Hikvision Nasıl Yapılır Eğitimleri Bölüm 1, Hikvision, AIoT’nin geleceğine öncülük eden en son makine algılaması, yapay zeka ve büyük veri teknolojileri aracılığıyla çeşitli endüstrilere hizmet etmeye kendini adamıştır: kapsamlı makine algılama teknolojileri aracılığıyla insanların daha iyi bağlantı kurmasına yardımcı olmayı amaçlıyoruz etraflarındaki dünyayla.
Çok sayıda akıllı ürünle, zekayı parmaklarınızın ucuna getirerek farklı talepleri belirlemeye ve karşılamaya çalışıyoruz; Yenilikçi AIoT uygulamaları aracılığıyla, daha kullanışlı, verimli ve güvenli akıllı bir dünya inşa ederek her bireyin daha iyi bir geleceğe sahip olmasını sağlamaya kendimizi adadık.
Hikvision ‘Nasıl Yapılır’ Eğitimleri
Burada use-IP ekibinin oluşturduğu Hikvision ile ilgili tüm ‘Nasıl Yapılır’ Eğitimlerini bulabilirsiniz
Kameranın Ekran Görüntüsü Metnini Nasıl Yapılandırırım?
Tüm Hikvision kullanıcıları, bir kamerada ilk kez oturum açtığınızda canlı görüntünün , tarih ve saati belirten ve kameranın varsayılan adı olan “IPcamera 01”i belirten bir metinle kaplanacağını, gereksinimlerinize bağlı olarak bazılarını veya bazılarını değiştirmek isteyebileceğinizi görmüşlerdir. tüm bu kaplama metni ve aşağıda bunun nasıl yapılacağına ilişkin talimat bulunmaktadır.
Yöntem 1 – Bir Web Tarayıcısında
Kamerada oturum açın ve Yapılandırma > Görüntü > OSD Ayarları’na gidin
Aşağıda, yukarıdaki ayarların her birini ve bunların ne işe yaradığını size anlatacağız:
Karakter Seti – Bu, OSD ayarlarının kullandığı karakterleri/dili seçmenizi sağlar; varsayılan olarak tüm Birleşik Krallık stokları, İngilizce karakterler için GBK olarak bu setle birlikte gelir; ancak Avrupalı bir müşteriyseniz ve kendi dilinizden özel karakterler girmek istiyorsanız ( örneğin é, ü, ç, vb…) bu karakterlere erişmek için EUC-KR’ye geçiş yapabilirsiniz (bunu yapmak kameranın yeniden başlatılmasını gerektirecektir).
Görünen Ad / Tarih / Hafta – Bu onay kutuları, kamera adını ( Görüntülenen Ad ), geçerli tarihi ( Görüntüleme Tarihi ) ve haftanın gününü ( Görüntüleme Haftası ) göstermenizi/gizlemenizi sağlar.
Kamera Adı – Bu kutu kameranın görüntülenen adını ayarlamanızı sağlar; ayrıca Sistem menüsünde gösterilen kameranın adını da değiştirir ve bir NVR’ye eklenirse canlı görüntü kamera listesinde ve Kamerada gösterilen adı değiştirir. Yönetim listesi.
Saat Formatı – Bu açılır menü, canlı görüntünüzde saatin nasıl görüneceğini 24 saatlik format (00:00 – 23:00) veya 12 saatlik format (00:00 – 12:00) olarak seçmenizi sağlar.
Tarih Formatı – Bu açılır menü, günün, ayın ve yılın nasıl görüntüleneceğini seçmenizi sağlar. Seçenekleriniz GG/AA/YYYY (İngiltere biçimi), AA/GG/YYYY (ABD biçimi) ve YYYY/AA/GG (Çin/Uluslararası Standart biçimi) şeklindedir. Ayrıca günü, ayı ve yılı “ – ” veya “ / ” ile ayırma seçeneğiniz de vardır .
Metin Yer Paylaşımı – Çoğu kamerada, canlı görünüme en fazla 4 ek metin katmanı ekleme seçeneğiniz olmalıdır. Gereksinimlerinize bağlı olarak hepsini veya hiçbirini kullanabilirsiniz.
Görüntüleme Modu – Bu açılır menü, metnin ekranda nasıl davranacağını seçmenizi sağlar; varsayılan olarak genellikle Şeffaf Değil ve Yanıp Sönmüyor olarak ayarlanacaktır; bu, metnin arkasındaki nesneleri/kişileri gizleyeceği ve her zaman ekranda olacağı anlamına gelir. Bunu aşağıdakilerden birine değiştirme seçeneğiniz vardır – Şeffaf ve Yanıp Sönen / Şeffaf ve Yanıp Sönmeyen / Şeffaf Değil ve Yanıp Sönen – Şeffaf olarak ayarlandığında metin yarı şeffaf hale gelir, böylece metnin arkasındaki nesneleri/kişileri görebilirsiniz. yanıp sönmeye ayarlandığında metin birkaç saniyede bir ekranda açılıp kapanacaktır (yanıp sönme süresi için herhangi bir kontrol yoktur).
OSD Boyutu – Teknik olarak bu ayarın OSD metninin boyutunu ayarlaması gerekir ancak bunu değiştirirken metinde çok az değişiklik olduğunu gördük ve bu nedenle metin boyutunun uyum sağlamasına izin vereceği için yalnızca varsayılan Otomatik seçeneğine sadık kaldık canlı görüntüyü nerede izlediğinize bağlıdır (örn. küçük bir telefon ekranı mı yoksa büyük bir TV mi).
Yazı Tipi Rengi – Bu açılır menü, OSD metni tarafından kullanılan rengi seçmenizi sağlar; varsayılan olarak kamera Siyah-Beyaz Kendinden uyarlamalıyı kullanır ; bu, metnin arkasında ne olduğuna bağlı olarak metin renginin otomatik olarak siyah beyaz arasında geçiş yapacağı anlamına gelir (örneğin bir kişi varsa) metnin içinde yürür) ve yüksek güvenlikli siteler için bu, görüntülerin mahkemede kullanılması açısından önemli bir özellik olabilir çünkü uyarlanabilir metin, görselin/metnin postada değiştirilmediğini gösterir. Senaryo gerektiriyorsa, metin rengini standart bir renk tablosundan seçmenize olanak tanıyan Özel’i seçebilirsiniz.
Hizalama – Yine OSD boyutunda olduğu gibi bu ayarın da çok büyük bir etkisi yok gibi görünüyor, bu yüzden onu varsayılan Özel olarak bırakacağız ve yukarıdaki canlı görüntü penceresi etrafındaki kırmızı kutuları sürükleyerek OSD metninin konumlandırmasını/hizalamasını ayarlayabilirsiniz. (bu kırmızı kutular yalnızca metin konumunu ayarlamak içindir ve gerçek canlı görüntü görüntüsünde görünmez).
Hikvision Nasıl Yapılır Eğitimleri Bölüm 1
Devamını Oku : Hikvision Kurulum Rehberi: Adım Adım Güvenlik Sistemi Kurulumunuz İçin İpuçları
Yöntem 2 – NVR’lerin GUI’si aracılığıyla
Benzer OSD ayarlarına NVR’den Kamera > Ekran’a gidip yapılandırmak istediğiniz kamerayı seçerek erişebilirsiniz.
Ancak yukarıdaki ekran görüntüsünden de görebileceğiniz gibi, doğrudan kameralara giriş yaparak bulabileceğiniz tüm ayarları alamayacaksınız.
Dar sahnelerde en iyi görüntüyü elde etmek için Hikvision IP kameramda ‘Döndürme Modunu’ nasıl ayarlayabilirim?
Koridor modu, pek çok farklı CCTV kamerasında bulunan ve yatay değil dikey bir alanı etkili bir şekilde izlemek için kullanılabilecek gerçekten kullanışlı bir özelliktir. Bu türler veya alanlar koridorları, yolları, merdivenleri, alışveriş koridorlarını, tünelleri ve yolları içerir. Bir CCTV kamera kurarken ve görüntülerken, görüntü çerçevesinin mümkün olduğu kadar fazla ilgi alanını içermesini ve duvarlar ve tavan gibi gereksiz alanların mümkün olduğunca çoğunu kesmesini istiyorsunuz.
Koridor modu, kameranın merceğini ve video görüntüsünü yatay format yerine portre formatında olacak şekilde 90 derece döndürmenize olanak tanır. Sonuç olarak, dar izleme ayarlarına uyacak şekilde görüntünün en boy oranını 16:9’dan 9:16’ya değiştirerek çerçevenizdeki ilgi alanlarına gerçekten odaklanmak için kamerayı kullanabilirsiniz. Aşağıdaki resim bu işlevi kullanan bir kameradan alınmıştır ve koridor ayarları ile standart ayarlar arasındaki farkları göstermektedir:
Bu kılavuz size Hikvision’un en popüler üç kamera türünde koridor modunu nasıl kullanacağınızı gösterecek: kubbeler, taretler ve mermiler. Bu kullanışlı ayarın iVMS-4200’de, bir tarayıcıda ve yerel olarak NVR’nizin GUI’si aracılığıyla nasıl etkinleştirileceğini anlatacağım , böylece kurulumunuz ne olursa olsun bu kılavuz yardımcı olacaktır.
Bölüm 1: Kameramın ayarlarından koridor modu işlevini nasıl etkinleştiririm?
Lensi döndürmeye ve konumlandırmaya çalışmadan önce kameranızı ağınızda kurmanızı ve ayarlarında koridor modunu etkinleştirmenizi öneririz . Bu şekilde, merceği en uygun yöne yönlendirmek için canlı video akışını doğru en-boy oranında kullanabilirsiniz . Lensin konumlandırılması, alanınıza özel en iyi sonucu elde etmek için genellikle biraz deneme yanılma gerektirir.
Not – G2 AcuSense modelleri için, kameraya doğrudan bir web tarayıcısından bağlanmanız ve şuraya giderek “VCA Kaynağını” İzleme Moduna değiştirmeniz gerekecektir :
Yapılandırma → Sistem → Sistem Ayarları → VCA Kaynağı
Lütfen bunun akıllı olay seçeneklerinin çoğunu devre dışı bırakacağını ve yalnızca Sahne Değişikliği Algılamanın kullanılabilir durumda kalacağını unutmayın .
Yerel olarak (NVR’ye bağlı bir monitör aracılığıyla):
Kameranız bir NVR’ye bağlıysa, koridor modunu NVR’nin GUI menüsü aracılığıyla ayarlardan kolayca yapılandırabilirsiniz. Sadece şuraya gidin:
Menü > Kamera > Görüntü
Kameranın yanındaki açılır kutudan kameranızı seçin ve ardından Görüntü Döndürmeyi Etkinleştir kutusunda ” Saat yönünde 270 derece”yi seçin
Ardından Uygula’yı tıklamanız yeterlidir
iVMS-4200 aracılığıyla:
Bir NVR kullanmıyorsanız veya NVR’nizin GUI’sine kolay erişiminiz yoksa, kameraya doğrudan erişerek koridor modunu ayarlamak için iVMS-4200’ü kullanmak bir seçenek olabilir.
Bunu yapmak için öncelikle şuraya gitmeniz gerekir:
Menü > Cihaz Yönetimi
Cihaz listesinde kameranızı bulun. Bir NVR’ye bağlı bir kameraya erişiyorsanız, Cihaz Yönetimi ekranının Grup bölümünde NVR’nizi ve ardından NVR’nin cihaz listesindeki belirli kamerayı açmanız gerekir .
Kameranızdaki Yapılandır’a (küçük dişli) tıklayın .
Kameranız bir NVR’ye bağlı değilse Temel Ayarlar’ı açın , bağlıysa Gelişmiş İşlev’i açın.
Açılan pencerede kenar çubuğundaki Görüntü sekmesini açın. Daha sonra, Döndür’ü açmanıza , ilgili kutuda veya açılır menüde ON’u işaretlemenize veya seçmenize ve ardından Kaydet’e izin veren bir onay kutusu veya açılır menü görmelisiniz . Kamera görüntüsünün artık döndürülmüş olması gerekirdi.
Bir web tarayıcısında :
Kameralara ve NVR’lere erişmek için yaygın olarak kullanılan diğer yöntem bir web tarayıcısıdır. Yalnızca uzaktaki bir kamera için görüntü döndürme ayarlarını yapılandırabileceksiniz. Doğrudan bir NVR’ye bağlanan kameraların görüntüsü, kamera ayarlarına sınırlı erişim nedeniyle bu menüde döndürülemez.
Kameranıza bir tarayıcıdan erişmek için IP adresini tarayıcının adres çubuğuna girip enter tuşuna basmanız yeterlidir. Bir giriş ekranına yönlendirileceksiniz, burada kamerayı ilk kurduğunuzda oluşturduğunuz kullanıcı adı ve şifre kombinasyonunu doldurmanız gerekecek. Doğruysa, kameranın canlı video akışını gösteren bir sayfaya yönlendirilmeniz gerekir.
Kameranın görüntüsünü döndürme işlemi iVMS-4200’dekine nispeten benzerdir; yalnızca şuraya gidin:
Yapılandırma > Görüntü > Video Ayarı > Döndür > Açık
Ayar otomatik olarak kaydedilmelidir; pencerenizin sağ alt köşesinde bunu onaylayan bir açılır pencere göreceksiniz. Bu kadar!
Bölüm 2: Kameramın merceğini doğru şekilde nasıl konumlandırır ve döndürürüm?
Kameranın görüntüsünü kendi ayarlarında döndürmek, görüntüyü 270 derece döndürecektir. Nihai video akışını istenen 180 dereceye döndürmek için, telafi olarak kameranın merceğini manuel olarak 90 derece ters yöne çevirmeniz gerekecektir. Tüm süreç, döndürülen görüntünün 9:16 portre en boy oranına uygun şekilde sığmasını sağlar. Kamera merceğini döndürmek için aşağıdaki adımları uygulamanız gerekecektir.
Kubbeler / Mini Kubbeler için:
Kubbeler ve mini kubbeler, merceği hareket ettirmek ve döndürmek için en kullanışlı kamera türüdür. Bunu kamera takılıyken veya kaldırılmışken yapabilirsiniz. Lensi içeriye taşıyabilmeniz için önce dış muhafazayı kubbeden çıkarmanız gerekir.
Ardından, lensi ve braketi hareket ettirmenize olanak sağlamak için lens döndürmenin sağında bulunan kilitleme vidasını gevşetin. Şimdi mercek braketini (merceğin etrafında dönebilen parça, aşağıdaki resme bakın) saat yönünün tersine 90 derece çevirin, böylece içindeki boşluk saat 3 konumunda olur. Bu pozisyonda boşluğun ortasında “90” işaretini görmelisiniz.
Şimdi merceği saat yönünün tersine 90 derece çevirin (aşağıdaki resme bakın), bunu yaparken mercek braketini yerinde tutmak yardımcı olur, böylece “90” işareti saat 12 yönünde ve “0” işareti saatin 3 yönünde olur. ‘saat konumu. Biraz kıpırdaması gerekebilir ve doğal görünmeyebilir ancak mercek bu konuma hareket edecektir, hiçbir şeyi kırmayacaksınız!
Son olarak, boşluk saat 6 yönünde olacak şekilde mercek braketini saat yönünde 90 derece döndürün ve ardından merceği bu boşluğa oturacak şekilde hareket ettirin, böylece aşağıdaki resimdeki gibi görünecektir. Bu sonraki aşamada, istediğiniz kamera görüntüsünü elde etmek için biraz deneme yanılma yapmanız gerekir.
Düz olduğundan ve memnun olduğunuz bir şey olduğundan emin olmak için kameranın canlı akışına bakarken lensle oynamanız gerekecek. Akışınızı iVMS-4200 veya Hik-Connect aracılığıyla görüntülemek en iyisidir; çünkü aynı anda hem görüntüye hem de uzaktan bakabilir, aynı zamanda lens konumuyla uğraşabilirsiniz.
Taretler için:
Merceği taret kamerada döndürmek biraz daha basit bir işlemdir. Öncelikle, trim halkasını (aşağıdaki resimde gösterilmektedir) saat yönünün tersine çevirerek ve kameranın tabanından kaldırarak çıkarmanız gerekir .
Bu, kilitleme vidasını açığa çıkarmalıdır; Taret bilyesinin döndürülmesine yetecek kadar yıldız başlı bir tornavida kullanarak bunu gevşetmeniz gerekecektir. Vidayı tamamen çıkarmanıza gerek yok. Tüm bu parçalar aşağıdaki resimde etiketlenmiştir. Topun üzerindeki “YUKARI” işareti kameranın üstünü gösterir.
Artık bu işaretin saat 12 konumundan saat 9 konumuna geçmesi için topu saat yönünün tersine 90 derece döndürmeniz gerekecek. Şimdi kilitleme vidasını tekrar sıkın ve trim halkasını orijinal konumuna getirin. Lens şimdi uygun şekilde döndürülmelidir.
Mermiler ve Mini Mermiler için:
Lenslerinin en kolay dönüşünü sağlayan kamera modelleri bullet ve mini bullet’lardır.
Bu kameralardaki güneşliklerin döndürüldüğünde merceğin üzerine hareket ettirilemeyeceğini unutmamak önemlidir; bu da bunların koridor modunda kullanılmasının bir dezavantajıdır.
Bu durumda güneş kalkanı dönen merceğin yan tarafında duracaktır, bu nedenle, koridor modu için bir mermi veya mini mermi ayarlarsanız kamerayı bir şekilde (örneğin bir çatının saçaklarının altında) koruduğunuzdan emin olmanız gerekir.
Mini mermilerin tabanlarının ucunda, gevşetildiğinde kamerayı döndürmenize olanak tanıyan bir kilitleme somunu (aşağıda gösterilmiştir) bulunur. Daha büyük mermiler, onlara baktığınızda tabanın en sağında bulunan vida olan kilitleme vidasını gevşetmenizi gerektirecektir (aşağıda gösterilmiştir).
Kilitleme vidasını/somunu gerektiği gibi gevşettikten sonra, kameranın ana gövdesini saat yönünün tersine 90 derece döndürün, böylece güneş kalkanı saat 9 konumunda olur. Bu lensi döndürecektir. Bunu yaptıktan sonra kamerayı yeni döndürülmüş konumunda sabitlemek için vidayı veya somunu tekrar sıkın.
Bölüm 3: Koridor moduna uyum sağlamak için kamera akışlarımın düzenini nasıl değiştiririm?
Kameranızın tamamı koridor moduna ayarlandıktan sonra, kameranın canlı akışının standartlaştırılmış yatay 16:9 çerçevesine sığacak şekilde boyutunun küçültülmesini önlemek için gruplandırılmış kameraları görüntüleme şeklinizi ayarlayabilmek isteyeceksiniz. Bu, kameranızı ayırabileceğiniz 9:16 karelik bir portre oluşturmak için iki yatay kareyi birleştirerek kolayca yapılabilir .
Bu özel görünüm düzeni, NVR’nin yerel GUI’sinde ve iVMS-4200’de ayarlanabilir. Yayın düzeninizi koridor moduna uyacak şekilde nasıl özelleştireceğinize ilişkin bir açıklama için lütfen aşağıdaki kılavuzlara bakın.
iVMS-4200’de:
Programdaki Ana Görünüm ekranınızın altındaki birkaç küçük kutudan oluşan küçük simgeye tıklayın ; bu, pencere bölme sayfasını açmalıdır. Özel Pencere Bölümü oluşturmak için Ekle’ye tıklayın .
Özel Pencere Bölümü Ekle açılır penceresinde , yeni akış düzeninizin adını ve boyutlarını istediğiniz gibi ayarlayın.
Şimdi, farenizi birleştirmek istediğiniz iki karenin üzerine tıklayıp sürükleyerek ikisini birden seçin. Her ikisi de çevreleyen kırmızı bir kutuyla vurgulandıktan sonra, bunları birleştirmek için Ekle’ye tıklayın . Şimdi Kaydet’i tıklayın .
Ana Görünüme geri döndüğünüzde , sağ alt köşedeki Pencere Bölme simgesine tekrar tıklayın ve listeden yeni özel düzeninizi seçin. Yeni yayın düzeniniz, tek tek kameraları atamanıza hazır şekilde yüklenmeli.
NVR’nizin GUI’si aracılığıyla yerel olarak:
Lütfen Dikkat – Bu seçenek yalnızca Sürüm 4 donanım yazılımını çalıştıran NVR’lerde mevcuttur . Şu anda K Serisi kayıt cihazlarında yayın düzeninizi özelleştirme seçeneği bulunmamaktadır. Sürüm 3 ürün yazılımını çalıştırıyorsanız tek seçeneğiniz düzeninizi iVMS-4200’de yukarıdaki gibi yapılandırmaktır.
Ayrıca, birçok kişinin kamera yayınlarını gözlemlemek ve yapılandırmak için tercih ettiği yöntem olduğundan, doğrudan NVR’nizin GUI’sinden görüntülenecek akış düzenini özelleştirebilmek de faydalıdır.
Bunu yapmak için öncelikle şuraya gitmeniz gerekir:
Yapılandırma > Canlı Görünüm > Görünüm > Özel Düzeni Ayarla (sol alt köşedeki küçük dişli)
Özel Düzen Yapılandırması açılır penceresinde , yeni akış düzeninizin adını ve boyutlarını istediğiniz gibi ayarlayın. Şimdi, farenizi birleştireceğiniz iki karenin üzerine tıklayıp sürükleyin ve üst araç çubuğundaki Ekle düğmesini ve ardından Kaydet seçeneğini tıklayın .
Canlı Görünüm’e geri döndüğünüzde ekranınızın sağ alt köşesindeki Böl düğmesine tıklayın . Ardından, yeni yayın düzeninizi yüklemek için görünen Özel Düzen listesinden yeni özel düzeninizi seçin . Daha sonra kamera akışlarını her kareye uygun şekilde ekleyebilirsiniz.
Artık kameranızda koridor modunun doğru şekilde ayarlanmasıyla çalışır durumda olmalısınız! Başka sorularınız veya önerileriniz için yeni bir konu başlatmaktan veya aşağıya yorum yapmaktan çekinmeyin . Okuduğunuz için teşekkürler!
Hikvision Kamera için Etkinlik Öncesi ve Sonrası Kayıt Nasıl Kurulur?
Akıllı etkinlik kayıt öncesi ve kayıt sonrasını ayarlamak için şu adımları uygulamanız gerekir:
1) NVR/Kamerada oturum açın
2) Yapılandırma > Depolama > Program Ayarı > Kayıt Programı’na gidin
3) Kayıt programının sağ üst köşesindeki ‘Gelişmiş’ düğmesine tıklayın
4) Kayıt öncesi/sonrası açılır menülerinden istediğiniz süreyi seçin ve Tamam’a tıklayın.
Etkinlik kaydı öncesi/sonrası konusunda dikkat edilmesi gereken bir şey Hikvision’un Ara Bölge dediği şeydir . Tampon bölge, sürekli olarak kaydeden/silen, zaman içinde mevcut anın etrafındaki bir görüntü braketidir; bu ara bölge, yalnızca olaya göre kaydetmenize olanak tanır, ancak yine de sürekli kaydı etkinleştirmeden tetikleyici olaydan önceki ve sonraki görüntülere erişebilirsiniz.
Sorun, arabellek bölgesinin yaklaşık 2-4 MB depolama alanıyla sınırlı olmasıdır ve bu nedenle çözünürlük ve akış ayarlarınız ne kadar yüksek olursa dosya boyutları da o kadar büyük olur ve dolayısıyla kullanabileceğiniz maksimum arabellek süresi sınırlıdır.
Yani temel olarak 8MP’lik bir kamera, daha düşük özellikli 4MP veya 2MP’lik bir model kadar uzun kayıt öncesi/sonrası sürelerine sahip olamayacak. (8 MP kameranın çözünürlük/akış ayarlarını azaltmadığınız sürece)
Kayıt öncesi/sonrası kaydınızdan mümkün olan en uzun süreyi elde etmek için, bunları 2-4 MB arabellek kapasitesinin tamamını kullanacak şekilde sınırlı olmayan seçeneğe ayarlamanızı öneririz .
(Dikkat edilmesi gereken bir diğer nokta da, NVR kullanırken kayıt öncesi/sonrası için herhangi bir avantaj veya dezavantaj yoktur. Olay kaydını NVR yönetiyor olsa da, NVR’deki her kanal hala aynı 2-4 MB ara belleğe ayarlıdır, tek tek kameralarla aynı. Yani 1x 8MP ile NVR’de 8 x 8MP kameralara göre daha fazla ön/son kayıt kapasitesi elde edemezsiniz.)
Hikvision NVR’min bip sesi çıkarmasını nasıl durdurabilirim?
Hikvision NVR, kritik bir hata veya “istisna” olarak değerlendirdiği bir durumu fark ederse dikkatinizi buna çekmek için sürekli bir bip sesi çıkaracaktır.
Bu istisnalar şu durumlarda ortaya çıkabilir:
• Sabit sürücü takılmamış veya düzgün biçimlendirilmemiş
• Sabit sürücüde bir hata var, hasar görmüş veya kameralar düzgün kayıt yapmıyor
• Bir sabit sürücü dolduruldu ve üzerine yazılacak şekilde ayarlanmadı
• NVR’nin düzgün çalışmasını engelleyen bir IP çakışması var
• NVR yasa dışı bir oturum açma tespit etti
• NVR ağ bağlantısını kaybediyor
Elbette bu istisnaların göz ardı edilmesi önerilmez. Ancak aşağıdaki adımları izleyerek sorunun ne olduğunu çözerken bip sesini devre dışı bırakabilirsiniz.
1. Adım:
IP adresini kullanarak ve oturum açarak NVR’nize bir web tarayıcısından bağlanın .
2. Adım:
NVR’nin günlüklerinde bip sesine neden olan istisnanın ne olduğunu kontrol edin. Bunları bulmak için şuraya gidin:
Yapılandırma → Sistem → Bakım → Günlük
Günlük aramasını, başlangıç ve bitiş zamanı bip sesinin oluştuğu dönemi kapsayacak şekilde “Ana Tür” “İstisna” olacak şekilde ayarlayın .
Örneğin, bu durumda buna neden olan şeyin bir IP adresi çakışması olduğunu görebilirsiniz.
Not – Kamera bağlantılarının kesilmesi NVR’nin bip sesi çıkarmasına neden olmaz .
3. Adım:
Şuraya git:
Yapılandırma → Olay → Temel Olay → İstisna
Bu sayfadaki açılır menüde 2. adımda tanımlanan “istisna türünü” bulun.
4. Adım:
Açılır menüden günlüklerinizde gösterilen istisnayı seçin.
NVR’nin bip sesi çıkarmasına neden olan “Zil”in “Normal Bağlantı” eylemi olarak işaretlendiğini göreceksiniz.
5. Adım:
Bunun işaretini kaldırın ve “Kaydet”e tıklayın; bip sesi duracaktır.
Hikvision NVR’mda hem HDMI hem de VGA bağlantıları var, NVR’ma iki monitör bağlayabilir miyim?
Bu soru çok soruluyor ve biz her zaman daha büyük Pro NVR’lerin (9600 Serisi) 2 x VGA ve 2 x HDMI’ya sahip olduğundan, her türlü çoklu ekran kurulumunu destekleyen tek model olduklarını varsaydık.
Bugün, iki monitörü yalnızca 1 x VGA ve 1 x HDMI içeren bir NVR’ye bağlamanın mümkün olup olmadığını görmek için ofisimizde bulunan çeşitli demo NVR’lerle bazı testler yaptık. Aşağıda K serisi ve 1 x HDMI testlerinden elde ettiğimiz bulgular yer almaktadır. I serisi NVR’ler
K serisi (DS-7604NI-K1-4P(B) / DS-7608NI-K2-8P / DS-7616NI-K2-16P / DS-7716NI-K4-16P / DS-7732NI-K4-16P)
Bir monitörü 7604 4 kanallı bir NVR’nin hem VGA hem de HDMI’sına bağladığımızda, her iki ekranda da aynı anda olağan K serisi GUI’yi görebildik, ancak iki monitörde görüntülerken eski K serisi GUI’yi görebildik eylemleriniz senkronize edilecektir (örneğin, fareyi bir ekranda hareket ettirdiğinizde, fare aynı hareketi 2. ekranda da yapacaktır ve bu, ister menüleri açarken, ister bireysel canlı yayınları seçerken olsun, tüm eylemler için aynıdır).
Yani bunun ana dezavantajı, her monitörde farklı canlı görüntü akışına sahip olamamanızdır; her iki monitör de tam olarak aynı şeyi gösterecektir ve tek fark, birinin VGA kalitesinde olmasıdır. Bu senkronize ekranların avantajı, örneğin büyük bir duvara monte monitör ve daha küçük bir masaüstü monitörden oluşan bir kurulumunuz varsa,
Daha küçük bir VGA ekranından çalışırken HDMI çıkışını büyük ekrana sağlayabilirsiniz; bu tür bir kurulum, NVR’nin bir özelliğini göstermeniz veya görüntüleri gerçek zamanlı olarak büyük bir boyuta oynatmanız gereken herhangi bir durum için yararlı olacaktır. bir grup insan.
I serisi (DS-7608NI-I2-8P / DS-7616NI-I2-16P / DS-7716NI-I4-16P /DS-7632NI-I4-16P / DS-7732NI-I4-16P)
Ofisteki demo sistemimizin bir parçası olarak 7716-I NVR’miz var ve arka taraftaki VGA ve HDMI bağlantılarına iki monitör bağladığımızda, tıpkı K serisi NVR’de yaptığımız gibi canlı yayınların her iki monitörde de görüntülenmesini sağladık. . I serisi NVR’lerin farkı, en son 4.0 GUI’yi kullanmalarıdır ve bu yeni arayüzün canlı görüntü sayfasında sağ altta bir simge bulacaksınız
‘AUX Monitör’ etiketli ekranın (aşağıdaki resme bakın) bu simgeye tıklamak, HDMI ve VGA ekranları arasında kontrolü değiştirmenizi sağlar ve kameraların akışını 2. ekranda tutarken bir ekranda NVR menüleri arasında geçiş yapmanızı sağlar. .
Artık birden fazla ekran arasında geçiş yapma ve bunları kontrol etme olanağına sahip olduğunuza göre, her ekranı kendi kamera akışı düzenleriyle ayarlayabilmek isteyeceğiniz açıktır; bunu yapmak için Sistem sayfasına gitmeniz yeterlidir (4.0’ın üst kısmındaki dişli simgesi ) GUI) ve ardından Canlı Görünüm sekmesine tıklayın ve açılır seçeneklerden görünüm sayfasını seçin. Bu sayfada HDMI ve VGA ekranı arasında geçiş yapabilir ve her monitör için kamera yayın düzenini ayarlayabilirsiniz (aşağıdaki resme bakın).
Düzenleri nasıl ayarlayabileceğinizle ilgili sınırlamalar vardır; aynı kamerayı her iki ekranda da aynı yerde veya farklı konumlarda görünecek şekilde ayarlayabilir ve ayrıca 16/32 kameraların tümünü ekrana dağıtabilirsiniz .
2 ekranda yapamayacağınız asıl şey, aynı ekranda farklı canlı görüntü düzenlerini kullanırken bir kameranın farklı konumlarda görünmesini sağlamaktır (örneğin, 2*2 düzeni için kamera 1’i sol üst konuma koyarsanız, 3*3 düzenine geçtiğinizde de bu sol üst konumda görünür).
9600 Serisi, Deep in mind ve Diğer NVR modelleri
Bu daha büyük, üst düzey NVR’lerle uygulamalı olarak çalışma eğiliminde değiliz ancak bu modellerin ürün sayfalarından ve veri sayfalarından göreceğiniz gibi, çoğunda 2 x VGA ve 2 x HDMI bağlantısı bulunur . Bu modellerdeki 2 x bağlantının, çoklu ekran kurulumunu bir adım daha ileri götürerek sorunsuz bir şekilde işlem yapmanızı sağladığını varsayıyoruz.
Farenizi ekranlar arasında hareket ettirin (bir PC’deki 2 ekranlı kurulumda yapabildiğiniz gibi), böylece her bir ekranın düzenini kolaylıkla ayarlamanıza ve her iki ekranda da HDMI bağlantısı aracılığıyla tüm kamera akışlarınızı tam kalitede görmenize olanak tanır. (ana akışı görüntülemeyi seçtiğinizde yalnızca her kameranın tam çözünürlüklü akışını göreceğinizi unutmayın)
Forumdaki herhangi biri, 9600 Serisi NVR’ye (veya çift VGA/HDMI bağlantı noktalarına sahip diğer üst düzey NVR’lere) sahip iki monitör kullanma deneyimine sahipse lütfen bu başlıkta sahip olduğunuz tüm bilgileri paylaşın.
Hikvision ColorVu kameramın dahili ışığını etkinlik dönemlerinde açılacak şekilde nasıl ayarlayabilirim?
Bir ColorVu kameranın yerleşik tamamlayıcı beyaz ışığının, hareket algılama, izinsiz giriş algılama veya çizgiyi geçme algılama gibi VCA olay tetikleme dönemleri sırasında açılacak şekilde programlanıp programlanamayacağı sıklıkla sorulur.
Test ettikten sonra, bunun artık tüm 2. Nesil ColorVu kameralarda (parça numarasında ‘G2’ bulunan tüm kameralarda) mümkün olduğunu ve güvenilir bir şekilde çalıştığını doğrulayabiliriz .
Aslında bu, kameradaki ışığın PIR projektör gibi kullanılabileceği, ancak bazı değişkenler üzerinde daha fazla kontrole sahip olduğu anlamına gelir. Özellikle tetikleyici nesne türü (insan, araç veya her ikisi), hareket algılama alanı ve tetikleyici nesne hareketinin yönü.
Bunu yapmaya ilişkin talimatlar için lütfen aşağıdaki adımlara bakın.
1. Adım:
NVR’ye kayıt yapıyor olsa bile kameranıza doğrudan bir web tarayıcısından bağlanın .
Kameranız yerel ağınıza bağlıysa, bunu yapmak için yerel IP adresini kullanmanız yeterlidir.
Doğrudan NVR’nizin PoE bağlantı noktalarına bağlıysa NVR’nizin Kamera Yönetimi sayfası aracılığıyla kameraya bağlanmak için sanal ana bilgisayar özelliğini kullanmanız gerekecektir .
2. Adım:
G3 platformundan bir ColorVu kameranız varsa donanım yazılımını , sürüm 5.5.800 (derleme 210628) veya üzerini yüklediğinizden emin olun .
G5 modellerinden birine sahipseniz (parça numarasının sonunda ‘C’ ile gösterilir), 5.7.2 sürümünü (derleme 211228) yükleyin .
Ayrıca bir web tarayıcısına bağlandığınızda kameranızın platformunu şu adrese giderek kontrol edebilirsiniz:
Yapılandırma → Sistem → Sistem Ayarları → Temel Bilgiler
Platform daha sonra “Ürün Yazılımı Sürümü Özelliği” kutusunda “G3” veya “G5” ile gösterilecektir:
Not – Kameranızdaki donanım yazılımını nasıl kontrol edip güncelleyeceğinize ilişkin talimatlar için lütfen bu kılavuza bakın .
3. Adım:
Giriş yaptıktan sonra şuraya gidin:
Yapılandırma → Olay → Temel Olay (hareket algılama için) / Akıllı Olay (tüm akıllı olay seçenekleri bunu destekler) → Tercih ettiğiniz olay türünü
4. Adım:
Etkinliğinizi Alan Ayarları ve Kurma Programı sayfalarında etkinleştirin ve ayarlayın; bu kılavuzda hareket algılama, çizgi geçme ve izinsiz giriş algılamanın nasıl kurulacağı açıklanmaktadır .
5. Adım:
“Bağlantı Yöntemi” sayfasına gidin, “Beyaz Işık” kutusunu işaretleyin ve “Süre” kutusunda ışığın etkinlik tetikleyicilerinde ne kadar süreyle (saniye cinsinden) açık kalmasını istediğinizi ayarlayın.
Ayarların korunması için bu işlem tamamlandıktan sonra “Kaydet”i tıklayın .