : <350mA
Siren Çıkış Akımı : <350mA
Dahili Siren : >90dB (1m içinde)
GSM Çalışma Frekansı : 850MHz, 900MHz, 1800MHz, 1900MHz GSM Emisyon Frekansı : ≤2W (850 / 900MHz), ≤1W (1800/1900MHz) Kablosuz Çalışma Frekansı : 433.92MHz
Çalışma Sıcaklığı : -10°C – +50°C
Nem : 40 ~ 70%
Kablosuz Cihazların Mesafesi
.
Güç : Bir adet CR2032 pil
Bekleme Durumunda Akım : ≤1uA
Emisyon Gücü : ≤10mW
.
Emisyon Frekansı : 433.92MHz
.
.
.
Sistemin normal çalışmasını sağlamak için sistemi ayda bir kez test etmeniz önerilir. Yanlış bir şey varsa, yetkili servisi arayarak teknik destek isteyiniz.
Alarm panelini temizlemek için pamuklu bez veya süngeri nemlendirerek siliniz.Anakarta asla çıplak elle dokunmayınız Not: Herhangi bir organik yağ, fırça, sert yüzeyli temizlik aleti, organik çözücüler kullanmayın, aksi durumda paneliniz zarar görecektir.
.
Hatalar | Analiz | Çözümler |
. Panel arama yapmıyor | 1.Panel kurulu değil 2.Alarm telefonu girilmemiş 3.Kablosuz dedektörlerin tanıtım mesafesi çok uzak 4.Kablosuz dedektörler tanıtılmamış | 1.Panel kurulmalıdır 2.Alarm telefonu girilmelidir 3.Dedektörlerin tanıtma mesafesi ayarlanmalıdır 4.Dedektörler yeniden tanıtılmalıdır |
Uzaktan Kumanda çalışmıyor | 1.Kumanda tanıtılmamıştır 2.Kumanda pili zayıf olabilir | 1.Kumandayı yeniden tanıtın 2.Kumanda pilini kontrol edin |
Alarm çaldığında ses çıkmıyor | 1.Siren Sesi ayarlanmalıdır 2.Bölge Tipi Zorla Kurma olarak ayarlanmalıdır | 1.Siren ses seviyesini ayarlayalım 2.Bölge tipini değiştirin |
15 saniyede bir 1 uzun “Di” sesi ve bölgelerde düşük güç uyarısı | 1. Kablosuz dedektörlerin pili zayıf | 1. Kablosuz dedektörlerin pillerini değiştirin ve alarm panelinizi yeniden başlatın |
Kablosuz dedektörler sürekli yanlış tetik alıyor | 1. Dedektörler doğru tanıtılmamış | . 1. Dedektörleri doğru şekilde tanıtın |
.
Hatalar | Analiz | Çözümler |
Alarm olduğunda panel arama yapmıyor yada SMS göndermiyor | 1.SIM kart takılmadı 2.Zayıf GSM sinyali 3.SIM kart zarar görmüş 4.Alarm telefon numarası girilmemiş 5.SIM kartta yeterli kontör yok yada hat kapalı | 1.SIM kartı takın 2.GSM sinyalinin güçlü olduğu yere montaj yapın 3.SIM kartı değiştirin 4.Alarm telefon numarası girin 5.Kontör yükleyin yada hattı açtırın |
Alarm olduğunda rapor vermiyor | 1.Alarm sesli mesajı kayıtlı değildir | 1.Yeniden ses kaydı yapınız |
. Kablolu siren çalışmıyor | 1.Bağlantı kötü 2.Yanlış bağlantı yada kötü kablo sinyali | 1.Yeniden bağlantı yapın 2.BELL’i artı (+), GND’yi eksi (-) uca bağlayın |
. Panel sürekli bölge hatası veriyor | 1.Yanlış yada kötü bağlantı 2.Bölge sonuna 2.2k lık direnç bağlantısı yapılmamış 3.Hareket olan bölgede Bölge Arıza yazması hata anlamına gelmez. (Bölgedeki hareketi Göster durumu açık ise) | 1.Vida bağlantılarının sıkılmış olup olmadığını control edin 2.Bölge sonuna 2.2k lık direnç bağlayın 3.Ekranda bölge arıza yazması hareket olan bölgelerdede yazar bunu arıza olarak dikkate almayınız |
Kullanıcı paneli aradığında panel cevap vermiyor | Paneli telefona cevap verme özelliği kapalıdır | Panelin aramaya cevap verme özelliğini açınız. |
Programlamaya girilemiyor | 1.Panel kurulu durumdadır 2.Yanlış program şifresi girilmiştir. | 1.Paneli açınız 2.1122334401, [ ] tuşlayıp şifreyi resetleyin |
Panel Reset yapmıyor | . 1. Panel kurulu durumdadır | 1. Paneli açınız |
. | . 1. Kullanıcı Alarmı Devre dışı bıraktığında panel alarm telefon numarasını aramıyorsa | 1. Alarm devre dışı durumda, alarm |
ilk Alarm telefonu numarası arandıktan sonra, panel bir sonraki alarm telefonu numarasını aramıyor | telefon tipi PSTN ve GSM araması dışında seçildiğinde bir sonraki telefon numarasını aramayacak, diğer arama tiplerini normal olarak arayacaktır.Ancak | |
. | alarm devre dışı bırakıldığında arama | |
. | yapması sonlandırılır. |
. GPRS hattı şebeke hatası veriyor | 1.Yanlış Sunucu Seçilmiş 2.GPRS talimatı açık değil 3.Panel Sinyali Zayıf 4.SIM kart kontör yok yada kart kapalı 5.Panel Ağ bağlantısı kurulamış 6.SIM kart uyumlu değil | 1.Sunucu otomatik seç olarak ayarlanmalı 2.GPRS şebeke talimatını açın 3.Paneli sinyalin güçlü olduğu yere montaj yapın 4.SIM karta kontör yükleyin yada kartı aktif edin 5.Paneli yeniden başlatın 6.SIM kart operatörüne danıştıktan sonra SIM kartı değiştirin |
Panel kullanıcılara SMS gönderebiliyor ancak sesli arama yapmıyor | 1.Panel GPRS şebekesine bağlanıyor | 1.Program talimat adresi [126] ‘nın değerini 01 olarak ayarlayalım |
.
Bu sistem gelişmiş bir güvenlik sistemi olmakla birlikte, hırsızlık, yangın veya diğer acil durumlara karşı %100 kesin koruma sunmamaktadır. İster ticari alanlarda isterse evlerde olsun, alarm sistemi herhangi bir sebepten dolayı hırsızlık anında sizi uyaramayabilir. . Güvenliğiniz için alarm siteminize haftalık veya aylık testlerinizi ve bakımlarınızı mutlaka düzenli olarak yaptırmanızı öneriyoruz.Haftada 1 kez mutlaka alarmını devrede iken , alarmınızı devre dışı bırakmadan giriş yapmanızı bu sayede alarmını test etmeninizi öneriyoruz.
Alarm sisteminide kullanıcı ve montajdan kaynaklı meydana gelebilecek bazı durumlar;
Views: 0